915 megtekintés

Hogyan tartsunk meg egy munkahelyet, sőt még sikereket is érjünk el benne?

Manapság mindenki arra törekszik, hogy egyre jobb színben tűnjön fel a munkahelyen, a munkatársak között, a főnöknél, hogy aztán később akár egy előléptetést is megszerezhessen magának. Mindenki, vagy legalábbis nagyon sokan törekszenek erre, de csak néhány kap ezek közül szerepet az előrejutásban. Nagyon sok helyen olvastam, illetve hallottam azt, hogy csak egyetemi végzettséggel lehet valamire jutni az életben.

A nagyszülők is mindig azt mondták, hogy csak diplomával lehet jó állást és jó fizetést kapni… ezért sokan tanulnak tovább a gimnázium után abban a reményben, hogy majd annak elvégzése után lehetnek valakik.

Ha megnézünk néhány céget, akkor észrevesszük, hogy a cégtulajdonosoknak vagy a magas pozícióban lévőknek nem minden esetben van diplomájuk. Ez érdekes nem?

Mégis sokszor ők aratják le a nagyobb babért. Míg azok, akik hosszú éveken keresztül egyetemre jártak, nem érnek el annyi sikert, mint a többi, szerencsésnek nevezett fickó.

Tehát, akkor a szerencsén múlik minden? És a szerencse min múlik?

Ez egy nagyon érdekes téma, ami magára vonja az emberek figyelmét.

A válasz nagyon egyszerű. A személyes kapcsolatnak nagy a döntő szerepe egy állás megszerzésében, megtartásában és jobbá tételében. Viszont a személyes vonzerő is nagy szerepet játszik ebben. Hány olyan esetet láthattunk, amikor olyan dolgokat tettek meg a beosztottak, amiktől látszólag “bevágódtak” a főnöknél?

Tehát, ha minél feljebb akarunk kerülni a ranglétrán, akkor a szakmai tudásunk mellé egy olyan kisugárzásra és képességre is szükségünk van, ami által jó kapcsolatokat tudunk kialakítani. Tudom, hogy ez nagyon egyszerűnek hangzik, de a jó hír az, hogy ez tanulható. Mindenki el tudja sajátítani azokat a készségeket, amik egyre jobb eredményekhez vezetnek.

Most jön a kérdés: Hol tudjuk ezeket a képességeket elsajátítani?

“A Szcientológia olyan tudomány, amely az életről szól, és működik. Megfelelően kezeli az élet alapvető szabályait, és rendezettséget visz a káoszba. Az életről szóló tudomány valójában nem más, mint a rendről szóló tudomány. Az olyan dolgok, mint a véletlenek és a szerencse, mind az ön irányítása alá kerülnének, ha már csak ezek alapját képező elveket képes lenne megérteni.”

– L. RON HUBBARD

Szerző: László Szende