1015 megtekintés

ELEFÁNT A PORCELÁNBOLTBAN…

Régóta ismert, hogy a betegségek, nem kívánt állapotok jelentős része, nagyjából 70 %-a legalább részben pszichoszomatikus (a lélek testre kifejtett hatásaként létrejött) eredetű. Ilyen egy fejfájás, egy elhúzódó bélgyulladás, amúgy egészséges, fiatal emberek „szívpanaszai”, észszerűtlen szorongások, aggódások, egy vizsga túlizgulása, sikertelenség és így tovább. Orvosként ezt minden nap látom. De mit lehet ezekkel kezdeni? Szedjen mindenki dilibogyókat, lazuljon alkohol vagy más agyzsibbasztók hatása alatt? (Célok feladása, munka elvesztése, családok szétesése, boldogtalanság…). Persze a szerencsésebbek, erősebbek szándékkal, gyakorlással valahogy megbirkóznak vele, de sokan nem.

Fontos tudni, hogy amikor megértesz egy problémát, az már legalább „félmegoldás”. Látod a kivezető utat, képes vagy nem annyira komolyan venni a dolgot. Sokszor már ez is elég.

Ezekre kerestem és találtam magyarázatot és megoldást.  L. Ron Hubbard éveken át tartó kutatása és kísérletezései, próbálkozásai során rájött néhány olyan alapvető törvényszerűségre az elme működésével kapcsolatban, amelyek az egész élővilágban – a baktériumoktól a növényeken, állatokon keresztül – egységesen megfigyelhetők, és az emberre is érvényesek.

Rájött, hogy mi okozza ezeket az észszerűtlen reakciókat, és hogy lehet az egészet visszacsinálni! Felfedezéseit 1950-ben közreadta egy könyvben, ami 1989-óta magyarul is olvasható. Az alapelv lényege egy pár perces videóból is megérthető.

Vannak olyan vélemények, hogy „az általános műveltség megköveteli ennek vagy annak az ismeretét”. Ebben lehet valami. Mindenesetre, akinek fontosak az emberi kapcsolatai, fontos, hogy a barátait, családját, vagy a rábízott embereket nagyobb megértéssel segítse, észszerű irányba befolyásolja, vagy aki egyszerűen csak élvezi a tudást, annak elengedhetetlen, hogy ezt a működést megértse.

Jobb helyeken azt tanítják, hogy szeressük az embert, (és ne csak a cuki kismacskákat), de az embert ugye nem olyan könnyű szeretni, főleg amikor valaki értetlenül szemléli, hogy néha miket művel. Viszont, ha megérted mivel küzd valójában, menni fog! E megértés nélkül kicsit úgy éljük az életünket a szeretteinkkel, a többiekkel mint egy elefánt a porcelánboltban…

Öt perc, itt egy link:

https://www.szcientologia.org.hu/what-is-scientology/#slide6

Dr. Lerner Péter