1850 megtekintés

Dr. Lenkei Gábor is elmondta véleményét a drogmegelőzési konferencián

Az ENSZ 1988-ban június 26-át ​a drogfogyasztás elleni küzdelem világnapjának​ nyilvánította. ​
Ennek okán a Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi képviselete konferenciát rendezett​, Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról? címmel.

Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról konferencia

A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi képviselete konferenciát rendezett​, “Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról?” címmel

A drogmegelőzés világnapján az előadók egyértelmű üzenete az volt, hogy a drogok terjedésének csak úgy szabhatunk gátat, ha a fogyasztók felismerik azok káros hatását​,​ és ​így egyáltalán nem nyúlnak ​drogokhoz. Abban is egyetértettek, hogy a gyermekek a legjobban fenyege​te​ttek​,​ és a felnövekvő generáció igen nagy veszélyben van, ha most nem teszünk valamit.

Az előadásokat Dr. Komáromi István, Pest megye korábbi rendőrfőkapitánya, nyugalmazott dandártábornok kezdte​,​ a drog és a bűnözés kapcsolatáról beszélt, és arról, hogy milyen mértékben sújtja társadalmunkat az egyre növekvő droghasználat.

Dr. Komáromi István előadást tart a drogmegelőzési konferencián

Dr. Komáromi István, Pest megye korábbi rendőrfőkapitánya, nyugalmazott dandártábornok,​ a drog és a bűnözés kapcsolatáról beszélt

Ezután Dr. Lerner Péter volt börtönorvos, természetgyógyász oktatta a szülőket arról​,​ milyen tünetei vannak annak, ha valaki drogozik,​ és ​hogy ​egy szülő hogyan veheti észre a gyermekén, ha drogok lopakodtak be az életébe.

Dr. Lerner Péter kiemelte, hogy a marihuánáról mostanában egyre többet kering az a tévhit, hogy nem olyan káros, mert amúgy is sok helyen legális már. De a valóság az, hogy a marihuána után a fiatalok általában tovább mennek a keményebb drogok felé.

Dr. Lerner Péter előadást tart a drogmegelőzési konferencián

Dr. Lerner Péter volt börtönorvos, természetgyógyász oktatta a szülőket arról​,​ milyen tünetei vannak annak, ha valaki drogozik

Dr. Kocsis Ildikó, jogász a konferencián arról is beszélt, hogy milyen kötelezettségei vannak a pedagógusoknak vagy a szülőknek, ha azt tapasztalják, hogy a gyermek drogot fogyaszt,​ és hogyan dolgozhat szülő és pedagógus együtt azon, hogy megelőzze vagy kezelje az esetleges droghelyzetet az érintett gyermeknél

Dr Kocsis Ildikó jogász előadást tart a drogmegelőzési konferencián

Dr. Kocsis Ildikó, jogász arról is beszélt, hogy milyen kötelezettségei vannak a pedagógusoknak vagy a szülőknek, ha azt tapasztalják, hogy a gyermek drogot fogyaszt

Dr. Lenkei Gábor, az orvos, aki szembeszállt a gyógyszermaffiával kifejtette, miért támogatja a drogmentes mozgalmat. Felhívta a figyelmet arra, hogy régen a drogok megvetés tárgyát képezték, de mára meg​próbálják jó színben felt​ü​ntetni őket, mintha ​a drogozás ​menő vagy vagány dolog lenne. Elmondta, hogy egyértelműen a társadalom hanyatlásának ​az ​egy​ik​ figyelmeztető jele​ az​, hogy egyre jobban el akarják fogadtatni a droghasználatot. Ezt el kell utasítsuk,​ és gyermekünket abban a szellemben kell nevel​n​ü​n​k, ​amely szerint a drogok igen károsak.

Dr Lenkei Gábor előadást tart a drogmegelőzési konferencián

Dr. Lenkei Gábor, az orvos, aki szembeszállt a gyógyszermaffiával kifejtette, miért támogatja a drogmentes mozgalmat.

Végül Kovács Viola, a Drogmentes Világért Alapítvány iskolai program-koordinátora beszélt a saját tapasztalatairól. Hét éve vesz részt a drogmentes mozgalomban, munkája során több mint 1000 pedagógussal beszélt,​ és több tízezer gyermeknek szervezett előadásokat. Bemutatta azokat a hatékony oktatóanyagokat, amiket maguk is használnak a munkájuk során, és minden résztvevő szülő kapott ezekből az anyagokból.

Kovács Viola előadást tart a drogmegelőzési konferencián

Kovács Viola bemutatta azokat a hatékony oktatóanyagokat, amiket maguk is használnak a munkájuk során.

A konferencián részt vevő szülők hálásak voltak az ott kapott információkért.

“A legelejétől a legvégéig nagyon tetszett az előadás, különösen Dr. Lenkei Gábor és Kovács Viola előadása. Két kiskorú gyermekem van, ezért is jöttem el erre a konferenciára, hogy ha kell, segítséget tudjak nekik nyújtani a jövőben. A drogprevenciós anyagokat megrendeltem, amelyekből biztosan megtudok minden számomra fontos információt” – nyilatkozta az egyik résztvevő szülő.

A konferenciának a Szcientológia Egyház biztosított helyszínt, mint a Drogmentes Világért Alapítvány egyik fő támogatója. Az egyház hívei nagyon fontosnak tartják a drogmentes életet, ezért szívesen látnak és támogatnak minden hasonló kezdeményezést.

Az igazság a drogokról tájékoztató füzetek minden tanár és oktató számára ingyenesen elérhetőek a http://www.mondjnemetadrogokra.hu/ weboldalon.