Békével válaszoltak a szcientológusok
25617 megtekintés

Békével válaszoltak a szcientológusok

Békés demonstrációval hívták fel a figyelmet a Szcientológia Egyház hívei szerda este egyik egyházi épületük előtt, tiltakozásul a rajtaütésszerű, túlzó rendőri fellépéssel végrehajtott házkutatás ellen.

A szcientológusok azért tartották fontosnak, hogy békés gyertyás felvonulással emeljék fel hangjukat, mert a házkutatás miatt egész nap be sem léphettek egyházuk épületébe, ami gyakorlatilag ellehetetlenítette számukra a vallásuk békés gyakorlását. Ugyanez bármely más vallás számára felháborító és elfogadhatatlan – ráadásul ha ez megtörténhet egy ilyen nagy ütemben növekvő egyházzal, nem tudni, mikor történik meg legközelebb egy másik vallási közösséggel – vélik a demonstrálók.

A szinte erődemonstrációra emlékeztető módon megtartott házkutatás több jogász szerint messze túllépte az úgynevezett szükségesség és arányosság elvét, és az a mód, ahogyan azt végrehajtották, voltaképpen nyílt támadás a vallásszabadság ellen.

A szcientológusoknak ugyan nem árulták el a hatóságok, hogy mi oknál fogva nem gyakorolhatják szabadon a vallásukat, de az is példázza róluk, hogy törvénytisztelő polgárok, hogy az már az erőteljes fellépés előtt is hajlandóak lettek volna együttműködni a hatóságokkal.

Vojtilla Tímea, szcientológus arra bíztatta szcientológus társait legyenek türelemmel, és L. Ron Hubbard iránymutatásainak megfelelően, békésen fejezzék ki ellenérzéseiket az alapvető emberi jogaik megsértése miatt.

Az összegyűlt hívek este 7 órától gyertyákkal demonstráltak minden ember vallásának és meggyőződésének szabad megválasztása mellett. Igazi összefogást lehetett megfigyelni a jó hangulatú demonstráció során. Lehet, hogy a széthúzás helyett ez az összefogás az, amire Magyarországnak sokkal nagyobb szüksége lenne, a toleránsabb és békésebb jövő érdekében.