Személyiségfejlesztés módszerei
683 megtekintés

A személyiségfejlesztés fantasztikus módszerei

A személyiségfejlesztésnek vannak fantasztikus, és ugyanakkor vannak fabatkát sem érő módszerei is. Ha eldobsz egy követ, akkor biztos eltalálsz vele legalább három “gurut”, aki esküszik a személyiségfejlesztés valamelyik módszerére. Amikor aztán elkezded kérdezni a módszertant illetően, akkor kiderül, hogy egy olyan Timbuktuban élő mentora van, akitől rajta kívül még legalább ketten tanulnak. Ezeket a fabatkát sem érő módszereket érdemes elkerülni.
De hogyan találjuk meg a személyiségfejlesztés fantasztikus módszereit?

Elképzelhető, hogy Te is néha úgy érzed, jó lenne valamivel feldobni a hétköznapokat. Jó lenne feltérképezni a saját képességeidet és készségeidet, hogy többet hozz ki magadból. Ha ez a helyzet, akkor íme néhány tipp a személyiségfejlesztéshez.

3 tipp a megfelelő személyiségfejlesztő módszer kiválasztásához 

Ezek a tippek abban segítenek neked, hogy miként indulj el, ha úgy döntöttél, hogy elkezded fejleszteni a személyiségedet, mert rájöttél, hogy a holnap kihívásainak nem lehet megfelelni a tegnap tudásával.

  1. tipp személyiségfejlesztéshez: könyvek

Vajon milyen típusú könyveket olvasnak a sikeres barátaid? Beszélgess egy kávé mellett az ismerőseiddel arról, hogy mik a kedvenc könyveik. Te is meg tudod mondani, hogy melyik könyv volt nagy hatással az életedre. Olvass el néhány olyan könyvet, amelyekről a barátaid ugyanilyen jó véleménnyel vannak. Tedd fel a Facebookon a kérdést az ismerőseidnek, hogy épp milyen könyvet olvasnak.

  1. tipp személyiségfejlesztéshez: kövesd a sikeres embereket!

Hívd fel 4-5 sikeres barátodat, és kérdezd meg tőlük, hogy ők miként képzik magukat. Milyen tapasztalataik vannak a személyiségfejlesztés terén? Melyek azok a tanfolyamok, képzések, konferenciák, tréningek, ahol sokat tanultak? Mely cégek vagy gondolkodók járultak hozzá a sikereikhez a tanításaikkal?

  1. tipp személyiségfejlesztéshez: teszteld magad! 

Ha meg akarod tervezni, hogy mely területeken lenne jó fejleszteni a személyiségedet, akkor nézd meg, milyen erősségeid vannak, és mely területeken érdemes fejlődnöd. Az Oxfordi képességelemzés már rengeteg embernek segített abban, hogy azokon az életterületeken fejlődjön, ahol a leghamarabb mutatkoznak meg a pozitív eredmények.

A Szcientológia segít a személyiségfejlesztésben

Ha szeretnéd megtudni, hogy miként hozd ki a képességeidből a maximumot, akkor töltsd ki az Oxfordi képességtesztet:

http://tesztkozpont.net/szcientologianeked

Szerző: Langmár Zsuzsanna