1503 megtekintés

HOGYAN MŰKÖDIK A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ MÁS ORSZÁGOKBAN?

Az egyház mindenhol, ahol hivatalos formába szerveződik, vallásos célú nonprofit társaságként jelenti be a tevékenységét az adott ország törvényeinek megfelelően, azokat az országokat leszámítva, ahol ilyen regisztráció nem lehetséges.

A jogi rendszer országról országra gyakran jelentősen különbözik. Némely állam hivatalos jegyzéket vezet a vallásos szerveződésekről, amelybe minden csoport köteles felvetetni magát, és köteles megfelelni bizonyos feltételeknek.

Más államok ezzel ellentétes nézőpontra helyezkednek, és kifejezetten tiltják az elfogadott vallásokat nyilvántartó hivatalos listák készítését, minthogy elveik szerint a vallások ügye nem tartozik az államhatalom hatáskörébe.

A Szcientológia Egyháznak 184 különböző országban több mint 11 000 szervezete van.

Minden évben 4,4 millió új embert üdvözöl. Mindenhol a helyi törvényeket betartva, a vallásügyi törvényeknek megfelelően állnak a hívők rendelkezésére a szervezetek, missziók és a kisebb csoportok. Többek között teljes vallásos elismertséget kapott az egyház az Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Svédországban.

Szcientológia Egyház Madridban

Szcientológia Egyház Berlinben

Szcientológia Egyház Londonban

Tudta, hogy a Szcientológia Egyház miben segít a kórházaknak?