1796 megtekintés

Dániában is tüntetnek a törvénysértő eljárások ellen a szcientológusok

5 napja tüntetnek békésen a magyar szcientológusok a törvénysértő és diszkriminatív eljárások ellen. Budapesten és immáron Dániában is békés tüntetés zajlott, ahol a magyar szcientológusok ismételten megmutatták, hogy kiállnak az emberi jogokért.

A nemrég megnyílt koppenhágai Szcientológia központban gyűltek össze közel 50 magyar szcientológus, ahonnan együtt mentek át a magyar nagykövetséghez békés tüntetést tartani.


A helyszínen Kunfalvy Ákos tartott beszédet, majd felolvasták a Szcientológia hitvallását és az alábbi hivatalos üzenetet, amit továbbítanak a magyar köztársasági elnöknek.

Tisztelt Nagykövet úr,

Engedje meg, hogy éljünk állampolgári jogunkkal és egy kéréssel forduljunk Önhöz a Magyar Alkotmány XXV. cikeje szerint.

„Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egyedül vagy másokkal együtt, írásban kérelemmel, panasszal vagy javaslattal forduljon bármely közhatalmat gyakorló szervhez.”

Az elmúlt napok eseményei mély felháborodást keltettek bennünk miszerint a rendőrség valósággal lerohanta a Szcientológia egyház budapesti szervezetét és számos törvénysértés elkövetése mellett megakadályozták a bennlévő munkatársak, lelkészek és hívők saját vallásuk gyakorlását!

Ez példátlan és a vallásszabadság és az emberi jogok eltiprása.

Azért gyűltünk össze pár százan a dániai Magyar nagykövetség előtt, hogy békés demonstrálásunkkal kinyilvánítsuk egyértelmű állásfoglalásunkat a vallásszabadság és az emberi jogok mellett!

Kérem, hogy tolmácsolja a Magyar Köztársaság Elnöke számára kérésünket, mely szerint azonnali hatállyal kérjük a vallásszabadság és az emberi jogok visszaállítását Magyarországon!

Tisztelettel maradunk hű állampolgárai a hazának.”

Közben egyre több szcientológus és nem szcientológus csatlakozik a világból, hogy kifejezze szolidaritását az emberjogi sérelmek miatt, amelyek adatvédelemnek álcázva, de burkolt lejáratási céllal ma megtörténhetnek Magyarországon.

Az emberjogi sérelmek erősebbé tették a szcientológus közösséget és eltántoríthatatlanná abban, hogy még több embert kell tájékoztatni az alapvető emberi jogaikról, és hogy semmilyen elnyomás hatására nem adják fel a Szcientológia célját, ami: “Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra. Ezek a Szcientológia céljai”.

A demonstrációk folytatódnak Budapesten, Koppenhágában és hétfőtől Angliában is.