Szcientológia auditálás, Clear állapot
2098 megtekintés

Hogyan nyertem vissza önmagam a Szcientológia segítségével

A szcientológusok egyik célja, hogy elérjék a szellemi fejlődésük egyik legfontosabb állomását: a Clear állapotot.

A Clear azt jelenti: tiszta vagy mentes. De mitől mentes egy Clear?

Volt már olyan, hogy minden ok nélkül rossz kedved lett, vagy szomorú lettél? Volt már olyan, hogy nagyon szerettél volna megvalósítani valamit, de nem volt bátorságod hozzá? Volt már olyan, hogy ingerült lettél egy helyzetben, amelyben pedig nem kellett volna, és nem tudtad megőrizni a hidegvéred?

Volt már veled olyan, hogy valami furcsa fájdalom vagy betegség gyötört, de az orvosok nem találták meg, hogy mi okozhatja? Valószínű, mert lelki eredetű volt…

És átéltél már olyat, hogy bizonyos emberek társaságában rosszul érezted magad, pedig alapvetően nem volt velük baj?

Biztos vagyok benne, hogy igen, mert nekem is volt ilyen – mielőtt Clear lettem.

Az ember életét annyira átszövik ezek a megmagyarázhatatlan, valahonnan nagyon mélyről jövő érzelmek, rögzűltségek, gondolkodási minták, hogy el sem tudja képzelni, milyen lehet az élet nélkülük.

Milyen az, amikor megszabadulsz a múltad nyomasztó emlékeitől, és képes vagy mindig megélni és élvezni a pillanatot? Milyen az, amikor nem befolyásolják többé olyan rejtett erők és hatások az életed, amelyre te sem tudsz racionális választ adni. Amikor száz százalékig önmagad tudsz lenni, nem vagy ideges és feszült bizonyos szituációkban, amelyek korábban stresszt okoztak neked. Minden helyzetben csak önmagad adod, az alapszemélyiséged”, torzítások és befolyások nélkül.

Az életedre most befolyással van az elmédnek egy rejtett, eddig fel nem fedezett része. Igazából mindig is sejtettük, hogy van valamiféle „tudatalatti”, ami hatással van ránk. Sejtettük, hogy a múltban elszenvedett fájdalmak hatással lehetnek a jelen életünkre, és hogy vannak olyan veszteségek és csapások, amelyekből igazán sosem tudtunk felállni többé. Minden csapással vagy kudarccal egy kicsit elvesztetted önmagad.

Ezek ugyanis az elméd egy mélyen elzárt szegletében raktározódtak el, de bármikor képesek újra hatással lenni rád. Nincsenek a tudatod irányítása alatt, ám kisebb-nagyobb mértékben minden nap hatással vannak az életedre, minden percben és másodpercben.

A jó hír az, hogy ezek a fájdalmas kudarcok, veszteségek, balesetek feltárhatók és kezelhetők, és újra a tudatod irányítása alá lehet helyezni őket. Erre létezik egy módszer, amelyet a Szcientológiában auditálásnak hívnak.

Az auditálást kettesben végzed egy auditorral. Az auditor szó azt jelenti: valaki, aki meghallgat és mérlegel.

Az auditor egy nagyon precízen képzett személy, aki pontosan tudja, hogy milyen kérdéseket tegyen fel neked, hogy képes legyél feltárni a múltad: azokat a mélyen, a tudatod alatt elzárt eseményeket, amelyeket az auditor segítsége nélkül, egyedül soha nem tudtál volna megtalálni. Azokat, amelyek a forrásai a megmagyarázhatatlan félelmeidnek és problémáidnak.

Ezekben az auditálási ülésekben egyre mélyebbre és mélyebbre hatoltok az elmédben, míg egyszer csak  minden fájdalom törlődik belőle. Ekkor eléred a Clear állapotot.

És milyen lesz az életed ezután?

Kicsit olyan érzés ez, mintha újjászülettél volna, és az igazi életed csak most kezdődne el igazán. Felszabadultál és visszanyerted önmagad. Azt, aki mindig is voltál ott, mélyen, legbelül. Egy kiegyensúlyozott, bátor, optimista, életerős, célokkal és álmokkal teli intelligens egyén.

Az élethez való hozzáállásod teljesen megváltozik: tudod, hogy innen minden csak jobb lesz, és el tudod érni, amit akarsz. Visszatér az a magabiztosságod, ami még gyerekként vagy fiatal felnőttként megvolt.  A régi céljaid és álmaid újra felélednek, és a megvalósítás mezejére lépsz. Végre arra fognak menni a dolgaid, amerre mindig is akartad volna, hogy menjenek.

Innentől csak rajtad áll, mit hozol ki belőle. Nincs rejtett befolyás. Csak te és az erő, amely mindig is ott szunnyadt benned, és a céljaid, amelyeket mindig is el akartál érni.

Kívánom Neked is, hogy elérd a Clear állapotot. Egy Clearekből álló világ sokkal jobb hely lenne…

Tudj meg többet ezen a linken arról, hogy mi az auditálás.  

Szerző: Csábi Boróka