988 megtekintés

A szcientológusok ismét hallgatásba burkolózó szervekbe ütköztek

Huszonharmadik békés demonstrációjukat tartják a szcientológusok, miközben petícióikat a hivatalos szervek válaszra sem méltatják. Elmondásuk szerint továbbra is ki fognak tartani, valamint remélik, hogy a NAV döntéshozói megtörik a csendet, és felhagynak a vallási közösséget érintő hátrányos bánásmóddal.

Aki 2019 január 14-én délután a NAV épületében vagy környéken tartózkodott, és szembetalálkozott a székház előtt demonstráló békés tömeggel, az bizonyító erejű demonstrációt, vagyis a valóságot láthatatta azzal kapcsolatban, hogy kik is valójában a szcientológusok. Ugyanis ezen a napon az egyház hívei újabb békés és türelmes demonstrációt szerveztek a NAV egyik székháza elé annak érdekében, hogy híveik visszakapják a minden jogi és erkölcsi alap nélkül lefoglalt személyes – a hatóságok brutális akciójának pillanatáig bizalmasan kezelt – feljegyzéseiket.

Tették ezt annak ellenére, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetősége mindezidáig úgy tesz, mintha nem is hallaná, nem is látná azokat a szcientológusok által számtalan alkalommal hivatalosan átadott, bizonyító erejű dokumentumokkal alátámasztott tényeket, amelyek alapján a NAV-nak a lefoglalt iratokat nem csak hogy vissza kellene szolgáltatnia, hanem bocsánatot is kellene kérnie minden egyes állampolgártól, akinek a magánszférájába minden alapvető emberi normát sértő módon behatolt, és akinek bármely civilizált társadalomban elidegeníthetetlen jogát: szabad vallásgyakorlását is korlátozták.

A demonstráción a tömeg meghallgatta Vojtilla Tímea beszédét, amelyben arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy a szcientológusok sejteni vélik, hogy ami most zajlik az mindössze néhány rossz szándékú ember nyereségvágyból elkövetett magánakciójának a következménye.

Továbbá történelmi távlatba helyezte ezt a 2017 ősze óta tartó támadás-sorozatot, amikor arra is figyelmeztetett, hogy az emberiség története során mindig voltak olyanok, akik – talán tudatlanságból, esetleg félelemből – igaztalanul támadták az új gondolatok képviselőit. Különösen az új vallások voltak mindig kitéve mindennek, ahogy ez a kereszténységgel is megtörtént annak idején.

E januári szelektől övezett, bár verőfényes napsütésben zajló, immár a huszonharmadik békés demonstráción Vojtilla Tímea lelkész és szóvivő, valamint Király László, a demonstráció fő szervezője a szcientológusok közössége nevében újabb petíciót adtak át a hivatal vezetőjének, amelyben ismételten arra kérték őt, hogy szolgáltassa vissza a szcientológus magánszemélyek legbensőbb, kizárólag őket megillető bizalmas iratait. Válasz az elmúlt évben benyújtott egyetlen petíciójukra sem érkezett.

A magyar szcientológusok, amikor először vonultak ezen iratok törvénytelen lefoglalása miatt az utcára, azt mondták, hogy addig nem tágítanak, amíg el nem érik a párbeszédet, akár a hivatalos szervekkel, akár az utca emberével. A huszonharmadik demonstráción már minden kétkedő látja, hogy ezek nem csak üres szavak voltak. A szcientológusok igyekeznek nap mint nap be is bizonyítani, hogy alapítójuk elvei alapján működnek és cselekszenek.

„Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az Ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra – ezek a Szcientológia céljai.”

(L. Ron Hubbard – vallásalapító)

Azért, hogy az emberek a saját szemükkel lássák, hogy mi a szcientológia a saját TV-jüket, az interneten is elérhető Scientology TV-t vitték ki az utcára, egy mozgó LED-fal segítségével, hogy mindenki lássa, mit is cselekszenek ők valójában a világban és egyetlen vallási közösség híveit se lehessen megfosztani önkényesen az alapvető emberi jogaitól.

Az interneten is elérhető Scientology TV-t egy mozgó LED-fal segítségével vitték ki az utcára