1038 megtekintés

A brit lélek megerősödése: Megnyílt az új Szcientológia Egyház Birminghamben

Birmingham, az „ezer mesterség városa” új Szcientológia Egyháznak ad otthont a város szívében. Az egyház új központjának nagyszabású megnyitó ünnepségét 2017 október végén tartották.

Művészetektől az iparig, repülőgépektől Shakespeare-ig Anglia második legnagyobb városa és kereskedelmi központja évszázadok óta meghatározó világváros az Egyesült Királyságban. A helyiek büszkék múltjukra, hiszen a város írott történelme ezer évre nyúlik vissza.

Az ünnepélyes megnyitó az együttműködésre építő virágzó jövő szellemiségére épült. Az ünnepség összegezte a „Brumik” [a birminghamiek vicces elnevezése, amely a város nevéből ered helyi dialektussal kiejtve – a szerk.] híres mottóját, amely így hangzik: „Előre!”

David Miscavige, a Szcientológia vallási vezetője kijelentette: „Amikor ez a szalag lehull, olyan lesz, mintha  elhúznánk egy függönyt… és minden szcientológus felelőssége, hogy felemelkedjen az angol szellemiség a Földön, és immár az ipari forradalmat spirituális forradalommá alakítsuk.”

Birmingham a továbbiakban is vezető szerepet fog betölteni a termékek előállításában és az ipari termelésben, a megnyitón pedig megünnepelték a „Brumik” újító szellemiségét is. A rendezvény hangulatát pedig a város lüktető elektronikus zenéjének ritmusa adta meg.

A Szcientológia Egyház már két évtizede szoros együttműködésben dolgozik össze környékbeli társadalmi csoportokkal és önkéntesekkel, hogy írás-olvasási, drogmegelőzési, emberi jogi felvilágosítást és más erkölcs nevelő programokat juttasson el az itt élőkhöz.

Csak az elmúlt 12 hónapban több ezer „Igazság a drogokról” füzetet osztottak ki az önkéntesek és a hívek, ezzel összesen több mint 140 000 embert értek el azóta, hogy az egyház jelen van a térségben.

Az új Birminghami Szcientológia Egyház épülete 1930-ban épült és egy hat hektáros területen helyezkedik el a kozmopolita Moseley kerületben.

Az épületet, amely világörökségként védelem alatt álló angol történeti műemlék, most teljes mértékben helyreállították, beleértve a hagyományos birminghami vörös téglákat, a portlandi díszburkolatot, a tölgyfa ajtókat valamint a tökéletes brit márványt.

Az összesen 45 000 négyzetméteres létesítmény most készen áll, hogy szolgálja a közönséget.

Szcientológusok, meghívott vendégek és neves méltóságok csatlakoztak hozzánk, hogy együtt ünnepeljük meg az új Szcientológia Egyház megnyitását.

Beszédet mondott többek közt: Yann Lovelock, a Birmingham Felekezeti Tanács vezető tanácsadója; Dr. Paul Baiden-Adams, a Multikulturális Segélyszervezet angliai Igazgatója; Diana Coad, a Nemzeti Drogmegelőzési Szövetség képviselője; és Decima Francis, a Gyermekkortól a Felnőttkorig Alapítvány alapítója.

Yann Lovelock beszédében kiemelte: „Amit itt ma mindannyian ünneplünk, az egy erőforrás, egy olyan erőforrás, amely Birmingham javát szolgálja, amely egy magasabb tudatosságot hoz azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk mi egyénileg, és hogy mit tudunk hozzátenni az általános jóléthez.

Ez a központ óriási elkötelezettséget mutat az Önök részéről, és én köszöntöm Önöket, mint spirituális partnereinket, alig várom munkájukat, amely nem csak városunkat, hanem a világot is jobb hellyé teszi.

Diana Coad a Nemzeti Drogmegelőzési Szövetség képviselője első kézből tapasztalta meg a Narconon életmentő hatását: „Amikor Önök segítenek egy embernek abban, hogy eredményesen leküzdje a drogokat, nem csupán azt az egy embert mentik meg, mivel a szülei, testvérei és gyermekei élete ugyancsak romokban volt.”

Az Egyház új Közönséginformációs Központja betekintést nyújt a látogatóknak a Dianetikába és Szcientológiába.

A digitális kijelzőkön több mint 500 film mutatja be a Szcientológia hitrendszerét és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard alapító életét és hagyatékát.

Az Információs központ részletesen bemutatja a Szcientológia által támogatott számos humanitárius programot is.

Ezek közt megtalálható az egyház világméretű, emberi jogokat bemutató kezdeményezése;  drogmegelőző és rehabilitáló programjai; az írás-olvasási központok nemzetközi hálózata; valamint a Szcientológia Önkéntes Lelkészi program, amely mára a világ legnagyobb nem kormányzati katasztrófaelhárító segélyszervezete.

A birminghami kápolna ad helyet a különféle vallásos összejöveteleknek, mint például a vasárnapi szertartásoknak, a házassági szertartásoknak és névadóknak. Jó hely ez a más vallásúakkal, más felekezetekkel való találkozók számára is.

A birminghami új Szcientológia Egyház megnyitásának előzménye, hogy a Szcientológia vallás gyors növekedésének köszönhetően az egyház 60 új létesítménnyel bővült az elmúlt évtizedben Los Angelestől Tampáig, Londontól Milánóig, Johannesburgtól Tokióig és Tel Avivtól Kaohsiungig.

Az elmúlt évtizedben ezek az új egyházi szervezetek a vallás világméretű terjeszkedéséhez vezettek, amely olyan mértékű, hogy felülmúlja az elmúlt 50 év terjeszkedését.

2017-ben megnyílt új Szcientológia Egyházak: Auckland, Új-Zéland, San Fernando völgy, KaliforniaMiami, Florida, valamint a dániai Koppenhága.

Természetesen több megnyitó előkészülete zajlik, és a következő 12 hónapban Európában, Latin- Amerikában, Észak- Amerikában és Afrikában is nyílnak meg az újabb Szcientológia központok.