883 megtekintés

Hogyan zajlik egy Szcientológia Temetési szertartás?

Az L. Ron Hubbard által létrehozott Szcientológia vallás egyik tétele, hogy az ember szellemi lény. A test amiben él, ideiglenes, de maga a lény halhatatlan.

Egy élet elmúltával, és sajnos néha hamarabb is, a lény elhagyja e földi porhüvelyt, mi pedig, kik hátramaradtunk, szomorúak vagyunk, mert hiányzik a kedves arc, a nevetése, keze munkája, a létezése.

A Szcientológia Lelkész feladata, hogy vigaszt nyújtson azoknak, akik szenvednek a távozó lélek miatt, és búcsúztassa azt, aki elmegy.

A Temetési szertartás célja, hogy lezárjon egy életciklust, és segítse az elhunytat abban, hogy a következő életszakaszba haladjon át.

A Szcientológia vallás írásai rengeteg tudást adnak ahhoz, hogy az ember megértse az élet lényegét, és képes legyen jól boldogulni. Amikor egy ember élete a végéhez közeleg, akkor a vallás képes gondoskodni arról, hogy a lény a lehető legjobb állapotban legyen, és tudja, merre menjen az új életbe vezető úton.

Többféle búcsúztató szertartása van az egyházunknak, azonban mindegyik szertartásban elismerést nyer az alapigazság, hogy bár a test múlandó, a lélek nem enyészik el soha.

Méltóképp emlékezünk elhunyt szerettünkre, és búcsúztatjuk őt.

Egy részlet a búcsúztató beszédből:

„…Isten veled (elhunyt neve)

Tieid köszönik,

hogy éltél,

életed által

a Föld jobbá lett,

férfiak, nők és gyermekek

élnek ma,

mert te éltél.

Köszönjük, hogy eljöttél

hozzánk.

Nem vitatjuk

jogodat a távozáshoz.

Nem vagy adósa senkinek,

életed ezen fejezete

véget ért.”