1014 megtekintés

AZ ELMÚLT ÉVTIZED MEGLEPŐ VÁLTOZÁSAI A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZBAN

(Forrás: https://www.szcientologia.org.hu/scientology-today/events/new-years-2020.html )

Los Angeles nyüzsgő belvárosának közepén, a híres Shrine Auditoriumban gyűlt össze több ezer szcientológus december végén, hogy megünnepeljék az elmúlt évtizedük eredményeit, amelyet így foglalhatunk össze:

1. több mint 50 új egyházi szervezet több tucat országban,

2. kiemelkedő minőségű, 21. századi kiadó és multimédiás létesítmények létrehozása,

3. a Szcientológia saját TV csatornájának elindulása.

A SZCIENTOLÓGUSOK EMLÉKEZETES ÉVTIZEDE

Mr. David Miscavige

Mr. David Miscavige

David Miscavige, a Szcientológia vallás egyházi vezetője egy lenyűgöző vizuális bemutató keretében vette sorra az eredményeket az ünnepségen:

  • Az eredeti vallási írások helyreállítása

Befejeződött egy óriási, 25 éves program, amely felkutatta és az eredeti üzenetekhez hűen helyreállította L. Ron Hubbard összes előadását – összességében több ezret –, amelyek a Dianetika és a Szcientológia felfedezéseinek és fejlesztéseinek napról napra történő feljegyzéseit tartalmazzák, és most először minden szcientológus számára elérhetőek.

  • Egy kiadói hálózat létrehozása

A Szcientológia Egyház két kiadói szervezetének – a Bridge Publications és a New Era Publications – megalapozása, amelyek kizárólag L. Ron Hubbard írott és kimondott szavainak nyomtatására és sokszorosítására jöttek létre. A maguk nemében egyedülálló létesítmények heti több mint 250 000 könyv és közel 1 millió CD előállítására képesek. Ezek teszik lehetővé, hogy az egyház lépést tartson hat kontinens növekvő igényeivel.

  • Az egész világra szállító, globális terjesztési központ felépítése

Ez egy csúcstechnikával felszerelt létesítmény oktatási anyagok és eszközök előállítására és szétosztására, amelyek az egyház által támogatott humanitárius programok alapjait képezik. A nyomdaipari és gyártási központ megrendeléseket teljesít, és több mint 190 országba juttatja el az egyház által szponzorált társadalomjobbító anyagokat.

  • A 21. századi Szcientológia fő vallási központjának felépítése

A floridai Clearwaterben nyílt meg a Szcientológia vallás szellemi központjának új monumentális épülete. Ez az építészeti és technikai vívmány ezrek számára tette lehetővé, hogy részt vegyenek szellemi tanácsadáson és képzésen.

  • Új központi szervezetek megnyitása

A Szcientológia gyülekezetek feltartóztathatatlan mozgalmat folytatnak új egyházi szervezetek létrehozására. Ebben az évtizedben 22 országban hullott alá a szalag új Szcientológia egyházak megnyitásakor, közöttük az Afrikai Haladó és Saint Hill Szervezeten 2019-ben, L. Ron Hubbard jövőképének megvalósulásaként, miszerint határtalan szellemi szabadság vár Afrikára.

  • Jogi győzelmek és elismerések

Az egyház több országban is jelentős jogi győzelmeket ért el, és magas szintű elismeréseket kapott. Kiemelkedő az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságának ítélete, amely igazi vízválasztó pontot jelentett vallásunk angliai elismerésében.

  • Egy multimédiás műsorszolgáltató központ elindítása

Az elmúlt évtizedben nyílt meg a Scientology Media Productions is, a Szcientológia vallás multimédiás kommunikációs központja. A kéthektáros – történelmi háttérrel rendelkező – épületegyüttes Hollywoodban található, és szinte minden 21. századi médium – magazin, internet, speciális rendezvények és tévéműsorok – segítségével közvetíti a Szcientológia vallás szellemi üzeneteit az egész világnak.

  • Saját TV csatorna: Ezután következett a Scientology Network történelmi jelentőségű elindítása, amely műholdas televízión és élő streaming-közvetítésen keresztül juttatja el a Szcientológia képét és hangját a világnak, és mindezt 17 nyelven. Ez új sztenderdet állított fel a vallásos műsorkészítés számára, és eddig több mint 50 innovációs és minőségi díjat nyert el.

A rendezvény látogatói megismerték L. Ron Hubbard technológiájának alkalmazását egy jobb világ megteremtésére a társadalom minden részében.

  • A Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE) szervezet olyan programokat felügyel, amelyek a drogfogyasztást, az írástudatlanságot, az erkölcstelenséget és a bűnözést hivatottak kezelni.

A csendes-óceáni Szamoán az Oktatási Minisztérium az ország pedagógushálózatán keresztül vezette be L. Ron Hubbard Tanulási Technológiáját. A tanulók több mint 60%-át érték el, és 90%-kal emelték a tanult anyag megértését. Hasonló eredményekkel jár mindenhol a Tanulási Technológia alkalmazása, és a pedagógusok rendszeresen számolnak be a tanulók felgyorsult tanulási sebességéről egyetlen félév alatt.

Új korszak kezdődött a Narconon, L. Ron Hubbard drogrehabilitációs programja számára. Az elmúlt évtizedben sorra jöttek létre képzési létesítmények Mexikóban, az Egyesült Királyságban és Dániában, valamint mintaközpontok az Egyesült Államokban, sőt olyan távoli helyeken is, mint Nepál. Mindent összevetve, e globális hálózat négyóránként menti meg valaki életét, és eddig több mint 150 díjjal és elismeréssel jutalmazták, amiért megszabadítja az embereket a függőségtől. Továbbá az évtized végére a Narconon nemzetközi sikerességi aránya lett a legkiemelkedőbb a drogrehabilitáció területén.

  • A Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Intézete (WISE) L. Ron Hubbard nem-vallásos vállalatokra kialakított adminisztrációs technológiáját terjeszti, hogy épelméjűvé és prosperálóvá tegye a hétköznapok világát.

Egy magyar agrármérnök eldöntötte, hogy helyreállítja a természetes talajt, amelyet a modern, erős kémiai anyagokat alkalmazó mezőgazdasági technikák már kimerítettek. Kifejlesztett egy forradalmian új biotrágyát, amely 25%-kal növeli a termést, valamint L. Ron Hubbard adminisztrációs eszközeinek segítségével eljuttatta termékeit Közép- és Kelet-Európa gazdaságaiba. Ennek következtében elnyerte a kiemelkedő innovációért járó Magyar Termék Nagydíjat.

A Cseh Köztársaság a Szovjetunió széthullását követően az erősen kontrollált gazdaságból fejest ugrott a szabadkereskedelembe az adminisztratív stabilitáshoz és sikerhez szükséges megfelelő tudás és eljárásmódok nélkül. Erre válaszul egy szcientológus megalapított egy konzultáns céget, amely több mint 4000 szeminárium segítségével ismertette meg a cégtulajdonosokat és a menedzsereket az adminisztratív technológiával, amelynek alkalmazásával a cégek egyre sikeresebbé váltak.

A Szcientológia Egyház munkatársai és vezetése boldog új évet kíván minden jóakaratú embernek a Földön.