Szcientológia lelkészt avatás
552 megtekintés

Három új Szcientológia lelkészt avattak egy hétvégén

Rendhagyó vasárnapi szertartáson vehettek részt a szcientológia hívei október 3-án az Egyház Váci úti központjában, hiszen nem mindennapi esemény, amikor egy időben három új lelkész áll a közösség szolgálatába. A különleges alkalomra különleges programmal várták a híveket és az érdeklődőket.

Az eseménynek négy fiatal tehetséges zenész előadása adta meg az alaphangot, ahol a zenekultúra klasszikus darabjaiból merítettek egyedi feldolgozásban.

A vasárnapi szertartást Bocsor Krisztián tiszteletes vezette, hagyományosan a Szcientológia hitvallás felolvasásával kezdve, amelyet L. Ron Hubbard a veszélyes környezetről szóló prédikációja követett. Az aktuális téma kapcsán a tiszteletes tolmácsolásában alapvető tanácsokat kaptak az egybegyűltek, például azzal kapcsolatban, hogy mit tehetnek a rossz hírek letaglózó hatása ellen, illetve hogyan tarthatják magukat és másokat jó állapotban, hogy szembe tudjanak nézni egy mégoly fenyegető környezettel is.

A vasárnapi szertartást Bocsor Krisztián tiszteletes vezette

Ezután Bocsor tiszteletes szólította az avatandó lelkészeket és a szcientológia hagyományai szerint felszentelte őket a közösség szolgálatára. Ennek részeként a jelöltek letették lelkészi esküjüket, benne lelkészi titoktartási fogadalmukkal, és nyakukba akasztották a szcientológia keresztjét, amellyel szimbolikusan is felruházták mindhármukat a lelkészek teljes jogaival és kötelességeivel. Így ezután a Szcientológia Egyház keretein belül hivatalosan is vezethetnek esküvői és névadó ceremóniát, búcsúztatót és temetést, valamint vasárnapi szertartásokat. Az egybegyűltek örömmel és nagy tapssal köszöntötték az új tiszteleteseket.

Bocsor tiszteletes a szcientológia hagyományai szerint felszentelte a lelkészeket a közösség szolgálatára

A különleges szertartáson résztvevők ezt követően egy úgynevezett csoportauditáláson vettek részt, amely a Szcientológia szellemi tanácsadásnak a csoportokon alkalmazható eljárásait jelenti, és arra irányul, hogy segítsen az egyének lelki fejlődésében. Bocsor tiszteletes a minden vasárnapi szertartást lezáró, a teljes szabadságért szóló imával zárta az alkalmat.