Veszprem drogmentes maraton
965 megtekintés

Szcientológia Egyház finanszírozza a világ legnagyobb nem kormányzati drogellenes kampányát

Minden egyes percben átlagosan 5 iskoláskorú gyermek kezd el kísérletezni illegális kábítószerekkel. Ez a riasztó jel is mutatja, hogy mennyire elterjedt a kábítószer-fogyasztás a fiatalok körében.

E vészesen terjedő járványnak a leküzdésére a Szcientológia Egyház finanszírozza a világ legnagyobb nem kormányzati drogellenes információs és megelőzési kampányát. Mára hitelt érdemlően bebizonyosodott, hogy amikor a fiatalokat tájékoztatjuk a drogokkal kapcsolatos igazságról – tényszerű információval arról, hogy mik a drogok, és milyen hatást fejtenek ki –, akkor a droghasználat ennek arányában csökken. Statisztikai felmérések alapján a Drogmentes Világért kampány eddig kb. 500 000 fiatalnál akadályozta meg az alkalmi droghasználatot, sőt, még annál rosszabb dolgokat is.

Ennél azonban még sokkal többet kell tenni. Ezért a Szcientológia Egyház elérhetővé teszi kiadványait (amelyek nem tartalmaznak, illetve nem propagálnak semmilyen Szcientológia hittételt) azonos célú drogellenes szövetségeknek, kormányszerveknek, civil csoportoknak és iskoláknak. Ezek közé az anyagok közé tartozik Az igazság a drogokról sorozat 13 felvilágosító füzete, amelyek a legelterjedtebb kábítószerekről tartalmaznak információkat egyszerű formában, hogy a fiatalokat felvilágosítsák a kábítószerek tényleges hatásairól.

Van egy útmutató, egy tevékenységi kézikönyv és egy csomag is tanároknak osztálytermi használatra. Ezek az anyagok hatékony eszközöket biztosítanak tanároknak, rendőröknek és közösségi csoportoknak, amelyekkel felvilágosíthatják a fiatalokat, hogy helyesen tudjanak dönteni a drogokkal kapcsolatban.

Végül ott van az újonnan kiadott, Az igazság a drogokról füzeteket kísérő és ezeket kiegészítő 90 perces dokumentumfilm. A DVD minden fejezete részletesen bemutat egy-egy drogot azoknak a szavain keresztül, akik túlélték a függőséget.

A Drogmentes Világ kampány összességében hatalmas előrelépést jelent egy olyan generáció felnevelése felé, amelyet nem sújtanak a kábítószerezés káros hatásai.