958 megtekintés

Egy ámulatba ejtő eszköz a személyes hatékonyság mérésére

A Szcientológia a tudás tanulmányozása és elsajátítása révén abban segít a szcientológusoknak, hogy megfeleljenek az életük kihívásainak, és javítsák a személyes hatékonyságukat. Ha nem létezne oktatás és nem tanulnánk, olvasnánk, akkor igencsak korlátozottak lennének az ismereteink. Annyit tudnánk a világról, amennyit a szüleinktől és a környezetünktől megtanulhatunk. Szerencsére vannak szuper könyvek és nagy gondolkodók, akik segítenek nekünk abban, hogy szerteágazóbb tudásra tegyünk szert, mint amennyit a szűk környezetünkből elérhetünk.

Mit jelent a Szcientológia szó?

A Szcientológia szó – amelyet L. Ron Hubbard alkotott – a latin scio (jelentése: „a szó legteljesebb értelmében vett tudás”) és a görög logosz (jelentése: „tan; valaminek a tanulmányozása”) szavakból származik. Azt jelenti, „tudni, hogyan tudjunk”.

Francis Bacon egyik híres mondata ma is érvényes: “A tudás hatalom.” Egy szélsebesen változó világban akkor tudod megtartani a munkahelyedet, akkor tudsz sikeres lenni a saját szakterületeden, ha folyamatosan frissen tartod a tudásodat. De vajon az élet mely területeire érdemes koncentrálni, amikor fejlődni akarunk? Melyek azok az erősségeim, amiből építkezhetek, ha a legjobban akarom használni a készségeimet és a képességeimet? Rengeteg ember küzd az időhiánnyal, ezért nőtt meg ilyen jelentősen a személyes hatékonyság javításának a kérdése.

Valóban mérhető a személyes hatékonyság?

Mit szólnál, ha létezne egy elképesztően jól működő eszköz, amivel átvilágíthatod az életed tíz területét? Ez objektív képet ad neked abból a szempontból, hogy mennyire vagy eredményes ezeken a területeken.

Az Te IQ-d, személyiséged és képességeid határozzák meg, hogy mennyire leszel sikeres és boldog. Az Oxfordi képesség-elemzés (Oxford Capacity Analysis, röviden OCA teszt) 1960 óta már rengeteg embernek segített. Ez a teszt mérhető, pontos elemzést nyújt, ezt követően pedig egy kiértékelés keretében személyesen neked szóló gyakorlati tanácsokat is kapsz, amelyek a teszted eredményein alapulnak.

Ezeket az erősségeidet nem mindig érzékeled helyesen, nem látod magadon, mert neked teljesen természetes, hogy ezeken a területeken jó vagy, azaz remekül teljesítesz. Hajlamos vagy azt feltételezni, hogy ezekkel az erősségekkel mindenki rendelkezik, hiszen neked magától értetődő, hogy ezt tudod. Vélhetően tudja más is… Legalábbis szerinted.

Személyes hatékonyság mérése

Nézz rá egy külső nézőpontból az erősségeidre!

Amint különválasztod és egyesével megvizsgálod a személyiséged fő területeit, magabiztosabb, sikeresebb és boldogabb lehetsz, mint azt bármikor gondoltad volna. Ha megtudod, mely személyiségjegyeid válnak jelenleg előnyödre az életben, és melyeken kéne javítani, akkor lépéseket tudsz tenni abba az irányba, hogy tovább erősítsd személyiséged erős oldalait, és felülkerekedj a gyengeségeiden. Ráadásul az OCA és az ezt követő kiértékelés INGYENES, és nem jár semmilyen további kötelezettséggel.

Én 4 éve vagyok szcientológus. Már korábban is találkoztam a Szcientológiával, de akkor mások véleménye befolyásolt annyira, hogy ne alakítsam ki a saját véleményemet erről a vallásról. Csak egyszerűen azt mondtam, hogy ez nem érdekel. 4 éve vettem először a kezembe az első könyvet L. Ron Hubbardtól, hogy kialakítsam róla a saját véleményemet.

A Szcientológia céljai: egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat, egyre magasabbra. Ezek a Szcientológia céljai. – L. Ron Hubbard

Ezekkel a célokkal teljes mértékben tudok azonosulni. A Szcientológiának köszönhetően rengeteget tanultam az életről és az elme működéséről. Folyamatosan fejlesztem magam a pénzügy, vezetés, szervezetfejlesztés, gyereknevelés, kommunikáció területein. Amikor elvégzek egy hosszabb tanfolyamot, akkor utána megnézem az OCA tesztem eredményeit. Minimum fél évente kérek egy elemzést erről.
Elképesztően jó látni, ahogy évről-évre miként javulnak az eredményeim!

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként javíthatod Te is a személyes hatékonyságodat, akkor kérj egy objektív elemzést a Szcientológia egyik szuper eszközét, az OCA tesztet használva.

Szerző: Langmár Zsuzsanna