1409 megtekintés

Hogyan kezeljük a munkahelyi stresszt?

Napjaink jelentős részét a munkahelyünkön töltjük. Életünknek ez a területe rendkívül meghatározó, hiszen óvodás korunkban már arról ábrándozunk, milyen foglalkozásunk lesz felnőtt korunkban, majd iskolás éveink alatt is folyamatosan erre készülünk. Munkanélküliként nem tudjuk eltartani sem magunkat, sem a családunkat.

Fontos lenne, hogy a munkaidő alatt ne szorongjunk, ne érezzünk stresszt, hiszen nehéz boldog életet élni, ha napjaink harmadát ilyen környezetben töltjük. Hiába mondják azt, hogy nem szabad “hazavinni” a munkát, nagyon nehéz megfeledkezni a napi problémákról. Többek között folyamatosan aggodalommal tölt el, hogy mit gondolnak rólunk, megmarad-e az állásunk, az elvártaknak megfelelően teljesítünk-e, nem terjeszt-e valaki igazságtalan pletykát rólunk?

Ennek nem kell így lennie. Van megoldás arra, hogy a munkahelyen egy stresszmentesebb és kellemesebb környezetben legyünk. L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója alapos kutatásokat végzett eben a témakörben, és lefektette azokat az alapelveket, módszereket, melyek elősegítik a gördülékenyebb munkahelyi életet. Kidolgozta azokat a könnyen elvégezhető technikákat, amelyek segítenek csökkenteni a stressz és a zaklatottság mértékét.

Az egyik ilyen módszer a zűrzavar lecsökkentése, illetve megszüntetése. Érezted már, hogy azt sem tudod, mibe fogj bele, hogyan állítsd fel az elvégzendő feladatok fontossági sorrendjét? Amennyiben sikerül kezelned ezt a helyzetet, képes leszel a rugalmasabb, hatékonyabb és eredményesebb munkavégzésre, melynek köszönhetően megerősödik a pozíciód.

Az alábbi rövid film bemutatja számodra, hogyan kezeld könnyedén a munkahelyi stresszt: