2213 megtekintés

A szcientológusok szertartást tartottak a Széll Kálmán téren

Szeptember 1-jén, több mint ezren voltak kíváncsiak a Szcientológia Egyház nyílt szertartására, melyet a szcientológusok 21. demonstrációjuk keretében tartottak a Széll Kálmán téren, majd a Március 15. téren is. A járókelők is nagy érdeklődéssel figyelték azt a békés embertömeget, akik ezen a délutánon nyíltan megmutatták vallásukat.

A demonstrációra az egész országból, sőt jó néhány külföldi országból is érkeztek szcientológusok, és számos más vallás képviselői is kíváncsiak voltak a békés és figyelemfelkeltő megmozdulásra.

A szertartást követően a tömeg a Lánchídon át a Március 15. térre indult, hogy sétájával felhívja a figyelmet arra, hogy a Magyarországon több mint 25 éve működő egyház jótékonysági akciói mindig is segítették az embereket.

Vojtilla Tímea beszéde a békés demonstráció elején a szertartás előtt.

Vojtilla Tímea, a szcientológusok képviselője méltányolta azokat a társadalomjobbító tevékenységeket, amelyeket az egyháza végez a drogmegelőzés, valamint az írástudatlanság felszámolásának területén, de kiemelte, hogy munkájuk nem mindenki nézi jó szemmel:

„Egy-két rossz szándékú ember tömegekkel próbálja meg elhitetni, hogy egy társadalomra hasznos vallási közösség veszélyes.”

Hangsúlyozta, hogy az egyház szertartását azért mutatták be Pesten és Budán is, hogy bárki, akinek feltételezései vannak a Szcientológia egyházról, első kézből tudjon értesülni arról, hogy mit vallanak a szcientológusok.

Bodó István tiszteletes, az egyház felszentelt lelkésze két prédikációt olvasott fel L. Ron Hubbardtól az egybegyűlteknek, majd elmondta a Szcientológia imát a teljes szabadságért.

Bodó István tiszteletes, az egyház felszentelt lelkészének prédikációja

A Lánchídon átvonuló békés menet.

A tömeg hosszú sort alkotva indult el, hogy megtegye öt kilométer hosszú, a Lánchídon átvezető békés menetét, hogy végül a Március 15. térre érkezzen meg.

A Szcientológia felszentelt lelkészei vezették a tömeget.

A Budán és Pesten tartott szertartást követően Miklovicz Attila, az egyház vezetője búcsúzott az egybegyűltektől, iránymutatásában pedig tanulásra, összetartásra és a békére hívta fel a figyelmet.

A szcientológusok 21. békés demonstrációjának célja az volt, hogy a Szcientológia vallási gyakorlatait mindenki számára bemutassák.

A demonstrációról és a szertartásról készült kisfilm alább tekinthető meg.