2624 megtekintés

Hogyan lettem Szcientológus? Interjú Bocsi Viktóriával

A most következő interjút Bocsi Viktóriával készítettem, aki csapatával anyagcsere-típus szerint ad táplálkozási tanácsokat, és az elmúlt években robbanásszerűen fejlődik az üzlete, amit idén egy saját (egészséges) étterem megnyitásával koronáztak meg, elégedett ügyfeleik nagy örömére.

1. Nemrégiben nyilvánosságra hoztad, hogy szcientológus vagy. Hogyan lettél szcientológus?

Amikor egy kapcsolatom véget ért, szörnyen éreztem magam. Nem szerelmi csalódás volt, hanem egy olyan alkalmatlanság-érzés, hogy én semmire nem vagyok jó.

Egy akkor még új ismerősöm látta ezt és segíteni akart. Letett elém egy táblázatot, aminek a neve Érzelmi tónusskála volt.

És, mivel imádok minden újdonságot – ez még abban az állapotban is jellemző volt rám – azonnal megláttam rajta a megfejtést. Az okokat. Hogy miért érzem olyan szörnyen magamat, hogy az emberek hogyan tudják elérni másoknál, hogy rosszul érezzék magukat vagy ennek éppen az ellenkezőjét.

Az a lényeg, hogy megértettem, hogy mi történt velem. Olyan érzés volt, mint amikor felszáll a köd a nagy misztikumról, amit addig hallgattam. Konkrét válaszokat kaptam.

Aztán sokáig csak vizsgálódtam, ízlelgettem-szagolgattam.

Nekem nagyon reális, amikor valaki először ugyanezt csinálja, mindig eszembe jut az akkori énem.

Ugyanis kibontakozott előttem valami, ami igen “gyanús” lehet egy laikusnak.

Hogy lehet valami ennyire jó?

Mint valami filmben, tuti hogy valami van mögötte, nem hiszem hogy itt tényleg azért vannak az emberek, hogy segítsenek. Meg milyen név már hogy ORG (Az ORG az angol organization, magyarul szervezet szó rövidítése. A szcientológusok ezt a kifejezést használják a Szcientológia Egyház Központi Szervezetének rövidítéseként.), tök para. Ki tudja, mi folyik itt valójában. Ilyeneket gondoltam.

Aztán csak addig hívtak, hogy végül kicsit gyanakodva, de beültem az első rövid, ám annál ütősebb tanfolyamra.

Nagyon tetszett. Akkor még egy kopott épületben voltunk, ami szerintem csak rásegített az előítéletekre.

ÉS MINDENKI SEGÍTETT.

Nem éreztem különbségtételt kezdőként, egyszerűen tanuló voltam, ugyanúgy, mint mások a tanfolyamteremben.

Én osztottam be az időt, akkor mentem, amikor nekem jó volt. Mekkora királyság!

Ezen a rövid tanfolyamon megtanultam kezelni a rosszindulatú embereket. Képzeljétek el, létezik rájuk kezelés! Ezt miért nem tanítják az iskolában???

Eztán az önbizalmamat erősítettem, majd azt, hogy hogyan kell jól kommunikálni, aztán azt, hogy hogyan kell tanulni, majd, hogy hogyan hozzunk ki bármit az ismeretlenségből, ezzel elkezdtem dolgozni, és annyira beindult a munka, hogy nem tudtam utána másfél évig tanulni…

Hihetetlen erejűek ezek a kicsi és olcsó tanfolyamok. Szóval másfél év szünet, majd elkezdtem a Méregtelenítőt.

2. Hogyan fogadta a környezeted?

A környezetem, hát sokáig óvatos voltam, féltem hogy mit fognak szólni azok, akik tele vannak előítéletekkel. Aztán rájöttem, hogy aki szeret és értelmes, az tájékozódni fog ítélkezés helyett. Azok ítélkeznek, akik nem tájékozódnak hiteles forrásokból.

De egészen mostanáig nekem is csak a legszűkebb környezetem tudta, hogy szcientológus lettem.  Ők már megszokták.
Aztán nem publikáltam, mert tartottam attól, hogy esetleg partnereket, ügyfeleket vagy barátokat veszíthetek.

Október óta viszont, amióta a Szcientológia igazságtalan vádakat kap, úgy érzem, kötelességem volt kiállni vele. Egy olyan dolog mellett, ami tartást adott nekem, becsületet, tisztességet, ami ellátott minden tudással és megoldással akkor is, amikor nagy bajban voltam, például a magánéletemben.

És a hatalmas meglepetés a fogadtatás volt. Senki nem akart a földbe döngölni, 100-ból kb. 98-an nagyon pozitívan reagáltak. Mert leírtam mindent, amit köszönhetek a Szcientológiának, és ők tudják, hogy én mindig igazságot írok.

Senki nem ítélt el, az ügyfeleim örültek, a partnereink mellettünk maradtak, pedig ők nem szcientológusok, de csodás emberek.

3. Mit adott számodra a Szcientológia?

Mit adott nekem a Szcientológia? Tartást, büszkeséget, ahogy írtam még erősebb jellemet, becsületet, tisztességet, emberek megértését, kezelését, okozóságot az életem felett.

A misztikumok megszűnését, mégis a spiritualitás magasfokát.

A gyerekekhez való több türelmet. De ami a legdurvább, hogy ezáltal tudtam kezelni olyan helyzeteket, amik az itt megtanult adatok híján biztos, hogy lehengereltek volna.

Kaptam cégvezetői tanácsadást, hogy ne essek bele azokba a hibákba, amik miatt a magyar vállalkozások 95%-a nem éli túl az első 5 évét.

Megtanultam egy szcientológustól, hogy hogyan győzzem le az emberek előtti nyilvános beszédtől való félelmet.

Egy szcientológustól tanulom a brandépítést, és az egyházban mondom el az olyan dolgokat, amik esetleg nyomják a lelkemet, és kapok rá kezelést, ezt az eljárást auditálásnak hívják, és csodás boldogságot tud okozni.

Minden sikeremet azután értem el, hogy elkezdtem a Szcientológiával foglalkozni.

Mindent, amit tanultam, arra használok, hogy hogyan tegyem jobbá más emberek életét.

Látom, ahogyan életek indulnak meg pozitív irányba, kapcsolatok jönnek helyre, vállalkozások virágoznak fel, emberek szoknak le drogokról, bűnözés marad abba, és a becsületes élet teret nyer ott, ahol van egy erős szcientológus.

4. Mi az, amit esetleg még el szeretnél mondani?

Annyit szeretnék üzenni, hogy azok, akik tapasztalat nélkül rágalmazzák a Szcientológiát, vagy a médiából “tájékozódnak”, olvassanak el legalább 1 db. L. Ron Hubbard könyvet, javasolnám a Dianetikát, mert abból még azt is megérthetik, hogy mi folyik most a Szcientológia ellen.

Ne butítsák le magukat a Hírek bámulásával, mert nem igaz, amit ott hallhatnak a Szcientológiáról.

A szcientológusok SEGÍTENEK, bárhol a világon, mint egy védőháló, úgy vesznek körül.

Nem kérem, hogy legyen mindenki szcientológus, dehogy kérem. De ne bántsd, amíg nem győződsz meg róla a saját szemeddel. Ne hidd el, amit írnak és mondanak, amíg nem tudod, hogy pontosan mi az igazság.

Legalább menj be és nézd meg, mielőtt beszélsz róla.

Hiszek az igazság győzelmében és a szép jövőben.