933 megtekintés

A világ profi segítségnyújtói megérkeztek Szekszárdra

A Szekszárdi Luther téren kedd délután ünnepélyes megnyitót tartottak a világszerte nagyon sok országban működő szcientológia önkéntes lelkészek, ahol ajtót nyitott a sárga sátorban látható utazókiállításuk és segítségnyújtási pontjuk.

A rendezvényt Csuka József, a szcientológusok szekszárdi vezetője nyitotta meg ezekkel a szavakkal:

„Nagyon örülök, és igen büszke vagyok arra, hogy Európa sok városa után meglátogattak minket, hogy megtanítsák nekünk azokat a hasznos módszereket és technológiákat, amelyek segítségével az élet számos területén megoldhatjuk a problémáinkat.”

A megnyitót a decsi néptáncegyüttes programja koronázta meg, ők népviseletben sárközi táncokkal kedveskedtek az egybegyűlteknek.

A sárga sátorban a látogatók sokfajta segítséget kaphatnak. Örök igazság az, hogy az éhezőnek ne halat adjunk, hanem halászni tanítsuk meg, mert akkor egész életében ő tudja magának megtermelni a táplálékot.

Pontosan ezt az elvet követve az önkéntes lelkészek összesen 18 témakörben tudnak ingyenes képzést, kipróbált módszereket és segítséget adni, amelyek hasznos tudást jelenthetnek bárkinek legyen az a tanulás módszertana, a fájdalom enyhítésének természetes módja, vagy az összetartás erősítése embertársainkkal.

Az önkéntes sátor hétfőtől péntekig áll a Luther téren, és az önkéntesek szeretettel várják az érdeklődőket.