2762 megtekintés

“Amiről nem tud, az nem fáj neki” – ez így nem igaz…

Van ez a közkeletű mondás, hogy “amiről nem tud, az nem fáj neki” – ez egy szuper önigazolás azoknak, akik félreléptek egy kapcsolatban, de soha nem vallották be azt a párjuknak és nem hozták rendbe.

A valóságban az elkövető olyan árat fizet ezért, amit a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnék. Ez az egyenes út a lejtőn lefelé, de szerencsére van megoldás…

Itt van ez a férfi, Péter és ez a nő, Anna, 8 éve házasok és már van egy kétéves gyermekük is, Kristóf. A férfi sokat dolgozik, mivel Anna nemrég szült és most nem tud pénzt keresni. Péter sokat van távol az utóbbi időben, ezért egyre kevesebb idő jut beszélgetni. Ha van egy kis idő a családra, akkor pedig mindig a gyerek van a középpontban és egyre kevésbé tudnak törődni egymással. Mindez annyira alattomosan és fokról fokra történik, hogy észre sem veszik. Egyre jobban csökken közöttük a kommunikáció, egyre kevesebb a közös téma és az egyetértés, és valahogy úgy tűnik, hogy már ez a szerelem dolog is pislákoló félben van.

Aztán a férfi munkahelyére érkezik egy új munkatárs. Egy rendkívül csinos, független, erős és vonzó nő, aki mint egy 10 évvel fiatalabb Péternél. A férfi már mikor meglátja a nőt, egyből érez egy kis bizsergést a gyomrában. Valahogy úgy hozza a sors, hogy egy projekten kell dolgozniuk. Túlórák, határidő, hajtás… Nagyon sok időt töltenek együtt. Mivel alapvetően vonzódnak egymáshoz, ezért néha egy-egy flört, egy „véletlen” érintés, egy cinkos összenézés is elcsattan kettőjük között. Péter nem állítja meg ezeket, úgy gondolja, ennyi még belefér. Meg egyébként is „amiről nem tud Anna, az nem fáj neki”.

Péter, mikor hazamegy, akkor is sokat gondol erre a nőre az irodából. A feleségével kicsit többet kötözködik mostanában, kritizálja, hogy igazán ledobhatná már azt a néhány felesleges kilót, ami szülés után rajtamaradt. Azt gondolja Péter, hogy ez teljesen természetes, hogy ezt érzi és valóban igaz, hogy egy házasság kihűl és a szerelem elillan. Igaza lehet a pszichológusoknak…

Aztán valahogy egyre többet beszélget ezzel a nővel az irodából, néha elmennek együtt vacsorázni is. Otthon csak azt mondja, hogy üzleti vacsorán volt. Azt nem mondta el, hogy kettesben volt azzal a másik nővel, és hogy igen sok mindenről esett szó azon az „üzleti” vacsorán, de üzletről alig.  Azt érzi, ez az idegen nő sokkal jobban megérti, mint a saját felesége.

Annának egyre gyanúsabb, hogy eddig sem töltöttek sok időt együtt, de valahogy az utóbbi időben még kevesebbet jár haza a férje. Valami olyan érzése van, hogy kerüli, de nem érti az okát. Mostanában olyan sokat gúnyolódik, és szarkasztikus Péter vele, ezt sem érti. Péter mindig hárítja, hogy ez csak a munkahelyi stressz miatt van, Anna pedig megértően tudomásul veszi.

Aztán egy nap Péter és a kolléganője késő estig túlóráznak, nagyon éhesek már, befejezik a munkát, és úgy döntenek, mielőtt mindenki hazamegy, még bekapnak valamit. Megint nagyon jót beszélgetnek, és egy pillanatra összeér a kezük. Meghűl a levegő, hirtelen egymásra néznek és megcsókolják egymást. Nagyon kellemes ez a csók, de egyben nagyon helytelen is, ezt érzi Péter. Sosem csalta még meg a feleségét. Nem történik több aznap éjszaka. Péntek van, szép hétvégét kívánnak egymásnak és mindenki hazamegy.

Szombat reggel Anna korán kel, palacsintát süt reggelire, a gyerekük boldogan majszolja a palacsintát, tiszta Nutella a szája. Péter erre a jelenetre lép be a konyhába, nagyon rosszul érzi magát, alig tud a felesége szemébe nézni, a gyerekre rá sem pillant. Azt érzi, elárulta őket. Odalép a feleség és pajkosan megcsókolja. Erre beugrik a kép Péter elméjébe a tegnapi csókról. Hirtelen összerándul a gyomra. Vajon megérzi Anna rajtam a másik nő illatát? Nem vagyok rúzsos véletlenül?

De Anna nem érez meg semmit. Tovább végzi a dolgát, reggelit ad a családnak, takarít, elmegy bevásárolni. A férfi borzasztóan érzi magát egész hétvégén. Ki sem akar mozdulni, egész nap számítógépezik. A feleségének azt mondja, sok munkája van, de a valóság az, hogy nem tud a szemébe nézni.

Aztán jön a hétfő. Bemegy az irodába. Ott van a nő is, mosolyog, várja a folytatást… mindjárt kezdődik a közös meeting. A férfi már a hétvégén eldöntötte, hogy nem lesz folytatás. Egyszer hibázott. Amit nem tud Anna, az nem fáj neki. De nem fog tovább menni, többet nem csinál ilyet. Viszont a kolléganő már szerelmes, ilyenek ezek a nők, egy csók után képesek teljesen szerelembe esni. Addig még valahogy tartják maguk, de ott vége, leomlanak a falak és csapdába esnek.

Alig várja már az estét, hogy megint túlóra legyen, hogy menjenek vacsorázni. De Péter minta egész nap kerülné. Végül este nem történik semmi, a férfi hazamegy a családjához. Ezzel Péter már kicsit jobban érzi magát. Már három nap telt el a csók óta, majdcsak elfelejti végre.

Másnap a kolléganő megint epekedve várja, hogy újra beszéljenek és folytatódjon a románc, de valahogy megint nem jön össze. Egyre elkeseredettebb.

Péter menekül előle. Együtt kellene dolgozniuk, de Péter kerüli az interakciót vele, már a munka sem megy úgy. Be nem fejezett feladatok, lezáratlan dolgok, és Péter már valami ellenszenvet is érez a kolléganő iránt. Tudja, hogy beleszeretett a nő és őt is átvágta, de próbálja hárítani a felelősséget.

Hetekig tart ez a patthelyzet. A férfit végül kirúgják, megkönnyebbül, nem kell többé a kolléganőt látni.

Otthon már kicsit jobb. Három hónapja történt a csók, már nem ez jut mindenről az eszébe. De van egy törés a házasságán azóta. Azt gondolja Péter, hogy ennek az oka, hogy kihűlt már ez a szerelem, és lehet, hogy neki nem is Anna az igazi. Nem tudja, hogyan hozhatná ezt rendbe. Gondolt rá, hogy könnyít a lelkén és elmondja, de nem tudott erőt venni magán. Sokat marad ki megint otthonról, szívesebben van a barátokkal és gyakrabban gurul már le 3-4 üveg sör is esténként.

Egyik nap az egyik barátja a Szcientológiáról kezd neki beszélni. Olyan sok rosszat hallott már a Szcientológiáról, de mégis úgy érzi, hogy ez most fontos lehet. Még egy szalmaszálba is belekapaszkodna, ha az most segíteni tudna. Tényleg cudarul van azóta a csók óta. Valahogy semmi sem a régi. Olyan, mintha nem csak a házasságára, de az élet más területeire is kihatna ez az egész.

Ez a szcientológus barátja is észlelte, hogy valami nem úgy megy mostanában Péter életében, mint előtte, feszült, kerüli a felségét és a munkahelyéről is kirúgták. Ügyes kérdezősködéssel kiszedte a férfi legféltettebb titkát, Péter elmondta a csókot.

A szcientológus azt mondta, van megoldás. Találkozzanak hétfőn 17:00-kor a Szcientológia Egyház bejáratánál, meg fogja mutatni. Bementek. Megnézték a Házasság című filmet.  Péternek egyből felismerése lett: „Pontosan ez történt velem!” – mondta Péter a barátjának. Végre látta, hogy van megoldás. Péter ezt a videót nézte meg a Szcientológia Egyházban:  

Péter ezután követte szcientológus barátja tanácsát, elvégzett néhány tanfolyamot, amelyek L. Ron Hubbard munkáiból lettek összeállítva, és megcsinálta feleségével a házassági tanácsadást. Aztán rávette Annát, hogy ő is elvégezze a házassággal kapcsolatos tanfolyamokat.

A kapcsolatuk nem annyira jó lett, mint a kezdetekkor, hanem sokkal jobb lett mint valaha. Elkezdték a tanult elveket nap mint nap alkalmazni a házasságukban. A férfi kapott egy jobb munkát mint előtte, és a jó hír, hogy kiderült, hogy a család tovább bővül, mert a felesége újra terhes. Péter és Anna, Kristóf és a kicsi Juci azóta nagyon boldogan élnek.

Szerző: Csábi Boróka