Öreg hölgy hallási problémákkal
1146 megtekintés

Eldobta a hallókészülékét, mert rájött, hogy a fogyatékossága mögött lelki okok húzódnak

Vajon képes arra az emberi elme, hogy megbetegítse a testet? Miért történhet meg az, hogy amikor valaki rossz hírt kap fizikailag is rosszul lehet? Nyilván egy ilyen esetben nem a baktériumok támadnak hirtelen. Hogyan hozható ez helyre?

Megfigyelhető, hogy ha sikerül őszintén elbeszélgetnünk egy olyan emberrel, akinek valamilyen látszólag megmagyarázhatatlan testi problémája van, végül be fog számolni valamiféle nyomasztó dologról az életében, amiről azt érzi, hogy elveszi az életenergiáját.

L. Ron Hubbard, filozófus és író, a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya című bestsellerében a következőt írja: “Az orvosilag nyilvántartott betegségek 70 százaléka a pszichoszomatikus betegségek közé tartozik… A pszicho természetesen az elmére, a szomatikus pedig a testre vonatkozik; a pszichoszomatikus kifejezés azt jelenti, hogy az elme beteggé teszi a testet, vagy hogy olyan betegségek jelennek meg a testben, amelyeket az elme zavarodottsága hozott létre. Természetesen az ilyen betegségek általánosan gyógyíthatóak lesznek, ha megoldjuk az emberi aberrációk problémáját.”

Ezt nagyon jól példázza a következő történet is, hogy egyelten felismerés miatt egy életen át nagyothalló személy hogyan dobta el a hallókészülékét egyik pillanatról a másikra.

Már jócskán betöltötte a negyvenet Erzsébet és egész eddigi életét hallásproblémákkal élte le. Csak a közvetlen környezete tudta róla, hogy nem hall rendesen és igazából szájról olvas. Hallókészüléket nem akart viselni, mert akkor mindenkinek nyilvánvalóvá vált volna fogyatékossága, amit nagyon szégyellt.

Rengeteg kellemetlen szituációba keveredett hallásproblémái miatt, ezért inkább visszahúzódó egyéniség volt, aki nem szívesem vágott bele új dolgokba.

Egy nap azonban váratlan fordulat történt. Mivel az élete más területein is voltak problémái, szeretett volna ez ellen tenni, így eldöntötte, hogy részt vesz egy személyes hatékonyság növelésével foglalkozó tanfolyamon a Szcientológia Egyházban. A tanfolyamot vezető felügyelő nagyon türelmes és megértő volt vele, ezért is mert belevágni az egészbe. Hallásproblémáiból fakadó nehézségeket leküzdve sikeresen zárta a tanfolyamot.

A csodák sorozata itt kezdődött, életminősége elkezdett javulni, fiával, akivel már évek óta rossz kapcsolata volt hirtelen kisimult a viszonyuk. Erzsébet azt gondolta itt nem áll meg, tovább akar fejlődni, mert látja az eredményeket. Auditálást kért, mint következő lépés, de nem számított arra, hogy milyen fordulat vár rá.

Az auditálás egy személyes tanácsadás, ahol egy képzett auditor (az a képzett személy, aki meghallgatja a személyt és segít neki feltárni azokat a múltbeli eseményeket, amik hatással vannak az életére) segítségével tovább tud fejlődni. Erzsébet nagy lépésre szánta el magát, mivel az auditálás közben az embernek be van hunyva a szeme, ezért vett egy hallókészüléket.

El is kezdődött az auditálás és pár óra után Erzsébet lekapcsolta a hallókészüléket és azt mondta, hogy erre nem lesz szükség, mert teljesen jól hall.

Felismerte, hogy a nagyothallás egy eszköz volt arra, hogy elzárja magától azokat a kommunikációkat, amiket nem akart hallani.  Mivel rájött a nagyothallás mögött rejtőző lelki okokra, azaz arra, hogy az elméje, hogyan betegíti meg a testét, hallása szinte egyik pillanatról a másikra visszatért.

Ez egy nagyon jó példa arra, hogy az elme képes megbetegíteni a testet. Erzsébet fejlődni szeretett volna, mint ember, nem is számolt ezzel a nem várt “mellékhatással”, hogy auditálás közben a hallása is teljesen visszatér.

Ennek jelenségnek a részletes leírása megtalálható a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya című könyvben.