Hogyan lát Téged egy szcientológus?
3874 megtekintés

Hogyan lát Téged egy szcientológus?

Egy szcientológus sok szempontból másképp látja a világot és embertársait, mint az átlagember. De vajon miben és mitől látja másképp? Miben láthatja másképp egy ember a többieket a vallása miatt?

A címben feltett kérdés kapcsán az olvasó sok mindenre gondolhat – attól függően, hogy eddig mit hallott a szcientológusokról. Ám van néhány beszédes alapelv a Szcientológiában, amely sokat elárul arról, hogy hogyan tekint egy szcientológus a körülötte élőkre és napjaink társadalmára.

1. Jó vagy!

Az ember természete alapvetően jó.” Ezt a tételt L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója már jóval a Szcientológia megszületése előtt lefektette mint olyan igazságot, amely kutatásai során egyértelműen bebizonyosodott. Ha van is gonoszság vagy rossz szándék az emberben, az mindig az egyént ért kellemetlen tapasztalatok másodlagos terméke, ezért bármely szcientológus úgy tekint rád, mint olyan egyénre, akinek alaptermészete jó és eredendően jóra törekszik.

2. Képességeid határtalanok

Szintén a Szcientológia felfedező útja mentén végzett kutatások során bizonyosodott be, hogy az egyén jóval több a puszta testénél: nagy képességű, halhatatlan szellemi lény, akinek tapasztalatai egyetlen életnél jóval messzebbre nyúlnak vissza. A gondolat természetesen nem új, ám most először sikerült tudományos eszközökkel igazolni a vallásoknak ezt az ősi tételét. Egy szcientológus tehát olyan szellemi lénynek lát téged, aki eredendően elég erős ahhoz, hogy kezébe vegye saját lelki üdvét és megváltását.

3. Lehetséges a segítség

Bár a szcientológusok úgy tartják, hogy az egyén teljes mértékben felelős saját sorsáért, és saját cselekedetei juttatták oda, ahol jelenleg van, a segítő szándék, a segíteni akarás átszövi a szcientológusok egész közösségét. Vagy ahogy a Szcientológia önkéntes lelkészek mottója tartja: akármi is a baj, mindig lehet valamit tenni! Egy szcientológus olyan embernek lát téged, aki – ha elfogadja – megérdemli a segítséget. Az egyszerű, ám rendkívül hatékony technológiák, amelyek az élet legkülönbözőbb nehézségeinek a megoldására rendelkezésre állnak a Szcientológiában, naponta milliók életét könnyítik meg.

Hogyan látja hát egy szcientológus az embertársait? A fentieket végignézve arra juthatunk, hogy a szcientológusok nem is látják a világot annyira különbözően másoktól. Végső soron bárki, aki jóra törekszik, aki segíteni akarja társait, és hisz az ember szellemi természetében, az éppen úgy lát téged, ahogyan egy szcientológus.

És Te hogyan látsz egy szcientológust?