1284 megtekintés

A szcientológusok is demonstráltak

Továbbra is a vallásszabadságért indult a békés tömeg a Terror Háza elől az Andrássy Út – Hősök Tere – Dürer Ház útvonalon szombaton, hogy megünnepeljék alapítójuk 107. születésnapját, valamint az első jogerős bírósági sikerüket, de a nemrég elindult Szcientológia műholdas TV is okot adott az ünneplésre.

A rendezvény beszédekkel kezdődött, a megjelent több száz fő előtt Lange László az egyház szóvivője elmondta: „Szabadságharcosok vagyunk. Viszont ebből a szóösszetételből számomra a szabadság a hangsúlyos és nem a harcos.” Majd így folytatta: “A következő forradalomnak nem a csatamezőkön és nem az utcákon kell lezajlania, hanem békésen az emberek elméjében.”

Ezután Vojtilla Tímea szcientológus vette át a szót, aki kiemelte, hogy ezzel a demonstrációval is alapítójuk, L. Ron Hubbard hagyományait követik, aki az őt ért elnyomás ellenére mindig kiállt az igazságért. Majd azzal folytatta: „hisszük, hogy a minket megtámadó hatóságokat is csak félre vezették, és ez hamarosan számukra is világossá válik” – így célozva a nemrég született határozatra, melyben a Nemzeti Nyomozó Iroda túlkapó eljárását hatályon kívűl helyezte a bíróság.

A demonstráló tömeg ezután a Dürer Házhoz vonult, ahol felolvasásra került a szcientológusok hitvallása, majd kezdetét vette a születésnapi ünnepség. L. Ron Hubbard idén lenne 107 éves miközben a vallás 68 éve, Magyarországon pedig 28 éve áll a társadalom szolgálatában drogprevenciós és oktatásreformáló programjaival.

A születésnap alkalmából elindult a szcientológia tévé adása is, ahol bárki megismerheti és követheti a szcientológia tevékenységét. Az élő adás a scientology.tv, apple tv, a youtube, illetve AppStore és GooglePlay applikációk segítségével a nap 24 órájában 17 nyelven feliratozva nézhető.