1590 megtekintés

A Hubbard-féle tanulási technológia hatásai gyermekeinkre

Az L. Ron Hubbard-féle technológiát a mexikóiakkal megismertető Mr. Dan Agami az alábbi, két perces videóban így nyilatkozik:

“Ahogy Nelson Mandela mondta: »Az oktatás a legerőteljesebb fegyver a világ megváltoztatására.«

Teljesen egyetértünk vele. Viszont, ha ez ilyen egyszerű, akkor hogy lehet az, hogy ennyi tanuló van, aki ki nem állhatja az iskolát? Miért ilyen nehéz az órákon megszerezni és fenntartani a tanulók figyelmét?

Nos, mi meg tudjuk válaszolni a kérdést.

Előrehaladott tanulási módszertanunk arra a tényre épül, hogy tanulás közben minden tanuló bizonyos megnyilvánulásokat, illetve nemkívánatos reakciókat mutat.

Az érdeklődésvesztés, unottság, ingerültség, összezavarodás csak néhány ezek közül a tünetek közül. Amint felismerjük a tünetet, képesek vagyunk beazonosítani és kezelni azt a pontos nehézséget, mellyel tanulónk éppen küszködik.

 

Analógia gyanánt vegyünk csak egy személyt, aki fáradt, tüsszög, köhög, és folyik az orra. E tüneteket analizálva egy orvos képes felismerni a problémát, és helyreállítani az egészséget.

A helyes diagnózis a KULCS a probléma kezeléséhez.

Hasonlóképp az oktatásban: a szimptómákat gyakran érzékeljük, de a mögöttes okok sokszor ismeretlenek maradnak, így aztán nem jutunk el a megoldásig.

Mi itt lépünk be a képbe! Lézerprecíz oktatási eszközöket nyújtunk a tanulási akadályok diagnosztizálására és megoldására. Motivált, érdeklődő tanulókat teremtünk, akik képesek a saját szimptómáik kezelésére. Tanulásuk eredménye tényleges megértés és szakértelem, nem csupán magolás.

A rendszert 6.000 tanulón és tanáron teszteltük, és az eredmények minden várakozásunkat felülmúlták. Ez a módszer működik! … Millió tanulón és tanáron fogunk segíteni, hasznosítjuk ezt az eszközt, hogy oktatás által jobbá tegyük a világot.”  (2014)

Az eredeti videó itt tekinthető meg, angol nyelven:

Kedves olvasóim, járjunk utána, hogy a Hubbard-féle tanulási technológia alkalmazása beváltotta-e Mr. Dan Agami reményeit.

Mexikóban széleskörű tesztelésnek vetették alá a módszert, ahol a tanulók 62%-a meg sem kezdte középfokú tanulmányait, maximum a 8. osztályig jutottak el.

A maradék 50% pedig félbehagyta a gimnáziumot, így nem került a kezükbe érettségi bizonyítvány.

Dan és ikertestvére, Ari Agami családjuk teljes támogatásával ugrottak neki a gigantikus feladatnak. Az Aquiles Serdán általános iskola vállalta el a tesztprogramot.

A Tanulási Technológia jól debütált.

A 2,5 millió lelket számláló Puebla állam önkormányzata felfigyelt e sikerre.

Az ikrek 600 oktatót képeztek ki, majd 28.000 tanulót teszteltek, akik L. Ron Hubbard Tanulási Techológiájának elsajátítása után egyöntetűen magasabb pontszámokat értek el a teszteken. A kimagasló eredmények láttán elnyerték Puebla állam oktatási kormánybiztosának teljes támogatását a program számára.

Az Agami testvérek a mexikói állam tisztviselőivel együttműködve, személyesen képeztek ki oktatókat, ügyvezetőket és tanárokat a Tanulási Technológiára.

Ari és Dan több mint 2.000 oktatót, 4.200 tanulót és szülőt tanítottak személyesen, valamint 150.000 példányban bocsátottak könyveket az oktatók rendelkezésére.

Munkájuk eredményeképpen 1,3 millió tanuló ért el magasabb iskolai végzettséget és egy jobb jövőt. Ezért 2018-ban nemzetközi elismerésben részesültek társadalomjobbító tevékenységeik széleskörű eredményeiért, és elnyerték a Szabadság Érdemérmet, mely hatalmas, de jól megérdemelt megtiszteltetés.

 

Hasonló kezdeményezés Magyarországon is létezik. Általános iskolákban ingyenes demonstrációs órák foglalhatók az Alkalmazott Oktatástan magyarországi képviseleténél. Ugyanitt örömmel megválaszolják a témakör kapcsán felmerülő esetleges kérdéseiket is.

https://www.alkalmazottoktatastan.hu/