Előző életek: Ki és miért hisz bennük?
1909 megtekintés

Előző életek: Ki és miért hisz bennük?

Van, aki hisz bennük, van, aki nem. Van, aki csak egy érdekes lehetőségnek tartja, és van, aki sikítófrászt kap, ha csak szóba jön a leghalványabb lehetősége is. Kevesen gondolnak bele Európában, hogy a Föld nagy történelmi világvallásainak többsége egymástól függetlenül azt tanítja már több évezrede, hogy léteznek előző életek.

A mi keresztény kultúrkörünkben nincs szó ilyesmiről, viszont érdemes megemlíteni, hogy a korai kereszténység idejében súlyos politikai csatározások eredményeképpen, nem egy olyan zsinat határozatai révén született meg a mai formája a Bibliának, amiben már nehezen találunk a lélekvándorlásra utaló nyomokat. Érdekes módon ezek olyan zsinatok voltak, ahol pont azok a vallási vezetők nem vettek részt, vagy érkeztek későn, akik valamilyen oknál fogva hittek a reinkarnációban.

Természetesen ennek az írásnak nem az a célja, hogy bárkit is meggyőzzön, arról, hogy miben higgyen, hanem csak képet kívánunk adni arról, hogy a szcientológusok miként vélekednek ebben a témában.

“…Az igaz, ami számodra igaz. Senkinek nincs joga hozzá, hogy adatokat erőltessen rád, és utasítson, hogy hidd el őket, különben megjárod. Ha számodra az adat nem igaz, akkor nem igaz…” (L. Ron Hubbard: Út a Boldogsághoz)

A Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard, több írásában is nyomatékosan kérte a szcientológusokat, hogy ne fogadjanak el semmit tekintélyelv alapján, csak azért, mert valaki, legyen az bárki, ezt mondta nekik. Még a saját tanításairól is azt vallotta, hogy azok csak az ő kutatási eredményei, amiket semmi esetre se szabad valamiféle kinyilatkoztatásnak tekinteni. Csak annyit kért a követőitől, hogy próbálják ki azoknak az adatoknak az érvényességét az életben, amiket felfedezett a kutatásai során, és ha úgy találják, hogy működnek, ha tényleg segíti őket abban, hogy szabadabbak legyenek, hogy jobban boldoguljanak, akkor használják őket.

Úgyhogy, ha szigorúan vesszük a kérdést, a szcientológusok, szó szerint nem hisznek az előző életekben, hanem sokan megtapasztalták, hogy vannak emlékeik róluk. Mindezt egy auditálásnak nevezett, nagyon precíz elvek mentén kidolgozott, pontos szabályok szerint végzett lelki tanácsadás során tapasztalják meg, aminek csupán annyi a célja, hogy az ember ránézzen azokra a múltbeli traumáira, amelyek negatívan befolyásolják az életét. És igen, ezek a múltbeli események néha a jelen életünknél korábbra nyúlnak vissza.

A szcientológusok számára tehát az előző életek témája nem azt jelenti, hogy a múltban kutakodva próbálják kitalálni, hogy kik is lehettek ők az előző életeik során, hanem itt és most akarnak a jövő teremtése érdekében egyre jobban boldogulni, és csak azért foglalkoznak a múlt eseményeivel, hogy azoknak a feldolgozatlansága ne befolyásolja jelen életüket.

Tudj meg többet az auditálásról. Kattints erre a linkre és nézd meg ez a filmet.