1222 megtekintés

Hogyan legyél sikeres és növeld ismertséged?

Tanultam marketinget a középiskolában, a főiskolán és a mesterképzésen is. Már az első órák egyikén elmondták, hogy a marketing sokkal több a reklámoknál, és ez így is van, hiszen ide tartozik –  számos terület mellett – az is, hogy hol helyezkedik el az adott vállalkozás, milyen arculattal rendelkezik, kiknek értékesít, a termékek eladásának és a szolgáltatások nyújtásának milyen sajátos jellemzői vannak, az árképzés, az online megjelenés, a hatalmas mennyiségű külső tényezők hatásainak vizsgálata és az esetleges koncepciók kidolgozása. Ráadásul a marketing nem kizárólag a cégekről vagy a kisebb eladókról, szolgáltatókról szól, ugyanis önmagadat is el kell tudnod adni, például a munkahelyeden. Azt is mindig elmondták, hogy a kisebb vállalkozóknak nincs pénzük szakemberekre, így az innen-onnan összeszedett tudásmorzsákból kell megélniük. Mindig bennem volt az az érzés, hogy kell lennie egy egyszerű technikának, amelyet azok is sikeresen használhatnak, akiknek nincs pénzük hatalmas reklámkampányokra.

Valamilyen okból a PR-ral (public relations=közönségkapcsolatok) szinte csak fogalomszinten foglalkoztunk, így mindig maradt hiányérzetem. Ennek az ürességnek az okát egy mindenki számára érthetően megfogalmazott, könnyen elsajátítható anyagban találtam meg: A public relations alapjai című füzetben.

L. Ron. Hubbard, a Szcientológia alapítója számos témakör mellett a PR technológiáját is kidolgozta. Manapság, ha meghalljuk ezt a fogalmat, vagy a rendkívül reklámozott termékek jutnak eszünkbe, vagy a valójában negatív érzelmeket keltő, de jó marketinggel megtámogatott dolgok. A PR valójában nem ezt jelenti. L. Ron Hubbard meghatározása alapján a PR „jó munkák megfelelően ismertté téve”. Nem kell más hozzá, csak egy építő cél és néhány könnyen elsajátítható módszer. Természetesen ez a témakör is nagyon szerteágazó, de az alapvető technikák megismerésével sokat lendíthetünk tevékenységünkön.

Nem kell más hozzá, csak egy építő cél és néhány könnyen elsajátítható módszer. Természetesen ez a témakör is nagyon szerteágazó, de az alapvető technikák megismerésével sokat lendíthetünk tevékenységünkön.

Érezted már valaha, hogy mindent megteszel egy cél érdekében, de mégsem vagy sikeres? Volt már olyan ötleted, amelyről lemondtál, mert úgy érezted, nem tudod támogatás nélkül megvalósítani? Esetleg előfordult, hogy elindultál a célhoz vezető úton, de nem érezted, hogy képes lennél mások közreműködését is megszerezni? A PR ezeken a problémákon segít túljutni.

Az alábbi rövid film bemutatja, hogy mi valójában a PR, majd megismerhetsz néhány olyan apró trükköt, amelyek elindítanak a fellendülés irányába:


Amennyiben még többet szeretnél megtudni erről a témakörről, jelentkezz az ingyenesen elvégezhető online tanfolyamra:
https://www.szcientologia.org.hu/courses/public-relations/overview.html