591 megtekintés

Hogyan jut el a drogmentes élet üzenete a fiatalokhoz?

17. alkalommal indult útjára a Drogmentes Magyarországért Maraton, hogy elvigye üzenetét a fiataloknak. Az élet ugyanis drogok nélkül az igazi, és ezt nemcsak a csapattagok, hanem számos hazai híresség is megerősítette április 7-én szombaton, a Parlament előtt felállított színpadon.

A Maraton célja, hogy eljuttassák a fiatalokhoz az igazságot a drogokról még azelőtt, hogy kipróbálhatnák azokat, tehát még az előtt, hogy a drogdílerek vagy barátok felajánlják az első ingyenes adagot. Előadásokat tartanak iskolás korú gyermekeknek, akik így teljesen megértik, miként működnek ezek a veszélyes tudatmódosító szerek, és mi történik még azon kívül, hogy az ember felpörögve érzi magát tőlük. Ez a tudás védelmet ad számukra, hogy a kritikus pillanatban képesek legyenek nemet mondani erre az egészre, még a legelején.

Jelenleg ez a legnagyobb drogprevenciós civil kezdeményezés Magyarországon. 42 nap alatt 2100 km-t tesznek meg, több mint 300 települést érintve, előadásokat tartva az érintett korosztálynak. A fiatalok drogmentes esküt tehetnek, amellyel megerősítik a döntésüket: igen, drogmentes életet fogok élni!

A mozgalmat szcientológusok hozták létre és szervezik meg 17 éve minden tavasszal. Hogy miért? Mert semmilyen ép gondolkodású embernek nem lehet célja, hogy a fiatalság drogokon nőjön fel, így a szcientológusok, akik más társadalmi problémákra is érzékenyek, itt sem tétlenek. A Maratonnak nem célja a Szcientológia vallás terjesztése, így nem is végez ilyen tevékenységet, az viszont cél, hogy az ország összes fiatalja megismerje a valóságot a drogokról, és képes legyen tudása alapján nemet mondani rájuk.

A mozgalom eredményességét számtalan pedagógus, szülő és gyermek visszajelzése mutatja, hiszen azokban az iskolákban, ahol rendszeresen megfordulnak, ott csökken vagy akár nullára is szorul a droghasználat. Igazából a tanárok már alig várják az előadásokat és előre leegyeztetik azokat. Itt is látszik, hogy a tudás bármilyen területen bizonyosságot és magabiztosságot ad, egyben a legnagyobb kincs és a legerősebb pajzs, amivel rendelkezhetünk.

A Start rendezvényen számos hazai híresség is jelen volt, hogy kifejezze egyetértését a Maraton munkájával kapcsolatban. Horányi Juli adta meg az alaphangulatot néhány pörgős számmal, Pethő Kincső színművész Kunfalvy Ákos, a Maraton elindítójának versét szavalta el, Kegye János pánsípművész virtuóz játékával kápráztatta el a közönséget, Komáromi István énekes a drogok ellen írt dalát énekelte el, de jelen volt Nick Árpád többszörös Guinness rekorder erőművész is, aki már a kezdetektől fogva a drogmentességet hirdeti és a kezdeményezés lelkes támogatója.

A 12 fős csapat vezetésével a tömeg a Deák térre sétált, ahonnan elindult a futás. A csapat május 20-án tért vissza Budapestre, miután idén is több tízezer fiatalt világosít fel a drogok veszélyeiről.

Maratonisták befutna Budapestre

A csapat május 20-án tért vissza Budapestre, miután idén is több tízezer fiatalt világosít fel a drogok veszélyeiről.