708 megtekintés

A szcientológusok a józan ész terjesztésével ünnepelnek

Történt egyszer március 13. közeledtével, hogy L. Ron Hubbard barátai és tanítványai elhatározták, most aztán valami olyan ajándékot adnak tanítójuk születésnapjára, ami nagyon emlékezetes lesz a számára. Megpróbálták hát óvatosan megtudakolni, mi lenne az a meglepetés, aminek vallásuk alapítója a legjobban örülne.

Mivel Ron (ahogy sok millió barátja szólítja mind a mai napig) világéletében számtalan dologgal foglalkozott, meglehetősen széles volt a potenciálisan vágyott ajándékok köre, amire számíthattak. Gondolhatták, hogy egy új fényképezőgépet szeretne, esetleg egy jobb motorkerékpárt, talán egy érdekes hangszert vagy egy modern írógépet, ne adj isten valamelyik, akkor rendkívül innovatívnak számító, különleges hangrögzítő berendezések egyikét, mely nélkül lehetetlen lett volna a hétköznapi ésszel felfoghatatlan mennyiségű írását rögzíteni, stb.

Szóval, ment a nagy találgatás.

Ezek helyett a mindennapokhoz köthető tárgyak helyett azonban kiderült, hogy számára az lenne a legnagyobb ajándék, ha a Szcientológia hívei még több emberhez jutnának el a béke és a tolerancia üzenetével, tehát ha minél több emberhez jutnának el L. Ron Hubbard tanításai a józan gondolkodásról.

Neki mindig is ez volt a legfontosabb, ez volt, ami hajtotta, ez volt, ami éltette.

Így hát minden évben, mind a mai napig ezt kapja a születésnapjára.

A Születésnapi Játékok, az azóta hagyománnyá vált „Birthday Games” megnyerése a kezdetektől fogva nagy dicsőségnek számít az egyház hívei számára.

A szcientológusok imádnak játszani, nem csak azért, mert tudják, hogy a játék maga az élet, hanem azért, mert miután valaki megszabadul azoknak a gondolatoknak a lehúzó erejétől, amelyek megakadályozzák, hogy élvezze az életet, az ember természetszerűleg fedezi fel a körülötte lévő univerzum játékos alaptermészetét.

“A Szcientológia… arra szolgál, hogy segítse az élet egészét; hogy alkalmassá tegye az életet egy jobb civilizáció és egy jobb játszma létrehozására.”

(L. Ron Hubbard)

A világ több ezer Szcientológia egyháza és missziója évről évre egy nemes játék keretén belül vetekszik egymással, és minden évben L. Ron Hubbard születésnapi ünnepségén adják át a legkiemelkedőbb szervezeteknek járó díjakat.

Hogy melyik szervezet milyen kategóriákban jeleskedik az adott évben a legjobbként, rendkívül precízen és igazságosan meghatározott feltételek alapján dől el. A cél, hogy minden résztvevőnek – érkezzen az a világ bármennyire eltérő kulturális környezetéből – ugyanolyan esélye legyen nyerni, de mégis mindig a legjobb emelhesse magasba a kupát.