Egy szcientológus álma
892 megtekintés

Egy szcientológus álma

Amikor nekiláttam ennek a cikknek, legelőször arra jöttem rá, hogy hosszú-hosszú oldalakat írva sem tudnám kimeríteni a témát.

Hirtelen rájöttem, hogy  a „bőség zavara” tipikus esete áll fenn.

Ugyanis a világon semmi, de semmi nincs, amire a Szcientológiát ne lehetne felhasználni, annak érdekében, hogy javítsunk vele az életünkben jelen lévő vagy a minket körülvevő bármilyen állapoton.

Tehát nincs könnyű dolgom, hiszen nem írhatok kilométeres cikket legalábbis, ha azt szeretném, hogy bárki is végigolvassa , úgyhogy megpróbálok kiragadni egyet közülük.

A Szcientológia céljait választom képzeletem témájául, amelyeket Ron (L. Ron Hubbard, a Szcientológia vallás alapítója) a következőképpen fogalmazott meg:

„Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra – ezek a Szcientológia céljai.”

Nos, hogyan is nézne ki a világ a fentiek fényében, a remélhetőleg nem túl távoli jövőben?

Képzeljük el, hogy béke van a Földön. És a háborúk helyett a tudományos fejlesztések kerülhetnek előtérbe.

A vezető pozíciókba, és úgy egyáltalán bármilyen pozícióba a képességeik és az eredményeik alapján választják meg az embereket. Azok, akik valóban dolgoznak, jól élhetnek.

A Föld népének tagjai már hosszú ideje a saját szemükkel győződnek meg a dolgok igazságáról. Ezt úgy teszik, hogy megfigyelik az adott dolgot, és azt nem vélemények, hanem igaz adatok és a saját józan belátásuk alapján ítélik meg.

Ezért aztán a tekintélyelvű hozzáállás is megszűnt. Jó ideje senki sem venné be többé, ha egy magát „szaktekintélynek” nevező valaki azt mondaná, hogy csak úgy igaznak kell elfogadni valamit, csupán azért, mert ő mint a téma kizárólagos szakértője mondja ezt.

A szülők megtudják, mihez van valódi tehetségük és mi a céljuk a gyerekeiknek, és ennek megfelelően támogatják őket – a számukra legmegfelelőbb életpálya megtalálása érdekében.

Az iskolában a tantárgyak eleve értelmesek, hasznosak, és mindenki javát szolgálják. A „magolás” szó értelmét vesztette. Az emberek már L. Ron Hubbard tanulási technológiájával, a valódi megértés és alkalmazhatóság szempontjából tanulnak, hogy az így megtanult tárgyat ténylegesen használni tudják az életben, és értékes termékeket hozhassanak vele létre, mely termékek azután saját maguk, társaik, környezetük és az emberiség javát szolgálják.

Ami nem felel meg ezeknek a feltételeknek, az eleve bele sem kerül a tananyagba.

A Föld tápláléka tiszta, természetes, és megfelelő mértékben tartalmaz minden szükséges tápanyagot, és ennek fontosságával és szerepével a bolygón mindenki tisztában van, mivel ezen a területen is érvényesül, hogy a hazugság kikerült a használatból. Így aztán nem ismernek túl sok betegséget sem.

Van egy időszakos kiállítás a régmúltban ismeretes, úgynevezett „környezetszennyezésről” is, de ezt a látogatók meglehetős hitetlenkedéssel és álmélkodással szokták megtekinteni.

A megfelelő táplálék, az igazságos oktatás és nevelés, valamint az emberi jogok tisztelete folytán lecsökken az elmebetegség és a bűnözés.

Kevesebb konfliktus, zavargás és hamis adat jelenik meg. Éppen ezért a sok felesleges börtönt és elmegyógyintézetet be lehet zárni.

Az emberek azt is rég megtanulták, hogyan ismerjék fel, ha valaki nem viseltetik jó szándékkal mások irányában, és mivel nem fogadnak el megfigyelés nélküli puszta véleményeket, így aztán meglehetősen nehéz őket egymás ellen uszítani.

Itt van értelme ambíciókkal rendelkezni és szorgalmasan dolgozni, hiszen ebben a világban már csak őszinte hozzáállással és valódi, értékes eredményekkel lehet virágozni, és ha valaki így áll hozzá, akkor elkerülhetetlen a siker.

Ezért aztán a valódi művészek is nagy becsben állnak, szárnyalnak, teremtenek, folyamatosan azon munkálkodva, hogy egyre esztétikusabb, kreatívabb és szellemileg szabadabb világot alkossanak a képzeletük segítségével, és így egyre magasabb és magasabb szintre emeljék a társadalmat.

Az emberek figyelme nem az egymás elleni viaskodásra fordul, hanem egy új, hatékonyabb gazdasági struktúra kialakítására és a tudományos fejlesztésekre…

Nos, eddig az álom. Talán túl szépnek tűnhet, hogy igaz legyen.

De a helyzet az, hogy a fentiek mind megvalósíthatók a Szcientológia különféle eszközeivel. Az embernek mindössze a kezébe kell vennie egy könyvet, vagy elvégezhet egy tanfolyamot, és így saját maga győződhet meg róla, hogy ezek milyen eszközök, és hogy vajon hogyan képesek minderre.

A kíváncsi bátraknak ehhez kalandos felfedezőutat kívánok!