A munka problémái
1479 megtekintés

5 pont, amire figyelj, ha állást keresel

Munkahelyet találni manapság nem egyszerű dolog. Ezen felül, ha végre találunk egy jónak tűnő állást, hamar kiderülhet róla, hogy nem volt a legjobb választás.

Rengeteg információt találunk az interneten arról, hogy hogyan kell magunkat eladni egy állásinterjún, vagy miként kell olyan önéletrajzot írni, hogy az felkeltse leendő munkaadónk figyelmét. Arról azonban már sokkal kevesebben írnak, hogy vajon miről ismerszik meg az olyan munkahely, ahol érdemes is elhelyezkedni. Honnan lehet tudni, hogy jó lesz azon a munkahelyen dolgozni?

Igazán vonzó lehet a jól csengő cégnév, egy-egy jól hangzó pozíció vagy egy magas fizetés, céges autó, céges telefon, egyéb juttatások… stb. Mégis gyakran előfordul, hogy ez nem elég.

Hogy minél sikeresebb lehess az álláskeresésben, megpróbálok neked néhány tippet adni egy vállalkozó nézőpontjából, amit cégvezetőként magam is alkalmazok.

  1. Kérdezz bátran

Egy állásinterjú alkalmával az a megszokott, hogy az állást meghirdető cég alkalmazottja kérdez. Azonban nem kell, hogy szívbajos legyél, tegyél fel te is nyugodtan kérdéseket. Ha konkrétan, a céggel kapcsolatban kérdezel, akkor látszani fog egyrészről, hogy komolyan érdeklődsz az iránt, hogy milyen munkahelyet is kínálnak neked, másrészről pedig, hogy töviről- hegyire utánajártál a cégről fellelhető információknak. Mivel, ha alapos vagy, akkor már előtte utánanéztél a cégnek.

Tehát, egy állásinterjú alatt kérdezz bátran, a beszélgetés működjön oda- vissza!

  1. Nincs feketézés

Ha kérdéseket teszel fel, nyugodtan rákérdezhetsz többek között arra is, hogy mennyire működik etikusan a cég. Ha kiderül, hogy feketén adják a fizetés egy bizonyos részét vagy számla nélkül adnak el és vásárolnak, ne adj’ Isten bejelentés nélkül alkalmazzák a munkatársakat, akkor menekülj! Nem viccelek! A törvényeket és jogszabályokat sértő, etikátlan működést képtelenség hosszú távon fenntartani. Annak a vállalatnak a jövője, aminek adó- és mindenféle ellenőrzésekkel, majd bírságokkal kell folyamatosan szembenéznie, meglehetősen bizonytalan.

A Bevezetés a Szcientológia Etikába című könyvben L. Ron Hubbard nagyon jól érthetően leírja, hogy miért a tiszta, becsületesen végzett tevékenységek tudnak jól működni és hosszú ideig fennmaradni. Így fogalmaz:

„A becstelen viselkedés túl nem élést jelent. Minden, ami egyének, csoportok pusztulását eredményezi, vagy akadályozza a faj jövőjét, ésszerűtlen vagy gonosz.”

Arról már nem is beszélve, hogy attól a cégvezetőtől, aki nem sportszerű az állammal szemben, ami pedig bizony még retorziókkal is fenyegeti őt, attól te, mint egyszerű, védtelen munkavállaló vajon mit várhatsz?

Összefoglalva: olyan cégnél helyezkedj el, amit a törvényeket betartva vezetnek!

  1. Rendezett munkakörnyezet

Ez talán az egyik leglátványosabb és bizony nagyon is sokatmondó tényező. Az állásinterjú alkalmával könnyen felmérheted, milyen az a környezet, amiben majd dolgoznod kell. Alapvető dolog, hogy hatékony termelőmunkát csak rendezett, tiszta környezetben lehet végezni. Ha rendetlenség van, és az alapvető tisztaságra sem adnak, az nagyon rossz előjel. Ami a munkatársak szintjén a jó megjelenés és az alapvető személyes higiéniai szabályok betartása, az a munkakörnyezet szintjén a rendezettség és a tisztaság.

Ha azt látod, hogy szennyezett a munkakörnyezet, a munkatársak rossz megjelenésűek és ápolatlanok, a munkaeszközök rossz állapotban vannak, akkor az nem a te munkahelyed.

  1. Célok, küldetés

Az állásinterjú során derítsd ki, hogy mik a cég rövid- és hosszú távú törekvései. Persze, szép törekvés az, hogy keressünk sok pénzt, de a hosszú távú, gyümölcsöző működéshez nem elég ennyi. Egy jó munkahelyen nem csak a pénzért dolgoznak.

Vannak a pénzen túlmutató, sokkal nemesebb célok is. Például egy ismerősömnek építőipari cége van. Az ő küldetésük olyan otthonok építése, ahol minden biztosítva van egy boldog élethez. Jó minőségű, korszerű anyagok felhasználásával, minden szakmai tudásukat latba vetve építik a házakat, lakásokat. Ők azt mondják, hogy otthonokat építenek. A szlogenjük is ez.

Mindenképpen fontos tudni a vállalkozás céljait, már csak abból a megfontolásból is, hogy azok elfogadhatóak-e a számodra, tudod-e őket támogatni és passzolnak-e a tieidhez.

Szóval a legjobb az, ha egy vállalkozásnak pontosan megfogalmazott, jól körülírt küldetése, céljai vannak. Ebből biztosan leszűrheted, hogy komolyan gondolják.

  1. Hangulat, légkör

Az első benyomás nagyon fontos. Nem csak az, amit te teszel az interjú alkalmával, hanem az is, amit rád gyakorolnak.

Amikor megérkezel a céghez, látod majd hogyan fogadnak. Barátságosak, mosolyognak vagy rosszkedvűek és lehangoltak?

Láthatod a munkatársakat. Megfigyelheted, hogy jókedvűek, örömmel végzik a munkájukat vagy idegesek, feszültek.

Ezekből a megfigyelésekből kialakul az emberben egy érzés. Amikor kijössz az interjúról, tudni fogod, hogy akarsz-e itt dolgozni vagy sem.

Tartsd nyitva a szemed, figyeld meg az embereket. Sokkal könnyebb egy lelkes, motivált csapattal boldogulni, ilyet keress!

Mindent egybevetve azt mondhatjuk, hogy ne félj kérdezni egy állásinterjún! Csak olyan cégnél dolgozz, ahol tiszta és rendezett a környezet, betartják a törvényeket, jó a munkahelyi légkör és tudatosan, a céljaik felé haladnak.

Az ember az ideje jelentős részét a munkahelyén tölti, ezért nagyon fontos, hogy az olyan hely legyen, ahol jól érzi magát. Csak akkor fog egy munka- kapcsolat hosszú távon és jól működni, ha a munkaadó és a munkavállaló is elégedett. Ha mindkettőtök teljes megelégedésére tudtok együttműködni, abból fantasztikus dolgok jöhetnek létre. Sok sikert!

Ha pedig azt szeretnéd tudni, hogyan legyél sikeres az új munkahelyeden, nézz utána ennek a tanfolyamnak. Kattints erre a linkre!