1256 megtekintés

Hogyan tudnál Te is végérvényesen megszabadulni „azoktól a kínos” tulajdonságoktól

Mindannyiuknak vannak olyan tulajdonságai, beidegződései, reakciói, amelyeket nem  vagyunk képesek teljesen kontrollálni, és sokszor szinte már utáljuk magunkat ezek miatt.

Érezted már Te is kínosnak, hogy egy társaságban egyszerűen hirtelen elönt a méreg, vagy nem tolerálod az éppen történteket és kínosan reagálsz, netalán megsértesz másokat, vagy „leégeted” önmagad?

Majd később jön a még kellemetlenebb érzés… Ó, mit tettem?!

Esetleg vannak olyan beidegződéseid, amelyektől egyszerűen nem tudsz szabadulni?
Akárhányszor feljön „az a bizonyos téma”, felfoghatatlanul reagálsz, majd megbánod? És ez van minden alkalommal, már „időtlen idők” óta.

Hogyan tudod kontrollálni vagy akár teljesen megszüntetni ezeket a reakciókat?
Honnan jönnek ezek a nem önmagunk által „választott” reakciók, cselekvési/viselkedési minták?

Az elme működésének megértésével sok mindenre választ és megoldást találunk.
Az elmének két része van. Az egyik az úgymond tudatos, éber, analitikus elme, amely a saját kontrollunk alatt van. Ahogy a neve is mondja, képes kiértékelni, analizálni.
A másik része, az úgymond tudatalatti, inger-reakció alapú, reaktív elme. Ez a része az elmének nincs a személy saját pillanatnyi kontrollja alatt, hanem úgymond „reagál” az adott szituációra, egyszerűen az ingerre; és nem egy analizált, logikus választ ad.

Az elme ezen része (reaktív elme) felelős azokért a „kínos” reakciókért, viselkedési mintákért, amelyektől szabadulni vágyunk.

A Dianetika: A Szellemi egészség modern tudománya című könyv részletesen leírja az elme működését, és a terápiát, amellyel ezeket a nem kívánatos dolgokat kezelni tudjuk. (És még annál is többet!)

Tehát, igen! Létezik egy működőképes, egyszerűen megérthető és alkalmazható technika.

Ez a DIANETIKA!

L. Ron Hubbard így ír a reaktív elméről:

„Ez a reaktív elme nem más, mint idegen, gondatlan és értelmetlen parancsok özöne, amely olyan mértékben megzavarja az egyén öndeterminizmusát, hogy az illető többé már nem irányítja az analitikus elméjén keresztül magát az organizmust, hanem olyan, nem látható, soha felül nem vizsgált külső erők folytonos és krónikus parancsainak alávetve találja magát, amelyek gyakran és általában szemben állnak az organizmus túlélésével.”

Idézet L. Ron Hubbard Dianetika: Az eredeti tézis című könyvéből

Az alábbi sorokban hadd osszak meg Veled egy tapasztalatot arról, hogy hogyan is kezelhető a reaktív elme a Dianetika segítségével:

„Az emberekkel kapcsolatos hozzáállásom megváltozott. A korábban idegesítő emberek és helyzetek most nem váltanak ki belőlem érzelmi reakciókat. Nyugodtan tudom ezeket szemlélni és kezelni. A lányom nem optimális viselkedésére, amire korábban dühösen, ellenségesen reagáltam, most képes vagyok kedvesen, megértően válaszolni, mivel semmilyen negatív érzést nem érzek ilyenkor. Csak nézem őt és megértem, hogy fáradt vagy zaklatott. Sokkal erősebb szeretetet érzek iránta, de más családtagom vagy más emberek iránt is. Más dolgok, amiket megfigyeltem még a mindennapokban, hogy ha kigondolok valamit, mostanában sokkal könnyebben és ügyesebben megoldom. Megnőtt a sikerélményeim száma.” S.A.

Szabadulj meg Te is a reaktív elmédtől, a nem kívánatos viselkedési mintáktól és kínos reakcióktól!

Ebben segít Neked L. Ron Hubbard Dianetika című világhírű önfejlesztő könyve!

Vágj bele a kalandba! Nem fogod megbánni!