1184 megtekintés

Hogyan segített a Dianetika, hogy megtaláljam életem értelmét

Fiatal voltam és kerestem az utam.

Kerestem valamit, nem tudtam, hogy mit. Csak éreztem, hogy nem ez a sors rendeltetett nekem, amit éltem.

A bulikon, pasikon és “vagány vagyok” életen túl tudtam, hogy van valami dolgom a világban. Ekkor ismertem meg valakit. Egy embert, aki más volt mint a többi ismerősöm.

Eleinte nem is tudtam beazonosítani, hogy mitől is más. Csak azt láttam, hogy nagyon sok minden, amit az életről mond, valahogy nagyon igaz és egyszerű. Azt láttam, hogy olyan problémáimra, amikkel hetek, hónapok óta küzdöttem, mindig volt egy jó nézőpontja.

De egyben az is fura volt, hogy sose mondta, miként oldjam meg a dolgaimat. Ilyennel eddig nem találkoztam. Általában, akik segíteni akartak, megmondták, hogy szerintük miként kéne megoldanom a dolgot.

Ez nagyon tetszett nekem. Mert megmaradt az, hogy én döntöttem el, miként fogok cselekedni. És akkor jöttem rá, hogy tanulnom kéne az életről. De honnan? Hol tanítanak az életről?

Ekkor kaptam kézbe egy könyvet, ami igazából megmentette az életemet. Ami megtanított élni anélkül, hogy összetörném magamat… a testemet, a szívemet. Úgy élni, hogy nem kell feladnom azt, aki valójában vagyok. Nem kellett hinnem semmiben, amiben nem akartam, nem kellett tennem semmit, amiről úgy gondoltam, hogy nem kell megtennem.

Ez volt a Dianetika könyv L. Ron Hubbardtól.

Amint elolvastam, tudtam, hogy megtaláltam, amit kerestem.

Tudom, hogy ez a feladatom a világban: segíteni az embereknek, bármilyenek is legyenek. Segíteni nekik, hogy megtalálják önmagukat. És látok magam előtt egy olyan világot, ahol mindenki segít mindenkinek, ahol ember embernek testvére és a tisztességesség és a szeretet egy természetes állapot.

Ez a történet bárki története lehetne: a szabad gondolkodóké, azoké, akik tudják, hogy többre rendeltettek és azoké, akik tudják, hogy a tudás több mint papírra vetett szavak.