879 megtekintés

A kommunikáció fejlesztése a siker eléréséhez

Talán megfigyelted már, hogy azok az emberek, akik sikeresek, jól kommunikálnak. Ahogy egy személy visszahúzódik, nem elég határozott, lehengerlően, túlzott szándékkal, véget nem érően beszél, már nem kapja meg a várt figyelmet.

Ha gyermek- vagy felnőttkori sikerek, elismerések maradnak el, párkapcsolatok mennek tönkre, munkahelyek kerülnek elvesztésre, esetleg egy cég megy tönkre, minden esetben a megfelelő kommunikáció elmaradása is felismerhető a kudarcok okai között.

Amennyiben egy személy – legyen bármennyi idős – nem képes a hatékony kommunikációra, akkor nem kapja meg a fizetésemelést, nem engedik el szabadságra, nem sikerül az iskolai felelete, hiába készült fel, továbbá nem értik meg az érzéseit. Úgy érzi, senki nem figyel rá, azaz végső soron nem tudja elérni a céljait. Ez egy vállalat életgörbéjén is megfigyelhető, ugyanis a nyereséges működés alapja, hogy ismerjék, tudjanak róla az emberek és érdeklődjenek iránta, tehát el kell érni a leendő és a meglévő ügyfelekhez – legyen szó akár termékértékesítésről, akár szolgáltatásnyújtásról.

L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója részletesen kidolgozta a kommunikáció témakörét, melynek köszönhetően precíz leírással rendelkezünk a sikerhez vezető út e rendkívül lényeges tényezőjéről. Már hosszú évek óta elérhetőek azok az egyszerű, mégis hihetetlenül hatékony gyakorlatok is, amelyek segítségével bárki képessé válik arra, hogy megértesse magát.

Az alábbi rövid film bemutatja a kommunikáció alapelemeit, mely ismeret alkalmazásával elindulhatsz a sikeres kommunikációhoz vezető úton: