1219 megtekintés

Hogyan zajlik egy Szcientológia Névadó ünnepség?

Egy gyermek születése a legnagyobb boldogság, ami két szülő életében bekövetkezhet. Nincs ez másként a Szcientológus szülőknél sem.

A következő különleges alkalom a szülők számára, amikor nevet adnak a gyermeknek.

Ezért a Szcientológia vallás fontos részét képezik azok a szertartások, melyek a szülővé válást ünnepelik, és bemutatják az újszülöttet a világnak. A  gyerekek megérkezése és felnevelése jelentőségteljes feladat, hiszen gyermekeink a jövő építői.

A Szcientológia vallás egyik alaptétele, hogy az ember szellemi lény és halhatatlan, ahogyan ezt L. Ron Hubbard megfogalmazta az írásaiban. A megszületett gyermek egy másik életből érkezett ebbe az új világba és a még ismeretlen közösségbe.

A Névadó szertartásnak tehát van egy olyan szerepe is, hogy a gyermeket bevezessük az új életébe, és bemutassuk őt szüleinek és környezetének.

E szertartás keretében szeretnénk azt is, hogy a gyermek megtapasztalja azt a felszabadultságot és boldogságot, melyet az érkezése jelent, és érezze, hogy új élete kezdetén ünnepélyesen köszöntik őt.

A Névadó ünnepségen a szülőket és keresztszülőket emlékeztetik felelősségeikre, kötelezettségeikre, melynek része az is, hogy megadnak a gyermeknek minden esélyt arra, hogy az élet játékszabályait megismerje és méltóképpen játssza.

Emlékezteti a szülőket arra, hogy átadják tapasztalataikat a gyermeknek és segítsék őt, ugyanakkor tartsák észben azt is, hogy minden lény maga választja meg útját, s a jövőben legyen ez tiszteletben tartva.

A Névadó ünnepségnek is van egy hosszabb és rövidebb változata is. Általában a hosszabb ceremóniát választják a szülők, mert bár komoly útmutatásokkal szolgál, életszerű és humoros is egyben, hiszen az élet, amelyben üdvözlik a gyermeket, nem egy súlyosan komoly dolog, hanem egy új játszma.

„…És ti tanúk, nektek

is tudnotok kell, mi is

ez az adomány.

Röviden így szól:

Hogy minden esélyt

megkap, hogy megértse,

minő szabályok szerint

Játsszuk ezt a játszmát,

melynek neve

élet…”