1992 megtekintés

David Miscavige a szcientológia hálózat elindításával a vallásos műsorközvetítés új korszakát harangozza be

Az egyházi vezető nyilvánosságra hozza az új csatornát, ami bemutatja a Szcientológia Egyházat a világnak és megválaszolja a kíváncsiak kérdéseit. 2018. március 12-én, keleti idő szerint este 8-kor egy gombnyomással élő adásba került a Szcientológia Hálózat, és ezzel azonnal elérhetővé vált Amerika szerte háztartások tízmilliói számára, valamint világszerte további százmilliók számára az interneten keresztül. Az egyház monumentális Flag épületének három emelet magas előcsarnokából, a Floridában, Clearwaterben található szellemi központból Mr. David Miscavige, a Szcientológia vallás vezetője köszöntötte a világot, bemutatva a hálózatot, elmagyarázva annak küldetését.

„Valószínűleg hallottál a Szcientológiáról,” mondta Mr. Miscavige. „Valójában hat másodpercenként rákeres valaki erre a kérdésre az interneten: »Mi a Szcientológia?«. Sokat beszélnek rólunk, és ezt megértjük. Az emberek kíváncsiak. Nos, válaszolni akarunk a kérdéseitekre, mert az igazat megvallva, bármit is hallottál, ha nem tőlünk hallottad, biztosíthatlak, hogy nem azok vagyunk, amire számítasz.”

Mr. Miscavige felvázolta az új Szcientológia Hálózat célját a tévénéző, számítógépet és mobil eszközöket használó közönségnek: lehetővé tenni, hogy a nézők saját maguk láthassák és tapasztalhassák meg a vallást – kik a szcientológusok, mi a Szcientológia, és mire képes a Szcientológia –, ahogyan ezt maguk a szcientológusok mondják el világszerte. „A Szcientológia egy dinamikus és növekvő vallás, és mi teljes egészében meg fogjuk mutatni.”  

Mr. Miscavige így folytatta: „Tisztázzuk, nem azért vagyunk itt, hogy prédikáljunk neked, győzködjünk vagy megtérítsünk. Nem, mi egyszerűen meg akarjuk neked mutatni. Mert a Szcientológia első alapelve mindenek előtt ez: »Csak akkor igaz, ha a számodra igaz.«”

Minden programot folyamatosan sugározva, a Szcientológia Hálózat a vallási műsorközlés új műfaját képviseli, egyedi műsorokkal mutatva be a nézőknek a szcientológusok mindennapi életét, az egyházat mint intézményt, valamint humanitárius és társadalomjobbító szervezeteit. Ezek a műsorok működés közben mutatják be a Szcientológiát, nemcsak bepillantást engedve az egyetlen jelentős vallásba, amely a legutóbbi évszázadban jött létre, de egyben friss megközelítést is adva a mai digitális világ igényeit kielégítő, lenyűgöző televíziós szórakoztatásra.

A Szcientológia Hálózat azonnal, bárhol és bármikor hozzáférhető. Az USA-ban műholdas TV csatornákon is, emellett mindenhol folyamatos élő adásban sugároz a Scientology.tv-n. Olyan csatornákon is hozzáférhető, mint az Apple TV, Fire TV, Roku, okos telefonokhoz és tabletekhez pedig mobil applikációk tölthetők le. A jövőben mindez folyamatosan bővül további elérhetőségekkel.

A HÁLÓZAT HAT EGYEDI SOROZATTAL INDUL

A Szcientológia Hálózat hat egyedi sorozattal mutatkozik be:

  • A Szcientológia belülről – a vallás kulisszái mögé engedi betekinteni a nézőket – a nemzetközi szellemi központokba és a csúcstechnológiájú kiadókba, megmutatja, mi történik egy tipikus napon a Szcientológia Egyházban, valamint bemutatja az aprólékos, nagy gondossággal végzett erőfeszítéseket arra, hogy az alapító, L. Ron Hubbard 75 millió szót tartalmazó vallásos írásait és felvételeit megőrizzék a jövő generációi számára.
  • Találkozz egy szcientológussal – olyan szcientológusok életébe ad részletes, alapos bepillantást, akik a modern művészet, tudomány, sportok, szórakoztatás és sok más terület úttörői.
  • Szcientológus vagyok – mindenféle foglalkozású szcientológusok tucatjait mutatja be a világ minden részéről, személyes beszámolókkal arról, hogy az életük hogyan vált gazdagabbá.
  • Az Emberiség hangjai – rövid dokumentumfilmek, amelyek mindenféle hitű, kultúrájú és nemzetiségű, jelentős változásokat elérő embereket, akik a Szcientológia által támogatott humanitárius programok révén nyújtanak segítséget a közösségeiknek.
  • Úti cél: Szcientológia – minden epizód egy újabb Szcientológia Egyház belsejébe kalauzolja el a nézőt, bemutatva egyházaink sokféleségét, és az együttműködést, ami minden Szcientológia egyházat a helyi közösség szerves részévé tesz.
  • L. Ron Hubbard: a saját hangján – a vallás alapítóját mutatja be a világnak. A Szcientológia továbbra is az egyetlen jelentős, az alapítója hangját érintetlenül megőrző vallás, amelyet a negyed század során tartott előadásai során rögzítettek. Ez a sorozat időrendben mutatja be L. Ron Hubbard életét, rövid önéletrajzi leírásaival, saját szavaival, a saját hangján.

A Szcientológia Hálózat ezen felül filmeket fog bemutatni a vallás gyakorlatáról és hittételeiről, sugározva a tartalmat, amely válaszol a hittel, filozófiával és technológiával kapcsolatos kérdésekre. Ezek tartalma magában foglalja a Szcientológia alapvető tantételeit, a Szcientológia hétköznapi alkalmazását, és az élethez szükséges gyakorlati eszközöket, amelyeket a vallás nyújt.

Ugyancsak bemutatnak L. Ron Hubbard áttörést jelentő írásaiból származó anyagokat, megvilágítva a filozófiáját, a vallás történetét, a mérföldkő jelentőségű morális kódexét és a józan észen alapuló útmutatót, Az Út a Boldogsághoz című írást, ami egyetemesen alkalmazható bárki által, vallási vagy kulturális háttérre való tekintet nélkül. Az egyház humanitárius mozgalmai ugyancsak központi szerepet kapnak a Szcientológia Hálózatban, kiemelve az egyház által a drogokkal kapcsolatos felvilágosításban elért bolygószintű sikereket az Igazság a Drogokról használatával, a világméretű emberjogi kampányokat és a mentális egészségügyi visszaélések nyilvánosságra hozatalában elért sikereket. Ez az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért elnevezésű globális támogató csoporton keresztül valósul meg, amely igyekszik igazságot szolgáltatni a pszichiátria áldozatainak.

Az új bemutatókban helyet kapnak szórakoztató és talk show műsorok, valamint egy oknyomozó sorozat, a Freedom TV. A Szcientológia Hálózat független filmesek társadalomjobbító és emberi jogokat támogató dokumentumfilmjei számára is biztosít majd sugárzási felületet, hogy hallathassák a hangjukat, ha az éterben másutt ez nem lenne lehetséges.

SZCIENTOLÓGIA MÉDIA PRODUCTIONS: TELJESEN INTEGRÁLT, 21. SZÁZADI STÚDIÓ HOLLYWOOD SZÍVÉBEN

A Szcientológia Hálózat minden televíziós anyagát házon belül állítja elő. Az egyedi műsorokat fizetett reklámok nélkül sugározzák. A kézirattól a forgatásig, a szerkesztéstől a hangszerelésen át a keverésig, ezeket az egyedi műsorokat az egyház munkatársai és hívői készítik az egyház digitális multimédia központjában: ez a Scientology Media Productions (Szcientológia Média Produkciók). Ezen felül a Scientology Media Productions rendelkezésére áll minden nagy formátumú, teljes hosszúságú film, amit az egyház Golden Era Productions nevű szervezete készített: itt 40 éve készülnek Szcientológia filmek. A teljességhez tartozik, hogy a hálózatot 20 mozgó tudósító csapat látja el folyamatosan a legmodernebb naprakész tartalommal, hat földrészről. A csapatok Nagy Britannia, Európa, Afrika, Latin Amerika, Ausztrália, Oroszország, Ázsia, valamint az USA és Kanada szerte állomásoznak.

A Scientology Media Productions épülete két hektárnyi területen épült, az ikonikus Sunset Boulevardon, Los Angelesben, 1912-ben. Így ez a legrégebbi, folyamatosan működő stúdió Hollywoodban. A KCET köztévétől 2011-ben vásárolt stúdióban eredetileg néma filmeket készítettek a filmes és televíziós tevékenység kialakulása előtt. Ugyancsak itt volt irodája Mr. Hubbardnak is a Dianetika és a Szcientológia megérkezése előtt, ahol forgatókönyveket írt Hollywood számára.

A stúdió több produkciós csapatnak is otthont ad, három hangszobával, több mint 12.000 négyzetméter stúdiónyi produkciós térrel, 16 nagy felbontású (HD) kamerával, három produkció-irányító helyiséggel, 20 szerkesztési teremmel, hat hangrögzítő stúdióval, négy hangszerelési szobával, két élő zene felvételére szolgáló stúdióval, hét keverőszobával, 5.1 surround sound minőséggel, és az egész 43.5 kilométer hosszú száloptikai kábel összeköttetéssel.

A Scientology Media Productions megalapítása által az egyház a multimédiás szórakoztatás új korszakába lépett, egy olyan új televíziós hálózatot hozva létre, amely megvalósítja az alapító azon álmát, hogy a vallást teljes mértékben bolygó szerte elérhetővé tegye.

Itt nézheti meg a Scientology Media Productions angol nyelvű bemutatóját:

https://www.scientology.org/scientology-today/events/scientology-network.html