kérdőjel
5936 megtekintés

Hét dolog, amit nem tudtál a szcientológusokról

1. A házasságuk sikeres

Egy felmérés szerint a szcientológusok körében az átlagosnál sokkal ritkább a válás. Ennek oka egyszerű: a párkapcsolati problémák megfelelő kommunikációval kisimíthatóak, és így egy végzetes vita, vagy akár a legmélyebb kapcsolati válság is megfordítható. Egy képzett szcientológus képes a párkapcsolatukat érintő problémákat megfelelő kommunikációval megoldani. Emiatt sokszor teljes életre szóló, rendkívül erős, megrendíthetetlen házastársi kötelékek jönnek létre

2. Kiválóan helytállnak munkájukban

Teljesen mindegy, hogy valaki alkalmazott vagy vállalkozó, minden nehézségen könnyebb túljutni, ha azon a területen képes az illető meglátni és megoldani az ott levő problémákat. Egy képzett szcientológusnak nagyon sok használható tudása van arról, hogy miképp álljon hozzá egy bonyolult problémához. Így megvizsgálja, kibogozza, részekre bontja és megoldja. Ezért a szcientológusok remekül érzik magukat a munkahelyükön, értékes, megbecsült szakemberek, és pont emiatt vállalkozóként is sikeresek.

3. Tudatosan becsületesek

Az erkölcs és etika fogalma nem ismeretlen más vallásokban sem. A Szcientológiában ez a tárgykör rendkívül részletesen és széleskörűen, igen precízen van kifejtve. Egy szcientológusnak pontos tudása van arról is, hogy mit tegyen akkor, ha ezek a dolgok az életében vagy mások életében félresiklanak. Senki sem lehet boldog, ha nem becsületes és erkölcsös egyben. Ez olyan szigorú alapelv, amelyet minden szcientológus igyekszik maradéktalanul betartani, mert tudja, hogy milyen súlyos és romboló következményekkel jár mások és önmaga számára, ha letér az egyenes útról. Az embernek lehet bármilyen előélete, de ha egyszer szcientológussá válik, akkor a múltban okozott sérelmeket helyrehozza, és onnantól kezdve becsületesen tevékenykedik tovább.

4. Önzetlenül segítenek

A szcientológusok amellett, hogy nem nézik tétlenül a saját problémáikat, az őket körülvevő környezet, a család, a munkahely, a társadalom és a világ problémáira is érzékenyek. Ezért találni nagyon sok szcientológust olyan helyeken, ahol önzetlenül segítenek az arra rászorulóknak, olyan helyeken, ahol ki kell állni egy igaz ügy mellett, segítve ezzel akár teljesen ismeretlen embereket is. Senki sem lehet boldog egy hanyatló társadalomban. A szcientológusok nemcsak tudják ezt, hanem hatékony eszközeik vannak, amelyeket használnak is, hogy megállítsák ezt a hanyatlást. A szcientológusok alapelve, hogy mindig lehet tenni valamit.

5. Könnyen tanulnak

Egy képzett szcientológusnak hatékony módszerei vannak ahhoz, hogy egy tárgyat úgy tanuljon meg, hogy azt később alkalmazni is képes legyen. A Szcientológiában ugyanis a tanulás abból a nézőpontból történik, hogy miképp lehet majd a tanultakat az életben alkalmazni. Azaz, hogyan lehet a tanultakat a saját és mások életének javítására használni. Ezt szem előtt tartva a tanulás sokkal felemelőbb, nemesebb, könnyebb és szórakoztatóbb, hiszen egy szcientológus mindig arra törekszik, hogy a tanultak alkalmazásával ő maga jobbá váljon, és így képes legyen másoknak is segíteni ebben.

6. Igazi csapattagok

A szcientológusok nagyon jó csapatjátékosok. Tudják, hogy nagy célokat csak közös erővel, együttműködéssel lehet elérni. Mivel jártasak a kommunikációban, képesek nagyon hatékonyan átadni gondolataikat és szándékaikat, vagy megérteni másokét. Öröm velük együtt dolgozni, és ők is örömüket lelik abban, ha másokkal dolgozhatnak együtt, és így megvalósíthatnak valamilyen közös célt. A csapatmunka nem könnyű, és néha igen bonyolult vagy reménytelennek tűnő helyzetek adódhatnak. Egy képzett szcientológus ezekben a helyzetekben is igazi csapattag marad, és képes a dolgokat jóra fordítani.

7. Céljaik vannak az életben

Egy képzett szcientológus, egyszerűen szólva, boldog ember. Ez nem azt jelenti, hogy valamilyen rózsaszín fátylon keresztül nézi az életet és állandó eufóriájában nem vesz tudomást a gondokról, bajokról. Ez azt jelenti, hogy az élethez úgy áll hozzá, hogy történjék bármi, ő a legjobb tudása szerint fog helytállni, és ezt képes meg is tenni, mivel ténylegesen van a tarsolyában azonnal alkalmazható tudás. A boldogtalan emberek általában céltalanok, vagy a sok kudarc miatt már feladták rég álmodott céljaikat. Egy szcientológusnak céljai vannak az életben, és el is tudja érni őket. Mi más tehetne ugyanis boldogabbá egy embert annál, minthogy halad a céljai felé és eléri őket – hogy utána újakat tűzhessen ki.