1494 megtekintés

Egy új szcientológia egyház, amely teljes fényében ragyog! Amszterdam – Hollandia

Amszterdam fontos európai világváros, kulturális központ, amelyet méltán neveznek a vizek városának (több mint 100 szigetből áll) és Észak Velencéjének.

Ez a toleranciájáról híres város ad otthon a Szcientológia Egyház legújabb szolgáltató szervezetének, melynek ünnepélyes megnyitója 2017 október 28-án volt, körülbelül 1300 érdeklődő és szcientológus részvételével.

Az új Szcientológia Egyház megnyitóünnepsége valójában a tudás fogalma köré szerveződött, annak mindkét értelmében: a tudás modern és a tudás spirituális jelentését követve.

David Miscavige, a Szcientológia vallási vezetője az új Amszterdami Szcientológia Egyház nyitóünnepségén

David Miscavige a Szcientológia vallási vezetője a következő szavakat mondta a jelenlévőknek:

„Mielőtt e szalag lehull, egy pillanatra elmélkedjünk azon, hogy mi a helyetek Hollandia történelmében, – a mitológiáról nem is beszélve. Mivel már nem a nyílt tenger felé hajóztok, dacolva a szelekkel, és már nem vagytok többé hazafelé igyekvő tengerészek. Épp ellenkezőleg, ti magának az örökkévalóságnak irányába folytatjátok utatokat.”

A megnyitóünnepségen ízelítőt kaphattunk a város kulturális spektrumának minden jeles részéből. Felhangzott az „Óda Amszterdam csatornáihoz” klasszikus ritmusa, a surinamei törzsi dobok hangjai, valamint a modern elektronikus zene is, melyek jól mutatják a város zenei és kulturális sokszínűségét.

A rendezvény az együttműködés és a partneri kapcsolatok jegyében telt, ahol a város jelen lévő előkelőségei képviseltették magukat, akik kifejezték közös hitüket egy erősebb Amszterdamban.

A társadalomjobbítás céljával a város vallásközi hagyományait tiszteletben tartva a Szcientológia Egyház 1974 óta aktív tagja a közösségnek.

Jó példája ennek a CCHR (Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért) helyi szervezete, amely létfontosságú erő a holland gyermekek jogainak megvédésében. Ők mutatták be az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának a holland gyerekek túlgyógyszerezését, amelynek az lett az eredménye, hogy országos utasítást adtak ki az ADHD-t okozó tünetegyüttes kivizsgálására.

A helyi szcientológusok több mint 25 000 Igazság a drogokról tájékoztató füzetet osztottak ki a városban a droghasználat elleni küzdelmük során, továbbá 150 000 példányt Út a boldogsághoz könyvecskéből. Az egyház nagyon aktív a vallásközti tevékenységekben is, elöl járnak a felekezetek közti párbeszéd kialakításában, mellyel áthidalhatóvá válnak a vallási különbözőségek és jelentősen javítható a felekezetek közti kölcsönös megértés.

A teljesen felújított 79 000 négyzetméteres új Szcientológia szolgáltató szervezet lesz a kiindulópontja a városban az egyház humanitárius tevékenységeinek. A hely központi elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető metróval és kerékpárral és kocsival is. Az 5 emeletes épület a remény és az együttműködés új mérföldköve lesz annak a 70 000 ingázónak is, akik naponta elhaladnak Wibautstraat-on.

A megnyitón a következő helyi méltóságok biztosítottak bennünket támogatásukról: Maarten Lubbers –A „Together One Amsterdam” Elnöke; Michael Van Gils – vezető rendőrtiszt (Holland Helyi Rendőrség); Sheela Vyas, Women’s Council of Amsterdam (Amszterdami Nőtanács) tagja; és Ari Van Buuren, a „United Religion’s Initiative” (Vallások Egyesülése Kezdeményezés) elnöke.

2017-ben megnyílt új Szcientológia Egyházak: Auckland, Új-Zéland; San Fernando völgy, KaliforniaMiami, Florida; valamint a dániai Koppenhága. Összesen több mint 9000 szervezet várja világszerte a Szcientológia iránt érdeklődőket.

Természetesen több megnyitó előkészülete zajlik, és a következő 12 hónapban Európában, Latin- Amerikában, Észak- Amerikában és Afrikában is nyílnak az újabb Szcientológia központok.