838 megtekintés

Miért olyan nehéz egy állás megtartása?

Úgy érzed, rendkívül nehéz egy állás megtartása? Miért van az, hogy kénytelen vagy a szerencsében hinni, miközben folyamatosan aggódással tölt el a jövőd? Melyik az a tényező, amely biztosítja az állásod stabilitását? Olvasd el a valóságban, az életben tesztelt, bevált és sokak által alkalmazott sikertippet egy állás megtartására!

Egy boldogan mosolygó nő, elegáns ruhában. - Állás megtartása

Melyik az a tényező, amely biztosítja az állásod stabilitását?

Milyen tapasztalataid vannak egy állás megtartásával kapcsolatban?

Emlékszel, amikor elkezdtél dolgozni a munka világában? Lelkes voltál? Izgatott? Közben lehet, féltél is. Nem tudtad, mit kell csinálni, hogyan végezz tökéletes munkát, milyen elvárások vannak pontosan veled szemben.

Egy idő után azonban láttad, hogy vannak, akik sokkal kevesebb munkával kerülnek előbbre. Hiába dolgoztál becsületesen, mások feleannyi erőfeszítésért kaptak elismerést. Gyakran láthattad, hogy egy magasabb beosztásban lévő személy saját ismerősének, rokonának szerzett állást.

“A személyes kapcsolat meghatározó szerepet játszik egy állás megszerzésében, megtartásában és jobbá tételében. Ehhez nem férhet semmi kétség.”

L. Ron Hubbard: A munka problémái

Egy asztal mellett dolgozó két férfi és nő felül nézetből - állás megtartása

Emlékszel, amikor elkezdtél dolgozni a munka világában?

Hiába vagy tanultabb, becsületesebb, szorgalmasabb, intelligensebb  mint egy másik személy, ha ő jobb kapcsolatokkal rendelkezik. Úgy érzed, hogy nem tudsz vele szembeszállni.

“Láttuk, ahogy a mi képességeink kárba vesztek. Láttuk, ahogy másokét lenézték. Láttuk, ahogy egy alkalmatlan személy felemelkedett, miközben a rátermettek továbbra sem kaptak figyelmet, sőt munka nélkül maradtak. Így az egyéni képesség talán már nem tűnik annak a tényezőnek, aminek valaha tűnt számunkra, apró fogaskerekek számára az üzleti életet irányító sors dübörgő gépezetében.”

L. Ron Hubbard: A munka problémái

Bármit is teszel, a főnököd nem téged fog előnyben részesíteni. Ennek pedig oka van.

Miért jár bizonytalansággal egy állás betöltése?

A fentiek és a mindennapos munkahelyi élet bizonytalanságot szül. Nem vagy biztos abban, hogy holnap még lesz egy állás a munkahelyeden, amelyet te töltesz be. Nem tudod, hogy valójában mennyire vannak megelégedve veled, milyen terveik vannak az állásoddal kapcsolatban a jövőben. Kérdéses, el tudsz-e menni nyugodtan szabadságra, kapsz-e fizetésemelést, valaha előrébb tudsz-e lépni a ranglétrán – feltéve, hogy van rá esélyed. Te pedig nem vágysz másra, csak biztonságra.

“A hétköznapok világában az ember sorsa a bizonytalanság. Célja a biztonság.”

L. Ron Hubbard: A munka problémái

Egy nő az asztalnál felemelt kézzel, boldog felkiáltással - állás megtartása

Te pedig nem vágysz másra, csak biztonságra.

Ráadásul nem elég az állás bizonytalansága, be kell fizetned a számlákat, ételt kell venned, iskoláztatnod kell a gyerekeket, és új cipőre, ruhára van szükség. Csak reménykedsz, hogy nem lesz baj, megtarthatod az állásod, a pozíciód. Egy idő után pedig már csak a szerencsében bízol.

“Ahhoz, hogy együnk, az kell, hogy munkánk legyen. Ahhoz, hogy éljünk, folyamatosan meg kell felelnünk a munkahelyünkön. Ahhoz, hogy előbbre jussunk, a jó szerencsében kell reménykednünk. És ez az egész egy óriási, csüggesztő zűrzavarnak tűnik, amely véletlenekből, jó szerencséből és balszerencséből, vagy olyan robotból áll, amelynek a végén semmit sem nyerhetünk.”

L. Ron Hubbard: A munka problémái

Ha ilyen reménytelennek tűnik a helyzet, van-e kiút? Mi a megoldás?

Egy állás biztonsága

Lehetőséged van arra, hogy biztonságban legyél az állásodat illetően. Ráadásul ez néhány alapvető tényező megértésében és alkalmazásában rejlik. Ebben segítenek L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója kutatásain alapuló szavai:

“A biztonság hiánya nemtudás. Amikor az ember nem érzi magát biztonságban, akkor egyszerűen nem tud. Nem biztos a dolgában. Azok, akik tudnak, biztonságban vannak. Azok, akik nem tudnak, a szerencsében hisznek. Az emberben a biztonságérzet hiányát kelti az, ha nem tudja, hogy elbocsátják-e, vagy sem. Tehát aggódik. És ez a helyzet minden esetben, amikor a biztonság hiányáról van szó.”

L. Ron Hubbard: A munka problémái

két férfi egy asztal mellett mosolyogva össze ütik a tenyerüket - állás megtartása

Lehetőséged van arra, hogy biztonságban legyél az állásodat illetően.

Mi kell a biztonsághoz? TUDÁS. Ha tudsz, támadhatatlan vagy. Észrevetted már, hogy vannak olyan sikeres, biztos állással rendelkező emberek, akiknek valójában nem is az ismeretségeik a fontosak, hanem a tudásuk? Láttál már olyat, hogy amíg másokat elbocsátottak, addig egy ilyen személyt a tudására és a tapasztalatára hivatkozva megtartottak?

A valójában sikeres, biztonságban lévő emberek nem csak az állásuk betöltéséhez szükséges tudással rendelkeznek. Ehhez szükséged van az élet szabályainak az ismeretére is.

“Egy állás megszerzéséhez, megtartásához és jobbá tételéhez az embernek ismernie kell az élet pontos, precíz szabályait, ha teljes biztonságot szeretne. Nem lenne elég, ha valaki csupán a munkáját ismerné viszonylag jól.”

L. Ron Hubbard: A munka problémái

Egy csíkos ruhás nő nevetve tart egy piros lufit - állás megtartása

Mi kell a biztonsághoz? TUDÁS. Ha tudsz, támadhatatlan vagy.

Ha tudod, hogyan kezeld a zűrzavart, a stresszt, ha megismered a kontroll anatómiáját és azt, miként  lehet a “rossz kontrollt” jóvá változtatni, már rengeteg tudásra teszel szert. Emellett lényeges az Élet mint játszma anatómiájának, a hatékonyság titkának és az élet legalapvetőbb elemeinek részletes tanulmányozása is. Majd a  kimerültség legelemibb okának feltárásával pedig a hőn áhított biztos állás elérése sem lesz többé álom a számodra.

L. Ron Hubbard a következőket írja egy munkavállaló fontosságáról:

“A dolgozó nem csak egy dolgozó. A munkás nem csak egy munkás. A hivatalnok nem csak egy hivatalnok. Ezek az emberek élő, lélegző fontos pillérek, akikre civilizációnk teljes egésze épül. Nem fogaskerekek egy órási gépezetben. Ők maguk a gépezet.”

L. Ron Hubbard: A munka problémái

Fontos vagy. Ismerd meg, hogyan lehetsz biztonságban a munkahelyeden, milyen módon szerezheted meg az élettel kapcsolatos alapvető – fent felsorolt – tudást, és lehetsz biztos az állásodban!

L. Ron Hubbard ezért írta meg A munka problémái c. művét. Ezzel a könyvvel amellett, hogy az általad betöltött állás stabillá válik, az életedben is visszanyerheted az igazi örömöt.

Olvasd el a részleteket erről a rendkívül sikeres, közkedvelt műről, és ismerd meg a biztos állás betöltésének titkait:

https://www.szcientologia.org.hu/store/item/the-problems-of-work-paperback.html

A munka problémái