803 megtekintés

A Szcientológia Egyház összefog a hátrányos helyzetű gyermekekért a Humanitárius Világnap alkalmából

Mivel a humanitárius szó annyit tesz, hogy „az embereken segítő” és a Szcientológia az embereknek képes hatékonyan segíteni, így ebből adódik, hogy érzékenyen reagál a társadalomban széles körben előforduló problémákra is. Ezért a Szcientológia számos társadalomjobbító vagy humanitárius programot támogat.

Olyan világban élünk, ahol az egyre romló erkölcsök, az egyre növekvő droghasználat mindennapos problémák, még mindig létező jelenség az írástudatlanság, a bűnözés, egyes területeken pedig az emberi jogokat tiporják lábbal. Emellett nem lehet szótlanul elmenni, hiába ugyanis egy egyén minden tudása, képzettsége vagy boldogsága, ha egy olyan társadalomban kell élnie, amely a fenti problémáktól szenved.

Mindezek a gondok már annyira részei a hétköznapoknak, hogy az emberek egy jelentős része azt gondolja, hogy ez ellen nem sokat lehet tenni. Pedig igenis lehet, mégpedig nagyon hatékonyan. A hatékonyságot pedig nem üres szavak vagy ígéretek, hanem a mérhető eredmények támasztják alá leginkább.

Vessünk számot – röviden, a teljesség igénye nélkül – a Szcientológia által kezdeményezett vagy támogatott tevékenységekről és az ezek által elért eredményekről.

Semmilyen józanul gondolkodó ember számára nem lehet kérdés, hogy a növekvő droghasználat vajon jó vagy rossz irányba viszi-e a társadalmat. Nem nehéz erre választ találni, ha mellétesszük, hogy a bűnözés jelentős része kapcsolatban áll a kábítószerek terjesztésével vagy fogyasztásával. Nem lehet szép jövőt vizionálni egy drogos fiatalsággal, pont azzal a nemzedékkel, aki a jövő reménységét jelenti. Ezeken az igazságokon még az sem változtat, ha egyesek a drogok legalizációjában látnak egyfajta megoldást.

Az „Igazság a drogokról” program nagyon egyszerűen, a fiatalok időben történő oktatásában látja a megoldást. Abból az egyszerű adatból indul ki, hogy: amiről tudása van az embernek, azzal kapcsolatban nem lehet félrevezetni. A program célja ennek mentén pontosan az, hogy hamarabb jussanak el a fiatalokhoz a drogokról szóló igazságok, mint a drogterjesztők hazugságai.

A program minden évben drogfelvilágosító kisfüzetek millióit juttatja el a fiatalokhoz, emellett DVD filmekkel, iskolai oktató csomaggal, tanárok által azonnal használható óravázlatokkal is rendelkezik. Azok a tanulók, akik megismerik az igazságot a drogokról, egyszerűen csak a tudásuknak köszönhetően jelentős mértékben védelmet élveznek, és jóval kisebb arányban esnek áldozatul, mint a drogok reális veszélyei nem ismerő társaik. A program a maga nemében a világon a legnagyobb, 180 országban több, mint ezer kormányzati, rendészeti és közösségi szervezet használja.

Emellett az Egyház „Együtt az Emberi jogokért“ programja évente 100 millió embernek mutatja meg az ENSZ által 1948-ban elfogadott az „Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát”. Ez a dokumentum az alapvető emberi jogokat tartalmazza, a programot pedig a világ minden táján széles körben használják iskolák, egyházak, polgári és közösségi csoportok, emberi jogi szervezetek, rendőri szervek, fegyveres erők és kormányzati szervek egyaránt.

De további hatékony programokat találunk az erkölcsi értékek helyreállítására, az írástudatlanság megszüntetésére és a bűnözés visszaszorítására is. A témáról teljes részletességgel olvashat itt. https://www.szcientologia.org.hu/how-we-help

A Szcientológia széles körű humanitárius tevékenységet folytat, pontosan azért, hogy a jövő generáció egy épelméjű, drogoktól és bűnözéstől mentes világban élhessen, ahol tisztesség és erkölcs uralkodik.

Augusztus 19-én tartják a Humanitárius Világnapot, amelyet az ENSZ Közgyűlése 2008-ban hívott életre, hogy tisztelegjen minden olyan aktivista, szervezet vagy szakember előtt, akik humanitárius ügyek szolgálatában állnak.

A Szcientológia Egyház ezzel összefüggésben augusztus 27-én tartja meg a II. Humanitárius Világnapi Találkozót, amelynek idei alcíme: Összefogás a gyermekek jövőjéért. 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az egyház Váci út 169. címen található központjában. 

További részleteket az eseményről ezen a linken találsz: 

https://www.facebook.com/events/2443906829226697/

Idén az Egyház az esemény napjáig tanszereket gyűjt, amelyeket a XIII. kerületi hátrányos helyzetű gyermekek részére juttat el, hogy ezzel megkönnyítse számukra az iskolakezdést.

Mivel a gyermekek jelentik a jövőt, igen fontos a velük való megfelelő törődés, hiszen ők hozhatják helyre azokat a hibákat, amelyeket a mai felnőtt generációnak már nem lesz lehetősége. Az Egyház reménye szerint a gyűjtés idén is sikeres lesz és így jelentősen hozzá sikerül járulni a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek tanévkezdéséhez.