1326 megtekintés

Egymást támogatják a segítők, hogy egyetlen gyermek se éhezzen

A COVID-19 miatt kialakult munkanélküliség okozta szegénység vidéken még több embert érint, mint a fővárosban.

Szerencsére vannak olyan civil szervezetek és egyházi közösségek, amelyek figyelnek a bajba jutottakra, és azt keresik, hogyan tudnak gyorsan segítséget nyújtani.

A Tündérkör Alapítvány és a Szcientológia önkéntes lelkészek az interneten találtak egymásra. Mindkét csoport célja a rászorulók, bajba jutottak segítése, és ezt az összefogással még hatékonyabban lehet megvalósítani, hiszen így még többen részesülhetnek belőle!

Így jutott el csütörtökön egy nagy mennyiségű támogatás a fővárosból vidékre, Kelet-Magyarországra. Tegnap Budapestről a Szcientológia önkéntes lelkészek egy tonna tartós élelmiszert vittek Debrecenbe, ahol átadták az adományt a Tündérkör Alapítványnak.

Ez az Alapítvány olyan nehéz helyzetben lévő családokat támogat Debrecenben és környékén, akiknek az alapvető élelmiszerekre sincs pénzük a járvány miatt kialakult helyzetben, és gyermekeik gyakran maradnak éhesek.

Most ez az azonnali adomány lehetőséget biztosított arra, hogy jobb körülmények között tudjanak élni mindaddig, amíg a családfenntartók újra munkát találnak.