1009 megtekintés

Hogyan változott Ildikó élete miután szcientológus lett

Helembai Ildikó vagyok, a Kasza Team (Kasza Tamás lezárási specialista csapata) ügyvezetője. 2012 óta dolgozom együtt Tamással, és végre megtaláltam a helyem. Nagyszerű érzés nap mint nap vezetőknek segíteni abban, hogy jobban, könnyebben és hatékonyabban tudják vezetni a cégüket, csapatukat, és ezáltal jobb minőségű életet tudjanak élni és biztosítani munkatársaiknak is.

Mielőtt találkoztál volna a Szcientológiával, mi volt az elképzelésed arról, hogy milyen számodra az ideális munka? Mik voltak pontosan a céljaid, ötleteid, ahogyan életednek ezt a területét teremteni szeretted volna?

Érdekes kérdés, mert így utólag visszanézve nem igazán voltam olyan lelki állapotban, hogy pontosan tudtam volna, mit is szeretnék az élettől. Abban biztos voltam, hogy szeretnék segíteni az embereknek, de hogy milyen formában, az nem volt tiszta.

Volt jó néhány próbálkozásom, csalódtam sokat és nagyokat is, de ezekből mindig leszűrtem azt, hogy mire nincs szükségem. Ezekből a „milyen munkahelyet nem akarok” listákból kezdett körvonalazódni, hogy milyen az ideális munkahely számomra:

–          Segítsen az embereknek abban, hogy jobban menjenek a dolgaik.

–          Legyen kötetlen a munkaidő.

–          Ne legyek alkalmazott.

–          Nem akarok egy irodába bejárni és ott ülni akkor is, ha éppen nincs dolgom.

–          Akár napközben is tudjam intézni a dolgaimat anélkül, hogy bárkitől engedélyt kéne erre kérnem.

–          Támogassa a vallásomat legalább annyira, hogy tiszteletben tartja és hagyja, hogy gyakoroljam azt.

–          Kapjak érte megfelelő díjazást, ami bőven fedezi a havi szükségleteimet.

–          Legyenek jó fej munkatársaim, akik a barátaim is, és bármikor számíthatok rájuk.

Milyen nehézségeid, problémáid adódtak azzal szemben, hogy megvalósítsd ezeket a dolgokat?

Már az iskolámat is az alapján választottam, hogy tutira felvegyenek. Nem voltak terveim, és nem láttam előre még egy évet sem. Így mentem gyors- és gépíró suliba, mert oda könnyű volt bekerülni, és a fél általános iskolai osztályom oda jelentkezett. Aztán közben rájöttem, hogy az még oké, hogy tudok majd gépelni és gyorsírni (amit soha nem használtam és nem is fogok már), de ezzel az iskolával még nem lesz érettségim. Pedig akkor még nagy hangsúly volt azon, hogy legyen érettségi bizonyítványom, mert úgy „könnyebb elhelyezkedni”. Ezért jelentkeztem utána egy közgazdasági szakközépiskolába, mert oda mindenkit felvettek azonnal a sulimból. Ebből is látszik, hogy abszolút nem voltak terveim, inkább csak a túlélésre játszottam, azt is csak rövid távon.

Amikor elvégeztem a sulit, elmentem dolgozni, és házaló ügynökként illatos gyertyát árultam. Nagy kaland volt, majdnem három hónapig csináltam, és még sikeres is voltam benne. Az első három nap rekordot döntöttem, és elértem az oktatói szintet, a negyedik napon már új embereket tanítottam be. Ennek ellenére nem éreztem magaménak, de még mindig nem tudtam, hogy mi az ideális munka számomra, de azt már kezdtem látni, hogy mi nem az.

Aztán családi segítséggel elhelyezkedtem egy építőipari cégnél adminisztrátorként. Két és fél éven keresztül hajnali fél 5-kor keltem, hogy Angyalföldről kiérjek negyed 8-ra Budaörsre. Aki ma ismer, tudja, hogy reggel 9 előtt csak akkor kelek fel, ha tréninget tartunk, szóval ez nagy teljesítmény volt tőlem. Nagyon szerettem ott dolgozni, imádtam a kollégáimat és ők is engem. Viszont elkezdtem belelátni az építőiparba és abba, hogyan mennek a dolgok, hogyan nyerünk üzleteket, és ez nem tetszett. Ekkor döntöttem el, hogy felmondok, és olyan helyet keresek, ahol etikusan mennek a dolgok. Ez is arra volt jó, hogy azt tudjam, milyen munkahelyet nem akarok.

Azt éreztem, hogy nem vagyok biztonságban egy bejelentett munkahelyen, ahol más hangulatának vagy téves elképzeléseinek a hatása vagyok, és bármikor kiránthatják alólam a talajt akkor is, ha a statisztikáim jók, és eredményes vagyok.

Hogyan változott az életed azok után, hogy szcientológus lettél?

Ahogy szcientológus lettem, és elkezdtem tanulni az életről, az emberekről, az elméről, elkezdett lehullani egy olyan fátyol a szemem elől, amin keresztül addig néztem az életet és az embereket. Olyan adatokat kaptam, amik segítségével megértettem, hogy mi miért történt velem korábban, és egyben eszközöket ahhoz, hogy soha többet ne kerüljek olyan helyzetekbe, amilyenekbe nem szeretnék.

Megértettem saját magamat, a múltamat, a környezetemet. Olyan emberré váltam, amilyen mindig is lenni akartam, és az a jó, hogy folyamatosan tanulok a Szcientológiában, és emiatt még mindig tudok rengeteget fejlődni és még jobb lenni. Eljutottam oda, hogy tisztelem és szeretem magam, megértem az embereket, és tudok segíteni nekik a problémáik megoldásában.

Rátaláltam ismét Kasza Tamásra, akivel már 2002-ben is dolgoztunk együtt egy ingatlanos cégnél. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy elkezdtem vele dolgozni. Először csak Kasza napokon (egynapos tréning háromhavonta) segítettem, aztán egyre több tréningen vettem részt, mára pedig már én szervezem a Kasza napokat, minden alkalommal 700-800 fő résztvevővel. Emellett „felnőttem” annyira, hogy Tamás néhány éve megbízott azzal, hogy én legyek az ügyvezető.

A Kasza Team minden szempontból megfelel annak a képnek, ahogyan egy ideális munkahelyet megfogalmaztam. Imádom a munkatársaimat, akik tényleg a barátaim is, és kölcsönösen számíthatunk egymásra bármikor. Tudom, hogy itt biztonságban vagyok, tiszteljük és szeretjük egymást. Amellett, hogy mindenkinek megvan a saját feladata, és egy közös célért dolgozunk, megmaradt mindenkinek a saját egyénisége is, és támogatjuk egymás céljait.

Nagyon sokat köszönhetek Tamásnak, aki az élete minden területén példát mutat nekünk és az ügyfeleinknek is. Nemcsak főnök, de igazán jó barát is, aki törődik velünk és támogat minket. Ennek köszönhetem azt is, hogy megjelent az első könyvem 2019 júniusában, ami a párkapcsolat területén segít azoknak, akik elolvassák.

Mi az a legfőbb dolog, amit a Szcientológia mint vallás adott neked, ami miatt szcientológus vagy?

Nagyon szeretem a Szcientológiában, hogy egyszerű és logikus válaszai vannak az élet minden területére. Valahogy soha nem hittem abban, hogy a dolgok csak úgy maguktól megtörténnek, és majd a szerencse, meg a véletlenek és Fortuna segít abban, hogy sikeres legyek.

Itt nem hinni kell dolgokban, hanem tenni. És ez az, amit imádok, hogy én irányítom az életem. A Szcientológiában tanfolyamok vannak, amik tényleg mindenre adnak megoldást: gyerekek, házasság, pénzügyek, emberi viselkedések, szervezés, marketing, public relations stb. Tényleg minden területre, minden problémára van elvégezhető tanfolyam, ami után én magam vagyok képes kezelni helyzeteket, és kreálni magamnak és a környezetemnek egy élhető, ragyogó jövőt.

Szeretem azt a felelősségvállalást, amit a szcientológusok tanúsítanak a társadalom iránt. Programunk van a drogmegelőzésre, az oktatás épeléjűművé tételére, az erkölcsök és etika bevezetésére a társadalomba, katasztrófák utáni segítségnyújtásra, a pszichiátriai visszaélések felgöngyölítésére, stb. Én magam is rendszeresen támogatom anyagilag ezeket a kampányokat, mert sajnos nem tudok mindenhol ott lenni, hogy ténylegesen munkával is segítsek. De a Drogmentes Magyarországért Maraton csapattagjaként ötször körbefutottam az országot, és több ezer gyermeknek tartottam drogmegelőző előadást, úgyhogy a tényleges munkából is kivettem a részem.

Büszke vagyok arra, hogy szcientológus lehetek, mert jobb életet tudok élni, és könnyen tudok segíteni másoknak is.

Az interjút készítette: Bajúsz Dávid