Adó 1% felajánlás

„A Szcientológia céljai: Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az Ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.”
L. Ron Hubbard

Segíts Te is céljaink megvalósításában! Ajánld fel adód 1%-át!

Ki ajánlhatja fel adója egy százalékát?

Bárki, aki személyi jövedelemadó-bevallást ad, jogosult az adójának meghatározott részéről rendelkezni. Azaz a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozók és az őstermelők is jogosultak rendelkezni.

Hogyan ajánlhatod fel adód 1%-át?

Minden adózó 2021. május 20-ig juttathatja el felajánlását az adóhatósághoz.

Az 1+1%-os felajánlásodat benyújthatod elektronikus úton, papíralapon vagy személyesen.

Amennyiben magánszemély vagy és rendelkezel elektronikus tárhellyel, nyilatkozatodat a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatod be az online kitöltő segítségével ezen a webes felületen vagy Papírformátumban postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatod be. Töltsd le a formanyomtatványt itt és töltsd ki. Arra figyelj, hogy a borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

További információ.

Határidők

Január 31. – A személyi jövedelemadó bevallásához a magánszemélyek megkapják a szükséges igazolást (19M30).

Február 17. – Magánszemélyek eddig kaphatnak az adókedvezményre való jogosultságukat tanúsító igazolást.

Március 15. – A NAV elektronikus felületen teszi elérhetővé az általa készített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek részére.

Március 16. – Az ügyfélkapuval nem rendelkező magánszemélyek (postán, elektronikusan, sms-ben, telefonon) eddig kérhetik, hogy részükre a NAV postai úton megküldje a bevallási tervezetet. Ezt követően a tervezet már csak a NAV ügyfélszolgálatain kérhető.

Április 30. – A NAV eddig küld értesítést a befizetendő vagy visszaigényelhető adó összegéről azoknak az ügyfélkapuval rendelkező adózóknak, akik bevallási tervezetüket nem javították, vagy nem egészítették ki.

A NAV postán küld értesítést azoknak az ügyfélkapuval nem rendelkező magánszemélyeknek is, akiknek visszatérítendő vagy befizetendő adójuk keletkezett, és március 16-ig nem kértek papíralapú bevallási tervezetet, vagy bevallási kötelezettségüket más módon nem teljesítették.

Május 20. – A magánszemélyek szja-bevallása benyújtásának határideje. Az adóhatóság által felkínált adóbevallási tervezetet igénybe vevő adózók eddig az időpontig javíthatják, egészíthetik ki bevallásukat az elektronikus felületen. Az 1+1%-os rendelkező nyilatkozat benyújtásának határideje.

Bár az egyéni vállalkozóknak már február 26-ig el kell juttatniuk az adóbevallásukat a NAV-hoz, viszont az 1+1 százalékról ők is május 20-ig rendelkezhetnek. Ráadásul már ők is használhatják ehhez a NAV webes kitöltő programját.

Szcientológia – Hogyan segítünk?

A segítség a Szcientológia vallás elválaszthatatlan része, amely megnyilvánul az Egyház által támogatott világszintű emberbaráti kezdeményezésekben a droghasználat megelőzésére, az emberi jogokkal kapcsolatos tudatosság növelésére, az erkölcsi értékek helyreállítására, a katasztrófahelyzetekben történő segítségnyújtásra, valamint az élet kezeléséhez nyújtott eszközök biztosítására.

A Drogmentes Világért Alapítvány „Az igazság a drogokról” kampánya a világ legnagyobb nem-kormányzati, drogokkal kapcsolatos oktatási kezdeményezése. Hazai önkéntesei több mint 1.7 millió Az igazság a drogokról füzetet osztottak ki és közel 3 millió fiatalt értek el az elmúlt 19 évben, ebből csak 2020-ben 240 000 felvilágosító füzet került az emberek kezébe és 50 000 diák ismerte meg az igazságot a drogokról.

Az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért emelik a tudatosságot az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával kapcsolatban.

Az út a boldogsághoz egy a józan észre épülő útmutató egy jobb élethez, amely helyreállítja az értékeket és az integritást, hogy egy őszinteségre, bizalomra és önbecsülésre épülő világot hozzon létre. 2020-ban több mint 51 000 példányt osztottak szét szcientológusok Az út a boldogsághoz erkölcsi útmutatóból Magyarországon.

A Szcientológia önkéntes lelkészek szüntelenül szolgálatban vannak, hogy gyakorlati és szellemi segítséget nyújtsanak természeti, illetve ember által okozott katasztrófák helyszínén, és személyes segítséget adnak világszerte. 2001 óta 46.5 millió embernek segítettek világszinten.

Magyarországon az önkéntes lelkészek már 19 éve vesznek részt véradási akciókban az ország minden táján. Ezeken keresztül pedig több mint 1500 emberi életet segítettek megmenteni. A járványhelyzet folyamán az önkéntes lelkészek 34 alkalommal szerveztek adománygyűjtést a bajba jutottak számára. A tavalyi évben 19 különböző alapítványon, önkormányzaton és segélyszervezeten keresztül 17,5 tonnányi élelmiszert, friss gyümölcsöt, fertőtlenítőszert, stb. juttattak el családokhoz, idősekhez, valamint árva és beteg gyermekekhez, hogy segítsék őket a nehéz időszak átvészelésében.

További információért arról, hogy HOGYAN SEGÍTÜNK? kattins ide.

Hogyan segítettünk 2020-ban?

Hírek

Holokauszt emlékkonferenciát tartottak a Szcientológia Egyházban
A katasztrófát csak összefogással sikerülhet legyőzni
Óriási segítséget kapott Bódvalenke
Egyházi kezdeményezés az egészség védelme érdekében
Támogatás egy erdélyi gyermekotthonnak
Nagycsaládosok is kaptak támogatást

Hogyan segítettünk 2019-ben?

Hírek

Szcientológus önkéntes lelkészek virággal köszöntötték a hölgyeket nőnap alkalmából
Vöröskereszt, Tündérpakk és a Szcientológia önkéntes lelkészek – az emberi segítő szándék kiemelkedő példái
Család és gyermeknevelés – stressz vagy öröm?

Véradás

Ők az igazi hősök! – 150 élet megmentéséhez járultak hozzá

Jótékonysági akciók

Jótékonysági koncertet szerveztek a Szcientológia Egyházban a rászoruló gyermekek megsegítésére
Magyarországon minden harmadik gyermek segítségre szorul az iskolakezdésben

Drogfelvilágosítás

Hogyan beszéljünk gyermekeinekkel a drogokról?
Inkább hazudnak a droghelyzetről, mint hogy bevallják a magyar valóságot…

Vallásközi párbeszédek

Holokauszt – a mai kor tükrében
Muszlim, katolikus és szcientológus egy asztalnál
Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!
A vallási képviselők összefognak az intolerancia ellen

Hogyan segítettünk 2018-ban?

Hírek

A világ profi segítségnyújtói megérkeztek Szekszárdra
Konferenciát tartottak a roma fiatalok megsegítésére a Szcientológia egyházban
A szcientológusok szertartást tartottak a Széll Kálmán téren

Jótékonysági akciók

Jótékonysági koncertet szerveztek a Szcientológia Egyházban a beteg gyermekek megsegítésére
A Szcientológia önkéntes lelkészei segítik a mélyszegénységben élő családokat

Drogfelvilágosítás

Dr. Lenkei Gábor is elmondta véleményét a drogmegelőzési konferencián