1210 megtekintés

Bármikor fordíthatsz a sorsodon

Nem új a kijelentés, hogy az ember bármikor kézbeveheti a saját sorsát, és megfordíthatja annak folyását. Számtalan ezzel kapcsolatos motiváló idézettel találkozhatunk a Facebook-on és más tömegkommunikációs csatornákon is.

Ám megfelelő eszközök hiányában néha ez túl egyszerűnek, sőt elképzelhetetlennek tűnhet, főleg annak számára, aki éppen nyakig benne van valamilyen nem kívánatos szituációban, ami esetleg már jó ideje csak rosszabbodik, és az illető maga már annyira belemerült összetettnek tűnő problémájába, és annyi akadályt lát maga körül a helyzet megoldása ellenében, hogy nem látja a kiutat, így az effajta kijelentések számára pusztán elrugaszkodott, irreális maszlagnak tűnhetnek.

„Jó, jó, könnyű mondani, de mégis hogyan tudnám ezt megtenni?”

Vagy: „Mindenhez pénz kell, nekem pedig nincs egy lyukas garasom sem.”

Vagy: „Annyira elfoglalt vagyok, hogy képtelenség bármi hosszabb dologba belefognom, ehhez pedig biztosan sok idő kell.” – mondhatja ezek közül bármelyiket jogosan ilyenkor bárki.

Az igazság azonban sohasem bonyolult, csak mi magunk látjuk így, ha már jó rendesen csapdában érezzük magunkat életünk valamely területén.

Bárki, aki tiszta szándékkal úgy dönt, hogy márpedig kézbe veszi a sorsát, és hajlandó új tudásra szert tenni, a Szcientológiában megtalálhatja az ehhez szükséges, rendkívül egyszerű eszközöket, és megfordíthatja sorsát, ráadásul sokkal hamarabb mint gondolná.

(Szcientológia: a Szcientológia a latin scio szóból (jelentése: a szó legteljesebb értelmében vett tudás), valamint a görög logosz szóból (jelentése: -tan) származik. Szó szerinti jelentése: tudni, hogyan tudjunk.)

És még csak az sem igaz, hogy ehhez bármilyen anyagi ráfordításra, vagy feltétlenül hosszú időre lenne szükség.

A teljesség igénye nélkül álljon itt csupán néhány azok közül az eszközök közül, amelyeket bárki igénybe vehet, ha szeretné a saját kezébe venni, irányítás alá vonni a sorsát vagy valamilyen konkrét élethelyzetét, méghozzá teljesen ingyen:

Online elérhető Szcientológia tanfolyamok a következő témakörökben (a linkre kattintva elérhető egy-egy rövid bemutató filmecske az alábbi témakörökben megtalálható tanfolyamokról):

 • Kommunikáció
 • Stressz
 • Munkahelyi problémák
 • Tisztesség, becsületesség és etika
 • Konfliktusok kezelése
 • Házasság és család
 • Az élet megértése
 • Kapcsolatok másokkal
 • Tanulási problémák
 • Betegségek és sérülések
 • Drogproblémák
 • Imázs

Azok számára is van megoldás, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak online tanulni, hiszen elérhetőek más ingyenes szolgáltatások is a budapesti Szcientológia szervezetekben.

Ilyenek például az ingyenesen megtekinthető filmek az élet különböző területeivel kapcsolatban. Ott van még az ingyenesen kipróbálható Dianetika auditálás és a Csoportauditálással összekötött vasárnapi szertartás is.

(Dianetika: a szó a dia (görög) keresztül, és nous (görög) lélek szavakból tevődik össze. A legpontosabban így lehetne leírni: amit a lélek az elmén keresztül a testtel tesz. A Dianetika egy módszertan, amely segíthet enyhíteni bizonyos nem kívánt érzéseket és érzelmeket, ésszerűtlen félelmeket és pszichoszomatikus betegségeket, amik rejtetten a múltból hatnak ránk.

Auditálás: L. Ron Hubbard által kifejlesztett szellemi technológia, amely segít abban, hogy dolgokat derítsünk ki önmagunkkal és az élettel kapcsolatban, és javítsunk az állapotunkon.

A Csoportauditálás ennek a technológiának a csoportok számára kifejlesztett változata.)

Vagy ott van például az Emberi elme anatómiája című bevezető előadás, valamint a szintén költségektől és kötelezettségektől mentes személyiségteszt is.

Röviden tehát, minden rajtunk áll. Amint megszületett a döntés, az eszközök elérhetőek.

És, hogy miért?

Álljanak itt erről L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítójának szavai:

“Szeretek másokon segíteni, és életem legnagyobb örömének tekintem, amikor azt látom, hogy egy ember megszabadítja önmagát az árnyaktól, amelyek elhomályosítják napjait.”