2827 megtekintés

A Szcientológia jelentése

Egyre gyakrabban találkozhatunk manapság a Szcientológia kifejezéssel, és könnyen felmerülhet bennünk, hogy mi is pontosan a Szcientológia jelentése. Mit jelent maga a szó, és miről szól a Szcientológia? Mi az igazi célja?

A Szcientológia jelentése

A Szcientológia szót az egyház alapítója, L. Ron Hubbard alkotta meg még az 1950-es években. A szó a latin scio és a görög logosz szavak összevonásával jött létre. A scio szó jelentése a „szó legteljesebb értelmében vett tudás”, míg a logosz „valaminek a tanulmányozása”.

A Szcientológia jelentése tehát a tudás tanulmányozása. A Szcientológia továbbá úgy határozható meg, mint a „szellem tanulmányozása és kezelése önmagával, univerzumokkal és más életformákkal való viszonyában”.

A Szcientológia célja

A Szcientológia jelentésével kapcsolatban sokakban felmerül még, hogy mi az egyház célja. Szerencsére itt is könnyű dolgunk van, hiszen L. Ron Hubbard pontosan megfogalmazta ezt:

„Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra – ezek a Szcientológia céljai.”

A Szcientológia legvégső célja az igazi szellemi felvilágosodás és szabadság.

Nézd meg ezt a videót a Szcientológiáról: