854 megtekintés

A mosogatófiúból lett író története

Szigeti Attilával készített interjúmban megismerhettek egy olyan sikertörténetet, amely valójában bármelyikünké lehetne. Bármelyikünké, aki képes és nyitott a változásra és a változtatásra a megfelelő eszközök segítségével. Attila szociális munkásként és mosogatófiúként kezdte pályafutását, majd vállalkozása tönkrement, de ma egy sikeres író, és ontja a könyveket magából. A Londoni Ideális Szcientológia Egyház munkatársa elmeséli, hogy mi segített neki 180 fokban megváltoztatni az életét.

Mivel foglalkoztál mielőtt megismerted a szcientológiát és milyen volt az életed?

Köszönöm, gyorsan bele a közepébe! Szoktam szójátékot használni erre, volt egy Dianetika előtti életem, akkor szociális munkás voltam, az életem szürke, céltalan, dolgozni hétfőtől péntekig. Szombat és vasárnap ment a lazítás.

Alapjában véve a szociális munkás szakma egy segítő szakma, mindig is bennem volt a segítés szándéka. Követtem el etikátlan dolgokat, – hogy ne csak fényezzem magam, de őszinte akarok lenni – amikkel szembe kell néznem, de mindig is segítőkész voltam. De valami nem volt okés.

Az életem szürke volt, próbálkoztam itt-ott amott kilépni a semmiségből, céget csináltam, majd sikeresen elveszítettem mindenem. Ekkor megtört lélekként fogtam magam, hátrahagytam az életem, családom, és kijöttem Angliába, majd elkezdtem dolgozni mosogatófiúként.

Ez aztán a sikeres élet. Ez pár mondatban az életem első kb. 31 éve.

Van egy Dianetika utáni életem, ez kb. 2 éves időszak. Most vagyok 33. Most már szcientológus vagyok, van célom, saját célok is, és magasabb rendű céljaim is. A Dianetika technikáival, és azzal, hogy eldöntöttem, csatlakozom önkéntesként a szcientológia csapatához, már most többet segítettem magamon is, és másokon is.

Persze szavakat könnyű dobálni. Az embert mindig is a cselekedetei alapján kell megítélni. Vagyis “mit tett le az asztalra”. Elvégeztem egy Dianetika szemináriumot, mely fordulópont lett az életemben.

A “villanyégő kigyulladt” állapot. Írni akarok! Hát jó… oké… gondoltam magamban. Dianetika előtti időszakban igaz megírtam egy saját könyvet, és két társszerzőit, de komolyabban nem szándékoztam írni.

Aztán Dianetika után fél év alatt 3 kiadott könyv, a 4. most van előkészítésen, és ha őszinte akarok lenni, ezen rövid időszak alatt nem is 4 hanem 5 könyvet írtam.

5. könyvem csak még papíron van leírva. Ezt csak a Dianetika szemináriumnak köszönhetem, kizárólag!

Mi volt a legnagyobb kihívás, amellyel szembe kellett nézned akkor?

Igazság szerint saját magam. Nem akarok hazudni, talán 8 – 9 – de az is lehet hogy már 10 éve folyamatosan vásároltam a “személyiségfejlesztő” és “sikergurus” cd-ket, könyveket, mentem szemináriumra.

És valami nem volt okés. Robotoltam a pénz miatt, családtól oly távol, csődtömeg voltam, tartozások tartozások hátán, és hétvégi alkoholista voltam. Meggyőztem magam, hogy heti 5 kemény nap után (mosogatófiú) megérdemlem a szombat és vasárnapi egész napos esztelen vagy észtelen ivászatot.

Szóval voltak problémáim, és a sikeroktatók oktatásai… nem váltak be. (Félreértés ne essék, a Szaktekintélyeket nem áll szándékomban megkérdőjelezni, biztosan egyedül vagyok ezzel a problémával, de bármeddig is próbáltam  hipnotizálni magam a tükörbe nézve: “Sikeres vagyok… sikeres vagyok… sikeres vagyok…” nem jött össze.)

Csak sikertelenség. Meg vagyok győződve, ez csak rám volt jellemző, és mindenki másnál működik a “személyiségfejlesztés”, nekem keresni kellett valami “mást”!

Hogyan kerültél kapcsolatba a Dianetikával?

Huhú… köszönöm a kérdést. Ezt vagy csak hosszan tudom elmondani, vagy sehogy.

Ami egy külön interjú témát ölel fel, de lehet, hogy azt is kellene tenni, mert én iskolapélda tudok lenni, ugyanis a fekete lejárató kampánynak köszönhetek mindent, és méghozzá ÖRÖKRE HÁLÁS vagyok a mocskolódoknak! Őmiattuk kezdtem feltenni kérdéseket magamnak, aminek okozata az lett hogy csatlakoztam a szcientológia csapatához.

Ezt talán tényleg érdemes lenne külön megbeszélni!

Mit ad neked a technológia, és maga a közösség, amelyhez tartozol, a munkád, amelyet jelenleg végzel?

Oké, én tudom, furcsa, de a technológia szót nem szoktam használni, legalábbis a hétköznapokban nem! Mert a technológia szót erősen félre tudják értelmezni.

Hogy mit ad maga a szcientológia? Először saját magamat, a valódi énemet nyerem vissza. Sokat tanulok, mind az életről, mind a szellemről, mind a szervezetről, mind a művészetről!

Hiszen én íróként a művészek csoportját erősítem! Csatlakoztam a londoni szervezethez, így “belülről” tapasztalom, hogy a szcientológusok segítő szándékú emberek.

Ami fantasztikus, hogy több nemzetiségű és vallású! Igen! Több nemzetiségű és vallású emberekkel vagyok körülvéve, és sokat tanulok más kultúrákról.

Érdekességként elmondom, hogy például az egyik közeli munkatársam lengyel származású muszlim, aki feleségül vett egy indiai származású muszlim hölgyet!

Mi? Régebben azt hittem, az indiaiak azok buddhisták (ez a tanulatlanság ára).

Színes és változó az életem ebből kifolyólag!

Mi a legnagyobb nyereséged, amelyet a szcientológiának köszönhetsz?

Huh… izzasztó kérdés! De most komolyan. Még csak két éve kezdtem el tanulni, és tanulmányozni a szcientológiát, de alapjaiban úgy vélem, hogy először az igazi nagy nyereségem (és még csak részben) a saját célom kikristályosodása. Maga az írás!

Fantasztikus érzés, amikor teremtek, teremtek, teremtek a szavak által. Így, hogy már fél tucat könyv fűződik a nevemhez.

Másik nagy nyereségem, hogy őszinte legyek ezt nem akarom elmondani. Csak foszlányokat említek (ennek oka, hogy 1., a megvalósítás útján járok, és már vannak részsikereim, de a végterméket “még nem tettem le az asztalra”, de jövő hónapban már be fog következni, és 2., talán pont a titokzatosságom miatt újabb interjú fog velem készülni december táján).

Tudod, először teljesíts, utána beszélj róla. Addig csak álmodozás van. De, ha össze kellene foglalnom, akkor talán az ok és okozati nézőpontjaim változtak sok területen!

Melyek a jövőbeli terveid, hogyan szeretnél segíteni az embereknek, akik válaszokat, vagy segítséget keresnek?

Látom, nem engedsz válasz nélkül.  Ez tetszik. Térjünk vissza erre decemberben. 3 személynek már segítettem valamiben, amivel jobb lelki állapotba hoztam őket. De mindenről majd decemberben. Akkor készül el.

Mit üzensz azoknak, akik nem ismerik a Dianetikát, vagy a médiából, illetve más forrásokból értesülnek arról, hogy mi a szcientológia?

Nos, ha egy tárgyról akar megtudni valamit az ember, vagy megismerkedni azzal, és forrásokat kezd el keresni, akkor én azt mondom, menjen annak a tárgynak a Valódi Forrásához!

Csak egy egyszerű példát hadd hozzak fel. Valaki házat akarna építeni. De még életében nem falazott. Józan, gondolkodó emberről beszélek most. Mit kell tennie ennek a józan, gondolkodó embernek?

Hát természetesen megkeresnie a legjobb kőművest, akti csak el tud érni és elmenni hozzá és megkérdezni, hogy kell falazni! Ésszerűtlen lenne a pék barátunkat faggatni a malter készítéséről. Milyen az már? Hát, kell egy kis élesztő, meg liszt… Ugyan már! Röhej. Ha valaki kenyeret akar sütni, és nem tudja, hogyan kell, akkor kérdezd meg a péktől! Ha falazni akarsz megtanulni! Kérdezd meg kőművestől!

Ha beteg vagy és segítségre szorulsz, akkor “kérdezze meg gyógyszerészét, és orvosát” hopp, bocsánat, ezt a reklámokban mondják!

Szóval, ha valaki meg akarja tudni, mi is valójában a Dianetika és a szcientológia, akkor minimum, még ha nem is “mer elmenni személyesen”, legalább a Hivatalos Forrás weboldalát tekintse meg (http://www.szcientologia.org.hu/), és kb. olyan hatás fogja érni, mint engem 2 éve, csak jöttek és jöttek a kérdések és a válaszok!

Ma már szcientológus vagyok!