Szcientológia demonstráció
4635 megtekintés

Hiszünk abban, hogy a békés válasz célba jut – második napja tartanak csendes demonstrációt a szcientológusok

Újabb demonstrációval szeretnék felhívni a Szcientológia Egyház tagjai az emberek és a kormány figyelmét arra, hogy ami két napja az egyházuk épületében zajlik egy fekete folt a vallásszabadság eszméjén.  

A hívek úgy érzik, hogy vallásszabadságuk sérül azzal, hogy épületükben két napja nem tudják gyakorolni a vallásukat, és ha ilyen intézkedések ma Magyarországon lehetségesek, akkor a vallás és gondolatszabadság komoly veszélyben van.

Ugyan az egyház tagjai együttműködőek lettek volna a hatóságokkal, a gyanú ami miatt a házkutatás már két napja tart az egyház központi épületében, még jogászok számára sem világos.

A mai demonstráció éppen ezért felhívás arra, hogy ilyen incidensek ma Magyarországszerte megtörténhetnek, és minden vallás és felekezet számára intő példa, hogy vajon még érvényben vannak-e az emberi jogaik, miszerint szabadon gyakorolhatják a hitüket.

Többszáz fő ma is jó hangulatban és békésen tiltakozott egy csendes demonstráció keretében. Példamutató összetartással ismétlik a Szcientológia L. Ron Hubbard által megfogalmazott céljait: “Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az Ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.” –

Vojtilla Tímea a demonstráción elmondta, örül, hogy nem csak szcientológusok állnak ki a vallásszabadság mellett. Ugyanakkor kérte a híveket, hogy mindaddig folytassák a tüntetést, míg az ellenséges fellépés alább nem hagy.