916 megtekintés

8 dolog, amiért nekem nagyon megéri szcientológusnak lenni

Ez egy szókimondó írás, amiben a saját tapasztalataimat, meglátásaimat mondom el.

1. Jobb boldogulás az életben

Annál jobban boldogulsz az életben, minél jobban érted, hogy mi történik körülötted. Az életről való tudás nélkül, vagy hamis tudással csak egy sodródó hajó vagy a tengeren. Kiben bízhatsz, mikor mondanak igazat az emberek, kivel üzletelj és kivel ne, kivel barátkozz, kinek adhatsz kölcsön – ezek általában a megérzéseid vagy a jószerencséd alapján dőlnek el. Pedig mind mögött létezik tudomány és tudás, ami megfigyelhetően működőképes. A Szcientológiában egyértelmű válaszok léteznek ezekre a kérdésekre. Én személy szerint nagyon élvezem, hogy ezekben a döntéseimben már nem csak a megérzéseimre és a jószerencsémre kell támaszkodnom. Sokkal jobb érzés megvalósulni látni, amit a tudásod alapján előrejeleztél, mint sodródni és a szerencsében bízni.

2. Javítja az emberi kapcsolatokat

Nem igazán lehetsz boldog és sikeres egyedül. Így a kapcsolataidnak nagyon fontos szerepe van. Senki sem tökéletes, de mégis hogyan tegyél szert jó kapcsolatokra, hogyan őrizd meg a megbízhatóságodat, a barátaidat az élet viszontagságai ellenére? Nem egyszerű feladat ez, de számomra nagyon széles, használható tudást ad a Szcientológia ehhez nap mint nap.

2 férfi és 2 nő grillezik és közben egymásra nevetnek

Senki sem tökéletes, de mégis hogyan tegyél szert jó kapcsolatokra, hogyan őrizd meg a megbízhatóságodat, a barátaidat az élet viszontagságai ellenére?

3. Közösséghez tartozhatsz

Több okból szerveződhetnek emberek közösségekbe. Ez egy nagyon érdekes és színes világ, amit én személy szerint nagyon élvezek. A cicatulajdonosok, az informatikusok, a nagymenők, a diploma nélküliek, a gyerekesek, az opera-rajongók, az életművészek vagy épp a magyarok, mind egy-egy önálló kategória, amely szerint közösséget alkothatnak az emberek. Minél több ilyen kimondott vagy kimondatlan közösségbe tartozol, annál színesebb az életed, és annál inkább meglátod, hogy a közösség ereje az az igazi erő, amely képes dolgokat megváltoztatni, jobbá tenni. A Szcientológia előtt sokkal zárkózottabb voltam, úgy gondoltam, majd egyedül is vihetem valamire, és boldog lehetek. Ma már tudom, hogy ez így nem igaz, látnom kellett, hogy a sok jó kapcsolat, barátság és közösség juttatott el oda, ahol ma vagyok.

4. Javítja a hozzáállást a munkához

Életünk legnagyobb részét munkával töltjük. Ez rendben is van így, hiszen ha abból indulunk ki, hogy az egyik legértékesebb dolog a segítség, akkor a munka egy olyan segítségnyújtás, amiért cserébe fizetést kapsz. Amekkora felelősséget vállalsz, és amekkora tömegnek tudsz tényleg őszintén segíteni, azzal arányos lesz a fizetésed. A “mivel lehet a legtöbbet keresni” hozzáállás a kiégett, túlhajszolt, boldogtalan ember receptje. A “hogyan tudnék ezzel a tudásommal a leghatékonyabban segíteni a legtöbb embernek” hozzáállás a boldogság és a jólét receptje. Nagyon sok értékes, működő adatot találtam a Szcientológiában a munkával, a sikerrel, a célokkal és az ezekhez történő helyes hozzáállással kapcsolatban.

5. Felelősségvállalás a világ dolgai iránt

Szcientológusként értettem meg igazán, hogy mi a valódi probléma ezzel a világgal, amiben élünk. Minden felszínen látható gond és baj mögött ugyanis egy közös probléma húzódik meg, ami leküzdhető. Abban a pillanatban, hogy ezt megértettem, és láttam működni, felelős lettem érte, és tenni is kezdtem ellene. Valójában te is sokat tudsz tenni. Az “én nem tehetek semmit” szöveget milliók mondják, nem is tudván, hogy milliónyian vannak. Úgy is mondhatnám, hogy a tenni akarás felébred benned, és már látod értelmét annak, hogy leküzdhetetlennek tűnő erőkkel szembeszállj, mert észreveszed a többi millió embert, aki ugyanazt akarja. De mivel több olyan érdekcsoport van ezen a bolygón, amelyek a másik oldalon állnak, így létrejönnek a jótevők és a Szcientológia ádáz ellenségei. Fegyverük a félelemkeltés és a hazugságok gyártása. Kevesen vannak, gyávák, de alattomosak és hangosak, gyakran a segítség köntösébe bújnak, ezért hihetőek is. De akármilyen is ez a világ, én személy szerint sokkal boldogabb vagyok benne már csupán amiatt, hogy értem ezeket a szemben álló erőket és teljesen eltérő céljaikat.

6. Rendezettséget visz az ember életébe

Az ember életébe egyre nagyobb rend kerül, ahogy halad előre a Szcientológiában. Ez velem is így történik. Sokan mondják, hogy a zseni a káoszt is átlátja. Ez lehet, hogy hangzatos, de valójában a zseni is sokkal sikeresebb, ha rend veszi körül, a káoszban ülő zseni ugyanis nem hatékony. Számomra ahogy egyre nagyobb rend kerül az életembe, úgy érzem magam egyre jobban és jobban. Még messze nem értem a végére, sok teendőm van. De az is biztos, hogy az életemnek nem feltétlenül kell egy bonyolult káosszá válnia csak azért, hogy érdekes és színes legyen. Az egyre nagyobb rendezettség ellenére is tartogat kihívásokat bőven!

Rendezett íróasztal számítógéppel, tablettel, papírokkal, telefonnal

Sokan mondják, hogy a zseni a káoszt is átlátja. Ez lehet, hogy hangzatos, de valójában a zseni is sokkal sikeresebb, ha rend veszi körül, a káoszban ülő zseni ugyanis nem hatékony.

7. Növeli az életerőt és önbizalmat

Minden szükséges életerő már eleve megvan benned. Amikor ezt megérted, kevésbé függsz majd külső tényezőktől. Miért kellene, hogy rossz kedved legyen esős időben, vagy mert lelépett a barátnőd? Milliószám vannak csajok és esőcseppek is. Én azt gondolom, hogy amíg képes vagy másoknak segíteni, addig értékes vagy, és akár a megélhetésed is biztosítva van. Én ezt így látom: mitől kellene tartanom vagy félnem? A haláltól? Hitem szerint halhatatlan szellemi lény vagyok, akit nem lehet elpusztítani, és aki már nem először jár itt ezen a bolygón különféle testeket viselve. Mégis mitől féljek, vagy mitől tartsak, mitől ne legyen önbizalmam, megmondaná valaki? Hiszen a testemet lehet csak bántani, engem soha.

“Izzó vastrónon őt elégetétek, de szellemét a tűz nem égeté meg…” – Petőfi szavai igazabbak, mint gondolnád! Életerőm és önbizalmam tudásból táplálkozik.

8. Az etikai érzék fejleszthető

“Az ember alapvetően jó. Alapvetően jóindulatú. Nem akar ártani magának vagy másoknak.” – fogalmazta meg egyik írásában L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója.

A Szcientológiában úgy valljuk, hogy ez még a legelvetemültebbjére is igaz, mert alapvetően belül mindenki jó. Persze ettől még nem fogok éjszaka egy sötét sikátorban sétálgatni, mondván, hogy a rabló is jó ember, de előítéleteim sem lesznek valakinek a faja, a lakhelye vagy a bőrszíne miatt. Én azt gondolom, hogy a mindenkiben ott rejlő etikai érzék fejleszthető. Ráadásul, bármilyen rossz állapotból, így nincs igazán reménytelen eset. A javulni akarás persze kell mindehhez, de ezt lángra lehet lobbantani bárkiben. Tudást kell neki adni ezzel kapcsolatban. Ahogy haladsz előre a Szcientológiában, egyre etikusabbá válsz, és ezt egyre jobban elvárod másoktól is. Ez akár egy hosszú út is lehet, de nagyon megéri járni rajta.

Lehet, hogy esetleg nem ilyen dolgokat olvastál vagy hallottál valahol? Ó, lehet hogy az ellentáborba futottál bele. Hát én azt javaslom, járj utána magad, és szerezz tapasztalatokat egy Szcientológia könyv elolvasásával vagy egy ingyenes tanfolyammal!

Szerző: Szász Gyula