903 megtekintés

Inkább hazudnak a droghelyzetről, mint hogy bevallják a magyar valóságot…

Bár nincs annyi figyelem és támogatás napjainkban a drogmegelőzésen, mégis azt vesszük észre, hogy még mindig súlyos a helyzet egész Magyarországon. Túladagolások, szer hatása alatti erőszak, gyilkosság és lopás. Ez csak néhány eset, amit a drogok hatása alatt álló személy okozhat. Azt már tudjuk, hogy drogprevencióra szükség van, de mit tehetünk mi?

10-ből 6 embernek közvetlen tapasztalata van arról, hogy milyen hatással van az emberekre a drog. A legtöbb fiatal azonban mégsem tudja ezt, mivel nem a drogmegelőző előadásokat hallják először – ha egyáltalán hallanak ilyet – hanem a haverjukat, aki szerint ez a legjobb módszer arra, hogy lazítsanak és bulizzanak egy jót. Na meg persze, ez a divat…

Ha nem sikerül időben tájékoztatni a gyerekeket, sajnos sokszor túl késő megakadályozni a kialakuló drogfüggőséget.

A Drogmentes Világért Alapítvány évek óta azon dolgozik, hogy egész Magyarországra elvigye az igazságot a drogokról. Az alapítvány minden erejével azon van, hogy megakadályozza a drogok és az ezzel kapcsolatos hazugságok terjedését, ezzel megmentve a fiatalokat attól, hogy elvesztegessék az életüket és tönkretegyék magukat.

2019. június 26-án az alapítvány három szakértővel egy kerekasztal-beszélgetést tartott. Dr. Lenkei György családorvos szakorvos, Németh Gergő a Drogmentes Magyarországért Maraton ügyvezetője és Fazekas Tamás drogmegelőzési előadó segített a kérdéseket feldolgozni és a nézőknek válaszolni.

A beszélgetés segített az embereknek abban, hogy ők is képesek legyen felvilágosítani másokat a drogok káros hatásairól. A rendezvénynek a Szcientológia egyház adott helyszínt, mivel a magyar szcientológusok jelentős mértékben támogatják a Drogmentes Magyarországért Maratont.

Szó esett a legveszélyesebb drogokról, a drogszemélyiségről, valamint minden olyan fontos adatról, amit érdemes elmondani a gyerekeknek és nem hallották már ezerszer. Mindezt korábbi droghasználók tapasztalatain, történetein keresztül.

A kerekasztal beszélgetés fő megállapítása az volt, hogy ezt a problémát igen komolyan kell venni, ugyanakkor nagyon sok jó megoldás is létezik, valamint mindannyiunk fontos feladata megosztani ezeket az embertársainkkal.