860 megtekintés

A Szcientológia önkéntes lelkészei segítik a mélyszegénységben élő családokat

Ahogyan az előző években, úgy ebben az évben is elszánt, segítőkész emberek csoportja: a Szcientológia önkéntes lelkészei adományaikkal (játék, tartós élelmiszer, ruha) segítették Lajosmizse város családjait. 150 mélyszegénységben élő család 340 gyermeke számára szerveztek gyűjtést, hogy számukra így boldogan telhessenek az ünnepek.

Egy 2017-es felmérés szerint Magyarország lakosságának 16,2 %-a nélkülözésben él, míg a tehetősebb családok az ünnepi időszak alatt csupán játékokra 25 milliárd forintot fordítanak.

A Szcientológia önkéntes lelkészei fontosnak tartják, hogy a mélyszegénység társadalmi problémájával foglalkozzanak, és segítsék, enyhítsék a helyzetüket. Éppen ezért gyűjtést szerveztek, ahol egy kisteherautónyi adományt gyűjtöttek össze és nyújtottak át a lajosmizseieknek. Az adományok nagy részét több száz kiló tartós élelmiszer alkotta, hogy az ünnepi vacsora tényleg ünnepi lehessen.

Az adományok nagy részét több száz kiló tartós élelmiszer alkotta.

A lajosmizsei szervezők profi módon oldották meg az adományok szétosztását, mivel személyre szóló, családi ajándékcsomagokat készítettek, így biztosítva, hogy ennek a felettébb kiszolgáltatott társadalmi rétegnek minden tagja azt az adományt kaphassa meg, amire ténylegesen szüksége van. A családok nagyon várták, és örültek az önkéntes lelkészek segítségének.

A szervezők személyre szóló, családi ajándékcsomagokat készítettek az adományokból

Mindig társadalmi vitatéma, hogy milyen mértékben, illetve milyen eszközökkel kell a mélyszegénységben élőket segíteni. Egyes vélemények szerint ez kidobott pénz! A Szcientológia önkéntes lelkészei azonban önzetlenül segítenek ott, ahol kell. Évente több tízezer órányi munkát végeznek a közösség javára, azonban azt látják, tapasztalják, hogy az embereknek nincsenek működő módszereik a helyzetük kezelésére.

A Szcientológia önkéntes lelkészei azonban önzetlenül segítenek ott, ahol kell

A lajosmizseiek a Mikulás ünnepükre is meghívták a Szcientológia önkéntes lelkészeket, akik tanácsokkal látták el a családokat arról, hogyan kezeljék a helyzetüket, valamint a máltai pékség kaláccsal a szcientológusok pedig péksüteménnyel és kakaóval kedveskedtek a résztvevőknek.

A máltai pékség kaláccsal a szcientológusok pedig péksüteménnyel és kakaóval kedveskedtek a résztvevőknek.

Ezzel az akcióval ismét megvalósult az önkéntes lelkészek jelmondata:

“Mindig lehet valamit tenni a dologgal kapcsolatban!”

www.onkenteslelkeszek.hu