1622 megtekintés

A Szcientológia Egyház idén is elismerte legeredményesebb lelkészeit

Auditornak* vagy lelkésznek nevezik a Szcientológiában azokat a szakképzett személyeket, akik nap mint nap abban segítenek az auditálásban részesülőknek, hogy örökre megszabaduljanak múltbeli fájdalmaiktól, s ezáltal szabaddá válhassanak. Éppen ezért az egyházban az auditorok nagy tiszteletnek örvendenek.

Ron Hubbard (a Szcientológia vallás alapítója) véleménye az auditorokról közismert:

„Én úgy gondolok az auditorra, mint arra a személyre, akinek van elég mersze ahhoz, hogy CSINÁLJON VALAMIT A DOLOGGAL. Ez ritka érték, és rendkívül nagy bátorságra vall.”

A Szcientológia Egyház évente egyszer ünnepélyes keretek között is elismeri a legjobb teljesítményt nyújtó auditorokat. Azonban az érdem nemcsak nekik, hanem az összes ilyen munkakört betöltőnek jár. Éppen ezért az eseményt megelőzi egy meglepetés-program, amelyen az összes auditor részt vesz. Idén egy dunai hajókázással egybekötött svédasztalos vacsorával lepték meg a munkatársakat.

A budapesti Szcientológia Egyház kápolnájában már több százan várták, hogy személyesen, virággal és édességgel elhalmozva ismerhessék el az auditorok munkáját. Azt, amit nehezen lehet anyagi javakban mérni: szabaddá tett emberek.

A díjátadón külön elismerték a területen dolgozó auditorokat, valamint a missziókban és a Budapesten tevékenykedőket is. A kitüntetett személyek tanulságos, vicces és megható történeteket osztottak meg a résztvevőkkel életútjukról és mindennapi munkájukról egyaránt.

Az egyik kompetens és hozzáértő munkatárs meghatottan így nyilatkozott:

„Örülök, hogy a világon belüli őrültségből egy kicsit minden nap meg tudok szüntetni.”

A Szcientológia Egyház tárt ajtókkal vár minden érdeklődőt, aki szeretné pontosan megtudni, hogyan működik az auditálás, vagy esetleg ki szeretné azt próbálni.

 

* „Azt a személyt, aki képzett és minősített arra, hogy auditálás által javítsa az egyének állapotát, auditornak nevezzük. Az auditor meghatározása: valaki, aki meghallgat, és a latin audire = „hallani” vagy „meghallgatni” szóból ered. Az auditor a Szcientológia Egyház lelkésze vagy képzés alatt álló lelkésze.